Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

neta

neta (hodnocení, recenze)

Můj příspěvek níže je souhlas s názory těch, kterým se film líbil. Původně jsem dala tři hvězdičky, ale nyní zvedla na čtyři.

Uživatel neta smazal svůj příspěvek.

neta

neta (hodnocení, recenze)

Film se mi začal docela líbit, až když jsem přečetla knihu. Předtím mi přišel spíše nepřehledný a zdlouhavý. Myslím, že obsazení Jiřího Pomejeho nebyla šťastná volba. Přesto oceňuji odvahu pana Trošky natočit ryze kostýmní, romantický film. Výprava a kostýmy moc pěkné, hezká hudba. Spojit zámek Vranov nad Dyjí a mořské pobřeží bylo originální. Tento žánr se u nás prakticky netočil a snaha o prolomení ledu u mnoha diváků ztroskotala. Podle mně škoda, není to tak špatné. Knížky paní Kornerové se čtou dobře. Autorka umí dobře popsat měšťanské i aristokratické prostředí v 19. století. Myslím, že kdo má tento druh knih a filmů rád, tak ocení pozitiva a rozhodně nedá odpad.

Denulinka

Denulinka (hodnocení, recenze)

Spád, náboj, nádherné lokace, působivá hudba, drama, romantika, výborné obsazení, zajímavý a zároveň napínavý příběh, semtam i skvělé hororové psycho... to všechno tenhle film má! A mohl by klidně konkurovat filmům světového formátu. Opravdu, nebýt českých herců, nepoznám, že to je český film a navíc od Trošky (zbožňuji jeho filmy i film. série, ale obratem k takovému žánru mě velmi překvapil a musím říct, že teda i na drama je machr). Nechápu tak nízké hodnocení na csfd.cz, ani nechápu, proč v kinech propadl. Podle mě úžasný film, co si zaslouží 5*.

na příspěvěk reagoval neta

P.Palec

P.Palec (hodnocení, recenze)

kdyby tam byl místo toho neumětela Pomejeho lepší herec, byl by to dobrej průměr, není to tak zlý, ale ten Pomeje je hodně trapnej

fiLLthe3DD

fiLLthe3DD (hodnocení, recenze)

Úžasný film,podle úžasné knihy a s úžasnou Míšou Kuklovou v hlavní roli... Jednoznačně 5*,ještě že nenatočily dvojku, kniha Andělská tvář 2 se fakt nedala...

Nebojsemise

Nebojsemise (hodnocení, recenze)

Souhlasím se všemi, kteří se nenechali zlákat davem jedniček a dvojek a stojí si za názorem, že Andělská tvář je pěkný film! 

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Souhlas lidi, pro tento film mám opravdu slabost, dříve, když jsem ještě neviděla moc hororů, jsem měla při těch nočních scénách fakt někdy nahnáno, viděla jsem ho několikrát a vždy jsem se bavila.

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Mně se film líbil příběhem i zpracováním. Myslím, že bylo natočeno spousta horších filmů, ale ty nikdo neřešil.

monteloup

monteloup (hodnocení, recenze)

Moc dobry a dobre udelany film. Ten se opravdu poved fakt trida......nelze pochopit ze byl tak spatne ohodnocen........TRIDA!!!!

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Taky jsem to právě četl... Za neúspěchem filmu prý stojí tři kritikové, jinak je to kultovní film, který všechny ženy zbožňují.

mysta

mysta (hodnocení, recenze)

Tak to mě dostalo! V rozhovoru pro MF Dnes se Pomeje nebojí Andělskou tvář nazvat kultovním filmem! haha... :D Brouku, vzpamatuj se! Tenhle film nikdy nebyl, není a nebude kultovní! Možná tak ve tvých snech....

SofiaNioba

SofiaNioba (hodnocení, recenze)

Nevím, ale tento film je důkazem, že kdyby Troška natočil cokoliv...bude to kritikou odsouzeno. Exisutje tolik děsných filmu a jsou tu mnohem lépe hodnoceny než tento

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

_aandyy_ : No Rada CSFD rozhodla, že je to odpad. Tak kdo nemá vlastní silnou vůli se podvolil a dal odpad.

_aandyy_

_aandyy_ (hodnocení, recenze)

ten film se mi moc líbí.. sice přiznávám, že některé role jsou docela špatně vybrané, ale příběh je napínavý a ZAJÍMAVÝ. nechápu tak nízké hodnocení

Illy

Illy (hodnocení, recenze)

Proboha!!! Strašný kýč. Zoufalé dialogy, nenavazující scény a Pomeje s Kuklovou na skalách nad mořem. Fuuuuuuuj!!!

Véronique

Véronique (hodnocení, recenze)

Původně měl Filip Blažek hrát dvojroli šíleného Raoula i poctivého Filipa...

sister

sister (hodnocení, recenze)

Štvanci z Kuřima? :-) Nevíte někdo, co je pravdy na drbech o pokračování Andělské tváře?

Lefiath

Lefiath (hodnocení, recenze)

Tavárišč Troška, my nebýt spokojeni s kvalitou vašich filmov ni s vašim panděrom. Proto jděte příště místo točení podobných nesmyslů raději běhat.

lachim28

lachim28 (hodnocení, recenze)

Velice pěkný a po celou dobu napínavý film. Kamera je zde opravdu brilantní. Hodnocení: 4 hvězdičky

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Nevím, jak ostatním, ale mně se tenhle film hodně líbil. Nejen proto, že tam dělali kaskadérské kousky "Štvanci" od nás z Kuřima!

Teres

Teres (hodnocení, recenze)

Na můj vkus moc nudný,chyběla mi tam ta akce,"lekavé scény",kdy divák ani nedýchá.Pomeje mě nijak nepřesvědčil,co se jeho hrdiny týče.Ostatní herci hráli slušně,až na nějaké výjimky.Nejvíc co se mi tam líbilo byly kostýmy a hudba(trochu mi ale připomínala Angeliku).

Gargamel

Gargamel (hodnocení, recenze)

Originální myšlenka v českém filmu a dobré herecké obsazení celkový výsledný efekt kazí jen režisér

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama