Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školní komedie debutujícího režiséra Zdeňka Trošky s lehkou detektivní zápletkou. Malý Honzík sní o tom, že při správné strategii propadne zpátky do milované školky, zatímco jeho starší sestra Jolanka bolestně prožívá první dětskou lásku i nespravedlivé obvinění z krádeže luxusních bot. A tak začíná jedno velké pátrání po neznámém zloději obuvi a svršků ze školních šaten. (Magic Box)

(více)

Recenze (331)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma to mrzí, že práve takýto film som úplne zabudla ohodnotiť – pripomenul mi to jeden sympatický užívateľ csfd, ktorý sa o tomto filme zmieňuje vo svojom denníčku. Takže idem to hneď napraviť. Jedno tohtoročné letné nedeľné ráno dávali tento film v televízii, už si nepamätám, aká TV to vysielala. Musela som to dopozerať do konca, pretože ma to hrozne bavilo a pripomenulo mi to skvelý pocit, keď sme s našimi doma často pozerali „staré dobré“ československé filmy. Úspešne som si spomenula na väčšinu vylomenín, ktoré sme na škole vystrojili, spomenula som si na spartakiádu aj na tie modré "gaťky" (sotva to môžem nazvať trenírkami) a cvičky – cvičebný úbor – rovnošata v telocvični, na iskričky a pionierov, branné cvičenia a podobne. Aj keď je tento film už starý ako ja, priznám sa, že som ho predtým nevidela, až donedávna. Príjemná rodinná podívaná :) ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Já počkám, já má času dost! Pořád jsem nevěděl, kde ve filmu jsem slyšel Hložka a Kotvalda zpívat o holkách z jejich školky, až jsem došel na Troškův film. Dále to byl maličký Martin Šotola, který se blýsknul v trilogii Slunce, seno... Docela příjemné, někdy bych se na to koukl znovu. Kam se na to hrabe dnešní "Gympl"??? ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To ještě Troška neměl pocit, že je scenárista a tak natočil film, za který se nemusí stydět. Pravda je, že režie je nevýrazná, ale dětské herce Troška zvládnul. Je jen dobře, že se neuchýlil k aplikaci režijních nápadů. Scénář je celkem nenáročný, takový ten typ rodinného filmu s několika světlými okamžiky, které obstarává postava Radima. Tento film je rozhodně to nejlepší, co Troška natočil. ()

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Fíha, moja prvá štvorka pre Trošku. Povedzme si úprimne opäť to nie je nejaké veľdielo ale tentokrát aspoň neonanuje na starých ľuďoch. I keď zrejme tá babka kradoška bola pre neho zásadným bodom pre jeho budúcu tvorbu. Je to pohoda, nikoho to neurazí a človek sa pri tom občas aj zasmeje. Milujem to "húááhuááá huááá" z deviatej triedy a vlastne hlavne pre to rehotanie dávam aj štvorku. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška byl evidentně talent již v mládí. Už tehdy dokázal odhadnout své diváky a přesně zacílit na puberťáky. Hložek s Kotvaldem mu k tomu zazpívali a mládež vyrazila do kin. Musí se mu nechat, že ví, co jeho publikum chce. Pokud se na Melichara díváme jako na film pro děti školou povinné, nemá to chybu. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Film získal celkem 19 ocenění, doma i ve světě. (M.B)
  • Pôvodný scenár sa javil príliš kritický, tak režisér dostal príkazom natočiť veselú bezproblémovú komédiu. (Raccoon.city)
  • Při jedné vyučovací hodině učitelka Adamová (Eva Matejčková) cituje: "Stal by se jednou snad divoucí div", což je verš z básně Fráni Šrámka "Kdybych byl pastevcem koní." (orkadimenza)

Reklama

Reklama