Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

"I knew it! I knew that was what you were thinking. You’re always thinking things, you thinker. You thinker! You think things!". Příjemné herecké obsazení, ale jak tu padlo víckrát, je to vlastně film o ničem, což by vlastně ani tak nevadilo, ale nezanechal ve mně žádný hlubší dojem, tedy váhání mezi třemi a čtyřmi šlo dolů. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Trošku som sa cítil ako pri filme Roberta Altmana, lebo postavy si len tak plynuli davom. Pridanou hodnotou, okrem podružných vecí ako skvelý soundtrack, boli však Alana Haim a Cooper Hoffman. Pretože hrali tak dobre, až mi pripadali všetky jej pehy a jeho pubertálne akné sympatické. Ale celkovo sa PTA držal pri zemi. No potom prišla scéna hádky Bennyho Safdie a Josepha Crossa, ktorej sa hlavná hrdinka z perspektívy diváka zúčastnila prostredníctvom pohľadov v zrkadle. Neviem, hovorí sa, že zrkadlové scény z The Little Foxes alebo Taxi Driver sú kultové. Ja by som pridal ešte dva filmy a rozdelil to tak, že Líštičky a Šofér slečny Daisy majú dobre zvládnutú zrkadlovú scénu režijne, Taxikár spolu s 25. hodinou zase scenáristicky a herecky. Ale práve kombináciou všetkých uvedených prvkov sa mi páčila najviac tá pizzová. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Další z Andersonových snímků vyprávějících o komplikovaných postavách, kterým přizpůsobuje svoji optiku vnímání. Pokud nejste schopní již vyvinout vůči filmu potřebnou empatii (třeba i za hranici vašich sympatií), absolutně nepochopíte, co po vás chce a pravděpodobně vás bude film šíleně iritovat. Ale pro vás naštěstí existujou ty ostatní filmy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moc milej a pohodovej film s perfektní hlavní dvojkou a naprosto božím soundtrackem. Pár známých herců už jen dokresluje tu bezstarostnou atmosféru sedmdesátek, kterou se tvůrcům podařilo vykreslit skoro dokonale. S trošku lepším scénářem bych šel možná i výš, ale i tak jsem nadmíru spokojen. Přesně něco takového jsem dnes potřeboval jako sůl. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dva tak odlišné světy kolidující a perfektně se mísící v tomto odlehčeném snímku, jehož scénář pomalu a přirozeně posouvá děj vpřed. Licorice Pizza režiséra Paula Thomase Andersona rovněž zaujme skvělými hereckými výkony ústřední dvojice a perfektně zvoleným soundtrackem, jež velmi působivě dotváří celkovou atmosféru filmu. Pokud tedy hledáte netradiční “feel good” snímek, vězte, že jste ho právě našli. Skvělá práce! PS: Malá, však epická role Bradleyho Coopera velmi potěšila! „I met the girl I'm gonna marry one day, Greg.” ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Alana Haim je členkou kapely HAIM, ktorú tvorí so svojimi sestrami Danielle a Este. Viacero videoklipov kapely vzniklo v réžii samotného režiséra filmu Paula Thomasa Andersona. Danielle a Este sa vo filme objavili tiež - v roli Alaniných sestier. Ich filmových rodičov stvárnili ich skutoční rodiča Donna Haim a Mordechai "Moti" Haim. Všetci majú vo filme rovnaké krstné mená, ako používajú v civile. (mijec)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama