Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Průměrná novější česká pohádka, sice nedosahuje kvalit klasických děl, ale pro děti příjemná podívaná. Pro ostatní moc ne. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím to hodnocení ze Cinemy. Uřvaný a špatně natočený film, který nedokáže být ani pořádně infantilní záležitostí. Je to jen hodně nestravitelné a přeplácané, ale rozhodně ne dětsky zábavné... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednou z mála kladných stránek tohoto filmu je snaha o zachování staré dobré české pohádky, ale bohužel to nevychází na 100%. Možná, kdyby film nebyl pokračováním, ale scela novou pohádkou, kde by postavy nebyli převzaty z prvního dílu jednalo by se o lepší film a ještě lepší by bylo, kdyby pan Troška použil více tvůrčích schopností a film něčím vyšperkoval(Troškovo heslo co je staré a ohranné je určitě dobré nefunguje vždy). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Cukrkandl limonáda čaj rum bum... Degradace nadpřirozených bytostí na pitvořící se ňoumy. Znásilnění tradice české pohádky! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Plincežniška ze mlejníška po druhoušké. Ještě šišlavěji, ještě uřvaněji, ještě "ťuti-ňuni" piroteskněji i infantilněji a především nesnesitelněji. Nevěříte? Uvěříte. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má být za pohádku? V paměti mi utkvěla pouze bujným poprsím se každou chvíli chlubící Eliška, nemastná postava Jindry a pana otce a pak především opravdu příšerně nevkusné obludy typu čerta, vodníka, knížepána, Jeana a čarodějnice. Nebýt nich jednalo se by se pouze o přiblblou patlanici, takto však je celý film nechutně přeplněn nesnesitelným poskakováním, tlacháním, žvaněním a zoufale zbytečným mlácením mnoha hubami. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„No ještě neco nebo co?“ Milé a úspešné pokračovanie úspešného a milého Troškovho originálu: ešte drevenejšie výkony ústrednej zamilovanej dvojice, ešte afektovanejšie výkony čerta a hastrmana/vodníka (čo beriem snáď ako pozitívum), ešte slabšia zápletka a ešte nádhernejšia príroda. Škoda, že Troška nedokázal dať dokopy aspoň 5 masovejších bojových scén so stovkami vojakov; tieto české akčné scény, v ktorých sa bije osem a pol vojaka, sú trápne. I tak ale časom určite rozprávková klasika. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani se nese ve stejnym duchu jako prvni dil, takze opet vse stoji a pada na certovi, vodnikovi a knizepanovi a ti dostali jeste vetsi prostor nez v prvnim dile a jsou opet super. Sice krapet slabsi nez prvni dil, ale porad velmi vtipne a sceny u turku vypadaj na ceskej film docela solidne. ()

BadoXXII odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasné. Neustále škriekanie, hnusné postavy a nezaujímavý obsah. Niet nad klasické české rozprávky ale toto? Ten čert je snáď najotravnejšia postava akú som kedy vo filme videl. Bolo mi na grc. Troška by sa mal živiť niečím iným. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vážně bych rád věděl, proč se točí pokračování pohádek? Jako by to snad mělo nějakou logiku. V prvním díle happyend, ale jelikož jsme vydělali nějaký prachy uděláme dvojku. To je české myšlení. Takže v prvních 10 minutách odvedou Honzu na vojnu, jakoby se nechumelilo. Tohle je jedno z těch pokračování, jež dokáží zkazit konec prvního dílu. Zdeňku, Zdeňku, co s tebou? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zdeněk komerčně zhřešil a vyslyšel volání po pokračování i seriálu. Principielní nápad nebyl špatný, jedna celebrita vystřídala druhou. Jen ta válka proti Turkovi přesáhla stejnou mez jako první setkání s knížepánem. Trapnost omlazovací kůry byla naštěstí filtrována slušným humorem. A potěšení z dokonalosti jihočeské malebnosti naštěstí bylo vykoupenou dlouhým očekáváním a žádným plýtváním. Na seriálový sestřih by už v kině Otava nebylo vyprodáno :) ()

Reklama

Reklama