Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Současné 41% hodnocení je přes svou relativní nízkost stále nadsazené. Z pekla štěstí je prázdný a neuvěřitelně hloupý recyklát Trošky samotného a pseudopopulárních prvků z jiných pohádek. Hrůzný scénář, režie, dramaturgie, kamera a špatné herecké obsazení dělají z tohoto filmu utrpení, což zcela jistě není posláním pohádek. ()

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Jako všechny Troškovy pohádky. Plno hnusných afektovaných čertů, v postavách i ději jsem se po chvilce přestala orientovat. Hlavní hrdinka Kuklová vypadá jako Šimůnkova matka, lituji děti, které tohle považují za pohádku. Jo a prý je tam ještě trapný drak a Hůlka, ale tak dlouho jsem naštěstí nekoukala. ()

Reklama

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troska ode mě moc dobrých známek nenachytal (a to jsem neviděl ani jedny Babovřesky) a ani Z prdele klika na tom nic nezmění. Klasická trapná ubohost, které se po Slunce, seno, erotika už nezbavil je tady vidět o to víc, že tahle pohádka přece jenom měla vyšší ambice, než třeba taková Princezna ze mlejna, která ale dopadla o prsa korejské ženy lépe. 5% ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Jako malý capart jsem na tom byla v kině a pamatuju si, že už tehdy jsem z toho byla hrozně zklamaná. Příběh o ničem, postavy nesympatické a navíc to bylo k nevydržení dlouhé. Se stejnými pocity se na to dívám i dnes. Troška si jako vždycky dává záležet na výpravě a kostýmech, ale vůbec se nezaobírá takovými detaily jako logika děje nebo motivace postav. Proč například čerti dávají svoje tři nejcennější věci člověku, kterého vůbec neznají, a který jim ani nijak nepomohl? Když Honza tak miluje Markýtku, proč se vůbec nebrání, když ho chtějí oženit s princeznou? Podobných "proč" jsou v tom filmu desítky. Takových věcí si děti všímají, Zdeňku, nemysli si. A Honza je opravdu ukázkový tupoun. Takového blba si za krále můžou zvolit fakt jenom v Čechách (ty scény, kdy mu dav provolává slávu, mi tak trochu nechtěně připomněly Život Briana). Já být Markýtkou, vezmu si radši Vaculíka. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Hlavně hrozně blbě zahrané. Snad jedině Laurinová něco předvedla, jinak potopa. Námět by ušel, dialogy by se dali přetrpět, ale jako celek dost hrůza. Dvojka malinko lepší. Po druhém shlédnutí, malinko přehodnocuji, dětem se to líbí i když ne tak moc jako jiné od pana Trošky. Tudíž dávám dvě a půl hvězdy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • V říjnu 1999 obdržel režisér Troška Cenu města Telče z rukou starosty Miloše Vystrčila za propagaci města. (hippyman)
  • Scéna popravy Markýtky (Michaela Kuklová) se točila tři dny. Michaela tak musela takřka bez přestání plakat, což jí lezlo na nervy. Vyjádřila se k tomu takto: „Trvalo to asi tři dny. Pro mě to znamenalo, že budu tři dny v jednom kuse brečet, jenom asi s dvacetiminutovými pauzami, kdy se připravoval další záběr."  (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama