Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku nezapomenu a to jen kvůli tomu, že to byl možná můj první film zhlédnutý v kině. Ale jinak co se týče hodnocení, tak se jedná o čistý průměr. Nemohu říci, že po zhlédnutí ve mě převládalo zklamání, ale přeci jen, něco málo tomu chybělo. Něco, co by malá dítka docenily. Pan režisér si měl více pohrát s detaily. Např. nasadit více pohádkových postav. Okořenit příběh. Přidat špetku dramatičnosti. Nenechte se mýlit, ale přeci i malé děti chtějí cítit napětí. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel neni ani trochu šálek mojí kávy. Přesně tenhle typ českých pohádek vůbec nemam rád. Samozřejmě že mu nemůžu dát odpat, to bych zase křivdil, ale na druhou stranu nedokážu ze sebe vymáčknout víc než 1*. Proti Zdeňku Troškovi nemam nic ani v nejmenšim, ale jeho filmy....... to už taková sláva většinou neni. Promiň ()

Reklama

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Současné 41% hodnocení je přes svou relativní nízkost stále nadsazené. Z pekla štěstí je prázdný a neuvěřitelně hloupý recyklát Trošky samotného a pseudopopulárních prvků z jiných pohádek. Hrůzný scénář, režie, dramaturgie, kamera a špatné herecké obsazení dělají z tohoto filmu utrpení, což zcela jistě není posláním pohádek. ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Kdeže jsou ty pohádky, které pohladí a pobaví? Z.Troška nám předvedl jak z několika pohádek jde udělat jednu velkou komerční slátaninu, která alespoň na mě působí hrozně agresivně (nezapomeňme,že pohádky jsou hlavně pro děti) . A v téhle působí vše tak stroze, zle a bez nápadu až člověk začne litovat i draka, kterého zabijí. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Předchozí princezny byly lepší i s milejším hereckým obsazením, i když je zde taktéž "Mišička" Kuklová oproti Jasněnce je vlezlejší, protivnější a blbější. Zbytek obsazení také stojí za dvě věci, ale Lukáši Vaculíkovi to sluší stále. Pohádka jako celek na mě nepůsobí zrovna šťastně a mám z ní spíše negativní pocity. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Daniel Hůlka trénoval jízdu na koních na farmě v Benicích. (M.B)
  • Natáčelo se v létě roku 1998 na mnoha místech po České republice. Nejvíce se filmovalo na náměstí a zámku v Telči nebo ve skanzenu v Přerově nad Labem. Pár záběrů pochází i z hradu Roštejn či ze zámků Třeboň a Jindřichův Hradec. Scéna, kde král Brambas (Daniel Hůlka) nocuje se svým vojskem, se natáčela na nádvoří hradu Roštejn. Pod hradem Roštejn pak byla postavena a vzápětí zbourána chaloupka, do které Honza (Miroslav Šimůnek) utekl před vojáky. (Stocki)
  • Poté, co Kujbaba (Lukáš Vaculík) vyzve měšťany, aby zaútočili na královy vojáky, zastrašené husary povolanými z Honzovy (Miroslav Šimůnek) brašny, lid se na ně zběsile vrhne a přitom je vidět, že v jednom záběru zřejmě nechtěně srazili jednoho z husarů k zemi. (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama