Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemusíte se bát, drahá Charlotto !! Je to neškodný blázen.." A to jako kdo ?? Zdeněk Troška, který si splnil svůj sen, když mohl konečně vecpat své milované baroko plné velkolepých kostýmů do rámce jiného žánru než pohádkového ?? Nebo Jiří Pomeje, který se znovu bezezbytku ztrapnil svým dalším marným a drah(n)ým pokusem přesvědčit diváka o svém herectví ?? To už by spíš jeden uvěřil Janu Přeučilovi, že si nechal udělat pro tuhle roli fešácké dredy..;) Zlatá, vole, Angelika, chce se jednomu říct, když s utrpením sleduje, jak Troška znovu tupě mrhá řemeslným nadáním svým i většiny ostatních v nováckém veleprojektu se scénářem tak tragickým, až má jeden navíc se všemi těmi Raouly pocit, že sleduje jihoamerickou telenovelu bizarně přesazenou na velké plátno.. Co je to platné, že Filip Blažek znovu hraje jako o život v bohužel tradičně obludně napsané roli ?? Když pronáší všechny ty zvěrské repliky, jeden musí kroutit hlavou jako na kolotoči, a ptát se sám sebe, proč tolik mrhá svým talentem.. A tak baví snad jen výborný Marek Vašut.. Dramaturga ukřižovat a raději zapomenout na příšerný snímek bez kouska nadhledu, jehož ani navýsost skvostná, byť nakonec vlastně smysluzbavená, kamera Českým lvem oceněného Jaroslava Brabce nedokáže učinit snesitelnějším.. Nicméně já se chvílemi i bavil, když jsem si místo těch Pomejí raději představoval Van Damma.. Hádejte proč..;) Co však jednoho musí znechutit ještě víc, když tolik kvalitního řemesla a peněz znovu přišlo v rukou Trošky s Pomejem vniveč, je jednoznačně zpráva, že Troška jednal s Rusy o koprodukci na zamýšleném sequelu, u něhož by navíc v případě trilogistického troškaře rozhodně nezůstalo.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně solidní kamera, hudba a kostýmy, na straně druhé notně připitomělý scenář. Nemám nic proti červené knihovně, pokud je dobře natočena a nenudí (např. série o Angelice).Jenže celý film se nesnesitelně vleče a měl jsem co dělat, abych tu nudu nějak vydržel. Pomyslnou třešničkou na dortu je (ne)herectví Jiřího Pomeje, který svůj part herecky silně nezvládl. Jeho snaha o drsňácký hlas a pobíhání v rozepnuté košili z něho měla zřejmě udělat nový sexuální symbol, ovšem zůstalo jenom u snahy a Pomeje působí neuvěřitelně trapně. Je jasné, že film musel stát spoustu peněz a určitě se proto počítalo s velkou diváckou odezvou. Ta se naštěstí nedostavila, ale tvůrci nemusí smutnit. Vždyť tu máme naší milovanou TV Novu, ta po tomhle braku hrábne všemi deseti (i proto, že se na ní finančně podílela). ()

Reklama

Siri69 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale mě se tento film docela líbil !!! Ano... Příbeh je předvídatelný,chvílema nezajímavý a celý film je někdy zbytečně natahovaný,nemusím Kuklovou,Blažka,Pomejeho a nemám rád Krampola,ale v tomto filmu mi nic z toho ani moc nevadilo... Jako drama na jedno shlédnutí je to dobré,ale po druhé už bych to pouštět nedoporučoval. (mě osobně to teda na podruhé už moc nebavilo)... Přesto za první dojem dávám 3* ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

V 90-tych rokoch som si občas kupoval istú sériu brakových zošitových romantických románov, tzv. ženských (ženy sú pravdepodobne presvedčené, že muž nie je v stave pochopiť nič romantické) a musím priznať, že napriek stereotypnej štruktúre "dokonalá žena + zámok + strašné tajomstvo + dokonalý muž" mali isté čaro. Ak by som mal sfilmovať čosi také, rozhodne by som sa neuchýlil k tristnému akademickému prepisu, pretože by šlo o nepokrytú adoráciu braku (interpretovať gýč prostredníctvom gýča je natoľko šokujúce, až to má dadaistické rozmery), ale sústredil by som sa na určitý aspekt predlohy, ktorý by som doviedol ad absurdum. Najskôr by som nakrútil hypercrazy komédiu alebo taký slasher horor, že by neostalo "suché" ani jediné políčko filmu. Ale na niečo také by mi nikto nedal ani korunu,však, takže uvažujme ináč. Či už Anjelská tvár je alebo nie je adaptáciou, musí zaujať predovšetkým príbehom. Tento nedosahuje ani priemerných kvalít spomínaných zošitových románov. Pokiaľ je divák ľahostajný k príbehu, ťažko ho upútať výpravou, kostýmami, castingovou perlou či čímkoľvek iným. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

I navzdory plytkému a absurdně naivnímu ději mám tento snímek velice rád. Po vizuální stránce zde není co vytknout - film má dobrou kameru, zásluhou čehož skvěle vyniká velkolepá výprava, hezké lokace nebo krásné kostýmy. Dále Andělská tvář disponuje úchvatnou hudbou. Kladně bych ohodnotil také herecké výkony - pro Kuklovou mám jako pro herečku slabost a to, že nehraje zrovna na Oscara mi nevadí (rozhodně není takové poleno jako afektovaná Morávková), dále Filip Blažek (jeho hlas byl nesmírně uklidňující a příjemný) nebo Vašut v roli právníka. Kupodivu mi ani nijak extra nevadil Jirka Pomeje, i když bych uvítal, kdyby jeho role připadla Blažkovi, a ten by ztvárnil dvojroli, jak se původně plánovalo. No, nevadí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Předlohou filmu byl román od Hany Marie Körnerové. (HappySmile)
  • Rvačka mezi Raoulem (Filip Blažek) a Filipem (Jiří Pomeje) se objevila v televizi v Troškově filmu Kameňák 2 (2004). (fiLLthe3DD)
  • Jiří Pomeje filmu hodně věřil a své manželce tehdy sliboval: „Tenhle film nám změní život! Z tebe udělá světovou hvězdu a já na něm vydělám miliony.“ (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama