Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Ne, tady to nešlo. Párkrát jsem se pokoušela se na pohádku podívat opravdu "pořádně", ale nevydržela jsem. Ačkoli je výprava bohatá a je na co se dívat, děj je slabý, stejně jako představitelé hlavního páru. Duo Šimůnek-Kuklová je tak nesourodé, až to bije do očí. A není to jen věkovým rozdílem. Podobně to je i s Lukášem Vaculíkem. Tito herci se do mladých pohádkových rolí už nehodí a jejich angažování tak vyvolává spíše nostalgii... Tak nízké hodnocení mě u pohádky Zdeňka Trošky mrzí, protože on to "pravé pohádkové" umí stvořit. Tady se to ale nepovedlo. A nezachránila to ani "exkluzivní" přítomnost muzikálového herce Daniela Hůlky. Ten to spíše potupil. Hudba Petra Maláska se však povedla. 40%. ()

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Současné 41% hodnocení je přes svou relativní nízkost stále nadsazené. Z pekla štěstí je prázdný a neuvěřitelně hloupý recyklát Trošky samotného a pseudopopulárních prvků z jiných pohádek. Hrůzný scénář, režie, dramaturgie, kamera a špatné herecké obsazení dělají z tohoto filmu utrpení, což zcela jistě není posláním pohádek. ()

Reklama

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se dám do toho a okomentuji si všechny pohádky, co jsem viděla, ať mám databázi kompletní. A začnu hezky od odpádku. Protože tahle pohádka si to zaslouží. Jediná sympatická postava byl Vaculík. Jinak je to uječená, hloupá Troškovina, která nikdy nebavila mě a celou moji rodinu. Miroslav Šimůnek je dle mého vytříbeného oka hodně nehezký chlap, a tak mému pocitu z pohádky vůbec nepřidal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, hodně kouzla má pro mě tahle pohádka proto, že se její část natáčela v Českém Krumlově, mém krásném rodném městě. A samozřejmě na spoustě dalších krásných míst. Příběh je taky celkem fajn, ale nějak už to není ono a je to celé takové utahané. Měl bych si dát raději "Princeznu ze mlejna". ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Tak na tom jsem v dětství docela ujížděl, dokonce až tak, že se nám postupem času opotřebovala videokazeta, na které jsme měli film nahraný. Dnes se samozřejmě dívám na pohádku s odstupem, ale pořád se jedná o jednu z těch lepších porevolučních. S pohádkami před revolucí se to samozřejmě srovnávat nedá. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Kamenný most nedaleko Staré hlíny na Třeboňsku, ze kterého svrhnou krále a princeznu, se objevil už v pohádce Byl jednou jeden král. (Karlos80)
  • Pohádka Z pekla štěstí byla třetím nejnavštěvovanějším filmem roku 1999 a téhož roku se stala videokazeta s touto pohádkou vůbec nejprodávanějším titulem, i když oficiálně vyšla až 1.října. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama