Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a poměrně příjemná pohádka o nalezení štěstí, to je lásky, kterou často nevidíme, i když ji máme přímo před sebou. Vesnický mládenec Jindřich (Radek Valenta) sní o princezně, kterou by hrdinně zachránil ze spárů zlé moci. Až padne do oka mladé dcerky mlynáře Elišky (půvabná Andrea Černá), která dělá všechno proto, aby si jí Jindřich všimnul. A po menších a větších peripetiích se vše podaří a slaví se svatba. Z dalších rolí: neposedný čertík (Yvetta Blanarovičová), škodolibě provádějící lotroviny na potkání, vodník z rybníka (Jakub Zindulka), milující buchty, čarodějnice (Lucie Bílá), lovící čerta do partnerství, mlynář a otec Elišky (Alois Švehlík), vybírající pro dceru z trojice netradičních ženichů, samolibý knížepán (dobrý Oto Ševčík), mlsný po Elišce, jeho sluha Žán (Ladislav Županič), oddaný a všehoschopný, Jindřichovi rodiče (Jindřiška Kudrnová a Miloslav Mejzlík), Anička (půvabná Jana Páleníčková) a Baruška (půvabná Šárka Blažková), uhánějící Jindřicha, a doprovází příjemný hlas vypravěče (Eduard Cupák). Pohádka je to jednoduchá a nenáročná, ale nechybí vtip a půvab české krajiny. Příjemně strávený čas. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka přišla v době, kdy ČT ještě nechrlila co Štědrý den, to jednu pohádku a já k ní tehdy přistupoval s mírným despektem. Přeci jen se chtěla o vánocích prodrat mezi elitu typu Šíleně smutné princezny či Popelky. A s odstupem času musím uznat, že se tam prodrala. A na rozdíl od lecčehož soudobého se raději podívám po několikáté na ní, než na tu nudu co teď občas vzniká. Herci byli fajn (snad až na Jindřicha) i lokace, byť to trochu celé připomínalo reklamu také z devadesátých let na Tatranky Opávia - z darů naší země... A bod dávám i za úvodní písničku, která se směle zařadila po bok pohádkových písniček, které dnes v různých výběrech vychází na CD. Když pohádka baví i dospělé, je to dobrá pohádka. Tři tvarohové buchty od Elišky. * * * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se to na rozdíl od druhého dílu drží jedné linie, sází na jednoduchý příběh jemně okořeněný pár zvláštnostmi, které jsou chvílemi i docela vtipné, scény jsou i vypointované, myšlenka a poučení, že člověk má někdy štěstí pod nosem, a nevidí ho, přičemž touží po něčem, z čeho by ani nic neměl, jsou nadčasové. Andree Černé to zde ještě sluší a tu mlynářskou dcerku jí člověk věří, strašidla mají vedlejší roli, stejně jako knížepán (na rozdíl od nepovedeného druhého dílu). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Také zde, podobně jako ve Svatbě upírů, je mnoho pitoreskních postaviček ve vedlejších rolích. S takovým gustem zahraných a tak nádherně ujetých, že spolehlivě válcují onu nevýraznou ústřední dvojici. Nicméně: přestože by čertík s vodníkem, Žán a další obludky klidně utáhli pohádku i v případě, že by princeznu hrálo koště a Jindru motyka, na nějaké vyšší hodnocení to nestačí. Ale pro děti určitě koukatelné a neškodné. Plus samozřejmě to: Já jsem malej, ale šikovnej! Hodné zapsání do top hlášek desetiletí :-) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ohavná pohádka, kterou nenávidí celá moje rodina, včetně mě. Příběh nic moc a postavy chovající se občas úplně nereálně. A nejvíc ze všeho mi na ní vadí ta připitomnělá napodobenina čerta. Blanarovičová tuhle roli absolutně nezvládla. Navíc je Jindra olysalý! No vážně...Hruď, nohy, snad i ruce...ve výsledku vypadá jako ženamka s parukou (Brali ho voskem veet? Nebo Braun epilátorem? Dodatek: Doporučuju se na tuto pohádku podívat s někým koho a) milujete b) nenávidí tenhle film stejně jako vy. Vyjde z toho báječné odpoledné plné záchvatů smíchu... Dodatek 2: Jediné dvě dobré postavy zde jsou Král a Žán. Ti dva si tu hloupost náramně užívají a výsledkem je aspon nějaká sranda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Pohádka se dočkala vysílání například i v Singapuru nebo Hongkongu. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama