Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí pokračování osudů oblíbených hrdinů v bláznivé letní komedii z jihočeských Hoštic. Blažena konečně „urvala“ Vencu, živočichář Béďa se přiznal k dítěti a oženil se s inženýrkou Gábinou. A tak Evík a Miluna z  hospody zůstaly na ocet. Na jézeďáckém zájezdu do Itálie se zhrzené dívky seznamují s údajnými mafiány - v podání Oldřicha KaiseraMartina Dejdara - a nabídnou jim všechen svůj slovanský šarm a šmrnc za likvidaci svých šťastnějších sokyň. Vymyslí plán, který jako v každé bláznivé komedii přináší množství nečekaných zápletek a komických situací ... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (48)

  • V knize Jaroslava Sedláčka "Rozmarná léta českého filmu" je na část vzniku filmu vzpomínáno takto: "'Na natáčení v Itálii i s cestou tam a zpátky jsme měli týden, takže to byl strašlivej fofr,' líčí režisér Troška, 'naštěstí nám počasí přálo, ale i tak se řada věcí natočit nestihla, takže jsme je museli všelijak ošvindlovat, například v dialogu,' říká Troška. 'Byl to první film po hodně dlouhý době, který se takhle venku natáčel, takže nikdo s tím neměl zkušenost a žádnými povoleními se netrápil,' směje se Martin Dejdar, který ve filmu o družbě hoštických družstevníků s italskými zemědělci hrál společně s Oldřichem Kaiserem duo jižanských mafiánů. 'Všichni jsme fakt jeli jedním autobusem, herci, neherci, filmaři, stařenky, který v životě možná nebyly dál než ve Strakonicích, do toho Olda Kaiser s Jirkou Lábusem, Jarka Hanušová, vstávali jsme už v pět, chodili spát pozdě, aby se to všechno stihlo, ale fór na fór, prostě obrovská sranda,' říká Dejdar a vzpomíná, kterak italská pláž jako mávnutím proutku zmlkla, když na ni v plavkách vyšli Helena a Jiří Růžičkovi. 'Největší legrace ale byla, když jsme přijížděli na italské hranice a já se ptal šéfa produkce, jestli má nějaké povolení, že tam jedeme natáčet a že máme dole v autobuse kufr plný profesionální techniky,' líčí Dejdar další veselou historku z natáčení. 'Samozřejmě nic takového nikdo neměl, takže to dopadlo tak, že Jirka Lábus vylezl na italské celnici z autobusu ven, začal zpívat italsky árie, které zpíval v představeních Ypsilonky, celníci se váleli po zemi smíchy a za nimi pomalu projížděl autobus. Když byl na druhé straně, Lábus dozpíval, sedli jsme a oni nám ještě zamávali.'" (NIRO)
  • Resort, ve kterém je výprava na pláži u moře, se nazývá Aeneas' Landing a nachází se poblíž městečka Gaeta. Pod stejným názvem funguje dodnes. (jan.hryz)
  • Ačkoliv Kelišová (Marie Švecová) celkem humorně omylem označila Itálii za konfliktní oblast často ukazovanou v televizi (tím myslela Irácko-Íránskou válku, která probíhala v letech 1980–1988), ve skutečnosti i Itálie měla v nedávné minulosti své divočejší časy. Mezi roky 1969–1984 probíhala v Itálii tzv. olověná léta, která byla provázena teroristickými útoky pravicových i levicových skupin, velkým politickým napětím, ve kterém figurovala mafie i tajné služby. (Nick321)
  • Tento díl, dokonce se stejným názvem, měl být původně natáčen už v létě 1989 a Helena Růžičková v něm měla rozložit sicilskou mafii. Nakonec bylo ale „kvůli finančním nesrovnalostem“ natáčení o rok odloženo a film tak vznikl už po revoluci za zcela jiných podmínek. (Lkprak)
  • Podle kalendáře a dobových reálií byli hoštičtí v Itálii na přelomu června/července či začátku července 1990, soudě podle soboty 28. července 1990. (Teimei)
  • Martin Dejdar se v této komedii herecky setkal se svým otcem Vlastimilem, představitelem majitele italské farmy, presidenta Zolli. (Ganglion)
  • Pádem na dlažbu při únosu si paní učitelka (Jaroslava Hanušová) přivodila otřes mozku. Síla pádu je vidět i ve filmu, protože tvůrci tam ponechali originální záběr. (rakovnik)
  • Obří housky a preclíky, které rozdává Italům hoštická sousedka po příjezdu na náves, upekl ve strakonické pekárně pan Miloslav "Pekař" Panuška, tehdejší švagr Broňka Černého, představitele Venci. Po skončení natáčení si celý štáb pochutnal. (brok1)
  • Protože měl herec Miroslav Zounar po operaci, exteriérů v Itálii se nezúčastnil. Jeho nepřítomnost zakryli prostřihy z italských interiérů později točených u nás. (Ganglion)
  • Projíždějící Italové Bernardo (Martin Dejdar) a Vincenzo (Oldřich Kaiser) jeli v italském voze Fiat Ritmo Cabrio, vyráběném v letech 1978-1988. Miluna (Petra Pyšová) na konci filmu nasedá do Vicenzova vozu německé značky BMW E30 Cabrio, který z výrobní linky sjížděl v letech 1981-1994. (JARDAHONDA)
  • Při striptýzu u řeky nebyl kromě filmového štábu nikdo přitomen. Tleskající lidé byli natočeni samostatně. (JARDAHONDA)
  • Jiřina Jirásková údajně odmítla ve snímku hrát, nakonec byla přemluvena na tři natáčecí dny. Se slovy „já jako žena nějakého režiséra nebudu hrát v nějakých fekálních komediích“. Zapomenout ji to nemohla především Helena Růžičková, které její postoj vadil hlavně proto, že se za ní Zdeněk Troška postavil v době, kdy měla za minulého režimu distanc. (Olík)
  • Marie Švecová, představitelka Kelišky, si přivezla do Itálie vlastní zásoby jídla na celý týden. Italskou kuchyni ochutnala jen jednou a poté se pozvracela, protože si myslela, že jsou v jídle mořské plody. Ze šoku utekla a musela ji přivézt policie. [Zdroj: revue.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama