Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí pokračování osudů oblíbených hrdinů v bláznivé letní komedii z jihočeských Hoštic. Blažena konečně „urvala“ Vencu, živočichář Béďa se přiznal k dítěti a oženil se s inženýrkou Gábinou. A tak Evík a Miluna z  hospody zůstaly na ocet. Na jézeďáckém zájezdu do Itálie se zhrzené dívky seznamují s údajnými mafiány - v podání Oldřicha KaiseraMartina Dejdara - a nabídnou jim všechen svůj slovanský šarm a šmrnc za likvidaci svých šťastnějších sokyň. Vymyslí plán, který jako v každé bláznivé komedii přináší množství nečekaných zápletek a komických situací ... (TV Prima)

(více)

Recenze (664)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Ha ha ha ha ha!! To byla ukrutánská sranda!!!! Proboha, co to melu?? Jedna z největších blbostí v dějinách českého filmu, scénář a herecké výkony stojí za pár facek (asociace s druhým dílem) a jako celek si to nezaslouží nic jiného, než odpad. A i ten odpad bych ještě prohnal přes drtič odpadků, aby nás už nemohl otravovat... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Troška nám tu už trošku začínal babovřeskovatět. Tam, kde první díly nabízely výborně zvolenou sestavu herců i neherců, tam se teď promenáduje řádka italských eskapád, o něž se stará afektované duo Dejdar/Kaiser. A tam, kde dříve byly karikatury škodolibých vesnických drben a buranů, tam jsou teď vyloženě zákeřní a nesnesitelní kreténi... Baví zdaleka nejmíň. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Znatelný pokles v kvalitě oproti předchozím dílům. Nepříliš nápadité gagy střídají gagy nápadité a prostinké. Herci nebyli už tak zábavní. Troškova režie se spíše zmůže jen na vulgarismy, které ale ještě obstojně fungují, a občas vyzdvihují nedostatky, v již tak plytkém scénáři. Jednoznačně nejslabší díl z celé série, ale zase na druhou stranu, je neodvážnější z pohledu post revoluční nahoty, a i nějaká ta originalita by se našla. Mé hodnocení: 60% ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Třetí z trilogie Zdeňka Trošky o osudech lidí z jedné jihočeské vesničky. Jejich každodenní starosti naprosto přesně a s humorem vystihuje pan režisér ve všech dílech. Aby ne, vždyť je to jeho rodná víska a polovina obyvatel jsou jeho příbuzní. Ústředním motivem tohoto dílu je dovolená v Itálii a navázání kontaktů s jedním z tamních družstev. Je to humorné, ale ne každý má tento druh humoru rád. Já ano. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"CO JE? ZAS ŇÁKEJ PRůSER?" Sérii SLUNCE, SENO... považuju za mimořádně kvalitativně vyrovnanou klasiku české lidové/buranské komedie. V trojce, na jejímž začátku se hlavní postavy podívají do Itálie a uzavře se tak kruh (komedie italské provenience tuhle sérii inspirovaly), je cítit značné podbízení se divákům v podobě erotického taháku a obsazení Dejdara a Kaisera, kteří se ale dle mého zcela míjí účinkem, ale pořád na to má. Na Helenu Růžičkovou a spol. je spolehnutí a opět tu padne několik geniálních hlášek. "JE TO HOLT BORDEL." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (48)

  • Uvažovalo sa o nakrúcaní štvrtého dielu, to však nakoniec zmaril rozkol medzi Helenou Růžičkovou (Škopková) a režisérom Zdeňkom Troškom. „Zdeněk sa s ňou nedohodol a hovoril mi, že nechce, aby v tom hrala. Ja som mu povedal, že to nie je problém. Lenže Helena sa to dozvedela a urobila všetko pre to, aby sa ďalší diel netočil.“ – povedal scenárista všetkých troch filmov, Petr Markov. Štvrtý diel mal niesť názov Slunce, seno, ufoni. (Raccoon.city)
  • Když farář Otík (Luděk Kopřiva) píše do počítače, že „zapůjčil židle dvanáctkrát“, tak slovo dvanáckrát tam naskočí celé po jediném ťuknutí, přestože farář Otík dál ťuká do klávesnice. (Gareth_Jones)
  • Vzhledem ke skutečnosti, že se celý díl točí kolem Italů, je zvláštní, že obyvatelé Hoštic komunikují s Italy česky, bez tlumočníka. Přitom víme, že např. Škopková (Helena Růžičková) italsky neumí, a to ze scény, kdy vysvětluje, jak si nechala natočit vlasy: „...a takhle vypadá to.“ (pjotri)

Reklama

Reklama