Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Braddy 

všechny recenze uživatele

Nechci dát úplný odpad, protože se tam najde asi 1-2% pozitivních věcí (kostýmy,výprava) ovšem to bohužel film nedělá!! Celé to stojí a padá na příšerně komplikovaném ději (který snad děti ani nemůžou stíhat vnímat...horší už jsou snad jen některé "moderní" televizní pohádky na ČT s filozofickým podtextem), režisérově taktovce (zřejmě byla asi zlomená) a hereckých (ne)výkonech. Herr Gott, že by v tom byl nějaký zakopaný čert? ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

V podstatě by stačilo zkopírovat komentář k filmu "Princezna ze mlejna 2", ani tohle pokračování další Troškovy pohádky nemělo vzniknout. Stejně jako svá kolegyně proti jedničce nefunguje, příběh působí podivně a nesouvisle, postavy už vás ničím nezajmou a na konci jste vlastně rádi, že už je konec. A ani ten Gotťák to nezachránil! Pohádky zkrátka nemají mít pokračování s dvojkami (trojkami, čtyřkami,...) za názvem, u nich to potom zkrátka dopadá přesně takhle. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Karel Gott, kterého má většina národa ráda je zneužívám takovou sprosťačinkou jako je Z pekla štěstí 2! Karel si nechal něco pěkného napovídat, možná mu slíbili, že bude vrcholem této pohádky a díky ní si ho zamilují děti na obecné škole a zase se prodá víc jeho desek, a sedl jim na lep! Třeba tvůrci i měli dobré úmysly, ale výsledek se jim prostě nepodařil. Inu nač si kdo dokáže sehnat peníze, tak si může i co chce natočit! ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Při sledování Zdendových perel za posledních 15 let (naopak jeho "vidláckou" trilogii mám kupodivu dost rád - a nestydim se za to!) dostávám nekontrolovatelné záchvaty studu, trapnosti a zažívacích potíží... Z pekla štestí 2 je typické vrcholné dílko Mistra Trošky... A když už jsme u těc Mistrů, Ty - Karle, tohle už fakt nemáš zapotřebí! Jednu hvězdičku za hlasy Brabce a Vydry, při kterých si aspoň můžeme představovat Conneryho nebo Rhamese - alias Marceluse Wallace ()

anli 

všechny recenze uživatele

Zdenek prichazi z dalsi Troskou do mlyna ceskych pohadkovych vod,tentokrat v pokracovani oblibene pohadky.Trochu nastavovana kase a misty herci drobet prehravaji(coz se u Troskovych filmu stava casto),tedy az na"Kaju",ktery at opravdu zpiva a nehraje.Jinak pro deti vcelku slusna pohadka,nebot je jich v ceskych vodach poskromnu a tak musi byt clovek shovivavy.Aspon,ze jsou pro deti nejake.Dracek dobry a triky UPP velmi dobre urovne.Takze Zdenku mas to u me za 35%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Na natáčení jezdili za Karlem Gottem němečtí fanoušci i v několika autobusech. (M.B)
  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč. (Pumiiix)
  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama