Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Při sledování Zdendových perel za posledních 15 let (naopak jeho "vidláckou" trilogii mám kupodivu dost rád - a nestydim se za to!) dostávám nekontrolovatelné záchvaty studu, trapnosti a zažívacích potíží... Z pekla štestí 2 je typické vrcholné dílko Mistra Trošky... A když už jsme u těc Mistrů, Ty - Karle, tohle už fakt nemáš zapotřebí! Jednu hvězdičku za hlasy Brabce a Vydry, při kterých si aspoň můžeme představovat Conneryho nebo Rhamese - alias Marceluse Wallace ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, čekal jsem více. Možná jste si myslel, že když necháte hrát pana Gotta, tak přitáhnete lidi a pohádka se povede. Bohužel, je to pravý opak. Za moji osobu říkám, že jsem se nebavil a tento snímek je pro mě velikým zklamání a už ho nechci vidět. Gott má zpívat a nepokoušet se stát hercem:) ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

....je to natočené strašne primitívne - ja viem ide o rozprávku,ale ti to režisér strašne prepálil......herci hrajú ako poslední ochotníci-také pišišlanie až ma z toho svrbela ...... Markýtka ,Honza,tí čerti na čele s V.Vydrom,ale hlavne ta kmotrička v podaní M.Kantorkovej to bolo ozaj na grc.........jedna hviezda len za snahu.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To, že se tahle pohádka pohybuje v černých číslech, je pro mě překvapením. Není totiž až tak hrozná, ale je dost nudná, nezáživná. Za pochvalu stojí kamera a kostýmy. Z hereckého hlediska je to naprosto přeplácané. Troška podlehl tehdejší trendy vlně obsazovat populární zpěváky do rolí králů a představitelů mocností pekelných. Ten první, Daniel Hůlka, se tak moc soustředil na výraznou artikulaci, až to vyznělo směšně, a ten druhý, Kája Gott jako kníže pekel, moc strachu nenahnal, ale bizarní zážitek z jeho vystoupení se dostavil. Profesionální herci v rolích kladných či záporných nic neodflákli. Tahle pohádka sice neměla nijak chytlavý příběh, ani kouzlo (ostatně tím už současné pohádky dávno nedisponují), ale abych to viděl jako nějakou vrcholnou tragédii v žánru českých pohádek, to tedy zase ne. Akorát mě pohádky prostě příliš nebaví a nechávají mě lhostejným. O téhle to platí rovněž a její černě číselný osud mě nechává chladným. 40% ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jedničky - bohatá výprava, krásně natočené interiéry i exteriéry, pěkná hudba - ale to je všechno. A to k úspěchu nestačí. Chybí pořádný děj a ztvárnění pohádkových postav. Ačkoli se ve filmu objeví kvalitní herci, dohromady při daném scénáři to ničemu nepomůže. Stejně jako u prvního dílu i zde je délka na škodu. 35%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Dana Morávková (Dora) má ve skutečnosti z koní strach. Během natáčení dokonce z koně spadla. Dnes již s úsměvem vzpomíná, že když film viděla poprvé, byla naštvaná, jelikož záběr s koňmi se točil poměrně dlouho, avšak ve filmu z něj vidíme jen několik málo sekund. (fiLLthe3DD)
  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)
  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama