Reklama

Reklama

Courage the Cowardly Dog

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1999–2002), 19 h 48 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

John Dilworth

Režie:

John Dilworth

Hrají:

Marty Grabstein, Thea White, Peter Fernandez, Simon Prebble, Paul Schoeffler, Mary Testa, John Dilworth, Ron McLarty, Chuck Montgomery, Dennis Predovic (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Courage byl ještě štěňátko, když na návštěvě u veterináře viděl naposledy své psí rodiče. Skončil na ulici, kde ho našla paní Muriel Bagge. Vzala si ho do svého domu uprostřed Ničeho v Kansasu, kde bydlí se svým hrubým a mrzutým manželem Eustacem, který Courage pokládá jen za hloupého psa, což rozhodně není pravda. Vždy když je Courage na hlídce, stávají se uprostřed Ničeho strašidelné a hrůzu nahánějící paranormální události. I když se asi jedná o nejzbabělejšího psa na světě, je Courage vždy připraven zachránit svou paničku Muriel a nakopat zadek nějakému neřádovi, monstru, příšeře, mimozemšťanovi nebo zombie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Stupid dog! You make me look bad. Tenhle seriál zbožňuju a mohla bych se na něj dívat furt. Úžasná směsice černého humoru, divných zrůd a skvělé animace. Jako téměř dospělé mi to přijde o dost divnější a "schízoidnější" než jako dítěti, ale tím líp! Moje nejoblíbenější záporná postava je stejně kocour Katz z prvního dílu. I wish you hadn't done that. A ještě ta hudba k tomu... proč tak skvělý seriál už CN nevysílá, to mi mozek nebere. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Môj priateľ to splnil a dočkala som sa kerky. Courage mi na rameni zaspáva i vstáva. Ak si si predpozeral(a) pár horrákov, iste vieš, že sa celý ten bordel " Muriel / Eustace / Stupid dog točí kolem horrorov. Deravý zub nasadený do panoramatickej držky, prekrývajúcej zbytok telesnej hmoty- tak to je tá kerka. Absolútna fanyna. Boží cartoon de/generace. ()

Reklama

DeathRitch 

všechny recenze uživatele

Tento seriál patrí rozhodne medzi vrchol seriálovej tvorby stanice Cartoon Network. Večne vystrašený psík bojujúci s rôznymi strašidlami a v neposlednom rade aj so strachom samotným, len aby ochránil seba a svoju majiteľku Muriel. Vyrastal som na tomto seriáli a pri každom jeho zhliadnutí sa ma zmocňuje nostalgia. Aj keď je tento seriál určený najmä pre detské osadenstvo, animácia a prostredie často naháňa strach aj dospelému jedincovi. Rozhodne ho radím medzi top animované seriály, hlavne kvôli nápaditosti a vyobrazeniu prostredia "middle of Nowhere", v ktorom žijú títo dôchodcovia s Courageom. ()

vafla05 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som tento animák miloval a sledoval každú časť aj napriek tomu, že som im vôbec nerozumel. Teraz je však moja úroveň angličtiny na lepšej úrovni a preto som sa rozhodol pozreť znova každú časť aby som aj pochopil o čom vlastne tie časti boli. A musím uznať aj napriek tomu, že už nie som dieťa stále ma tento seriál baví a určite si pozriem všetky časti a zaspomínam tak trocha aj na detské časy. Na moje prekvapenie si dokonca pamätám väčšinu častí aj ked je to už pekných pár rokov odkedy som ho sledoval ako dieťa. Za mňa jednoznačne plný počet hviezdičiek. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že pes je nejvěrnější přítel člověka a pomůže svému páníčkovi při každých problémech. A přesně tenhle pes, o kterém píšu, je páníčkem babči Muriel, která ho údajně našla někde ve škarpě. Muriel má nesmírně otravného manžela, který přímo toho psa doslova nesnáší. Tenhle seriál je dalším naštěstí velmi úspěšným, až přepáleným seriálem Jetixu (teď amerického Cartoon Network), u kterého moc logiky nehledejte. Nesnažte se přijít na to, kde najednou uvázaný strašpytel sehnal pilu, kladivo, jak se z něho stala příšera, když se něco snaží vysvětlit. Buďte v klidu, dejte si u toho plechovku piva, nebo rovnou 3 (to samozřejmě píšu jen dospělým! Děcka si dejte třeba Jupíka) a ponořte se k šíleným dílům tohoto seriálu, kdy se trvalý strašpytel snaží zachránit svoji paničku od nestvůr, zvířecích zlodějů, kteří kradou paničku, nebo drahé věci, či zachránit celý barák před vybuchnutím. Kolikrát se Courage svým běsněním a záchranou rozbije půlku domu, či se pokusí přes net zavolat pomoc, ale ten kompl mu stejně ustřelí palici random boxerkou, takže si moc nepomůže. Naštěstí u většině případů jeho strach a kuráž mu pomůže vyřešit problém i když to často skončí volným nedokončeným finishem. Tenhle seriál je ale skvělým příkladem pro výuku angličtiny, protože tato angličtina je doslova pochopitelná a i děti pochopí smysl toho, co se hlavní postavy snaží říci. Takže abych nebyl jenom upřímný a taky ze sebe udělal úplnýho vola, protože u tohoto seriálu to prostě není možné - TOHLE JE TEN NEJKRETÉNŠTĚJŠÍ A JEDEN Z NEJVTIPNĚJŠÍCH SERIÁLŮ, CO JSEM KDY VIDĚL. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Courage-ove dialógy sa po prvej sérii výrazne skrátili, a to preto, že tvorcovia na Cartoon Network si mysleli, že Courage hovoril príliš veľa a chceli, aby jeho dialóg bol skrátený. (Carol Pifková)
  • Když Courage společně s ostatními vstoupí do motelu, můžeme si všimnout v knize hostů jména John Dilworth. John Dilworth je autorem této epizody. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama