Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu je to velké zhoršení skoro ve všech aspektech. Děj je spletitý, nesmyslný a nezajímavý a stejně jako u prvního dílu by mohl být mnohem kratší. Prezentace je víceméně stejná, něketeré počítačové efekty ale vypadaly hrozně. Nejhorším aspektem filmu jsou herecké výkony, některé jsou hrozně slabé a jiné jsou hrozně přehrané. Nejhůř na tom je Sabina Laurinová, podle mě to vůbec není dobrá herečka a tady je příšerná. 2/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Slabé a velmi nepovedené pokračování lidové pohádky s ještě naivnějším námětem, scénářem a podivným režisérským výsledkem. Své diváky si snad najde, protože se přeci jedná hlavně o pohádku pro děti, byť o její kvalitě můžeme dlouho a zaníceně diskutovat a ohrnovat nad tím nos. Zápletka a průběh filmu je ještě naivnější, hloupější a méně logičtější než jsme doufali a uvěří mu snad jedině bezelstné děti. Ale snad přeci není vše jen špatně a jsou tu krásné záběry z půvabné Telče, hradu Gutštejn, Adršpašsko-Teplických skal, skansenu v Přerově nad Labem a kostela sv. Jana Křtitele v Kočově. Lidoví a populární vládci země Honza (Miroslav Šimůnek s hlasem Filipa Blažka) a velmi naivní Markýtka (půvabná tvářička Michaela Kuklová) musí překonávat další překážky a nástrahy, které jim připraví Markýtina nevlastní sestra Dora (solidní Dana Morávková), závistivá a žárlivá osoba. Dora přichází na královský zámek a hned začíná rozkazovat a vládnout a překvapivě jí všichni poslouchají. Kumuluje ve svých rukách nebývalou moc a takřka na dosah má splnění všech svých snů a přání, osud byl ale proti. Z dalších postav: dvojrole a zlomyslná hříčka Lucifer/Pánbůh (Karel Gott), dobrák od kosti v jakékoliv podobě, loupeživý král Brambas (Daniel Hůlka), ve spolupráci s rozmarnou princeznou Eufrozínou (solidní Sabina Laurinová) a jejím otcem (Vladimír Brabec), kteří chtějí dosáhnout svých dřívějších statků a postavení, Honzovi neúnavní společníci Kujbaba (Lukáš Vaculík), Hnipírek (Ivo Theimer) a Valihrach (Karel Liebl s hlasem Vlastimilem Zavřela), s problémy tří přání zlaté rybky, dvojice čertů (Václav Vydra a Rudolf Kubík), nahánějící hříšníky do pekla, Markýtina kmotřička (Miriam Kantorková), snažící se poučovat, a čarodějnice (Helena Růžičková). Být dítětem, tak se snad bavím. Takhle nastává pouze otázka: proč, proboha, toto muselo vzniknout? A nestydí se, alespoň trochu, pan režisér? ()

Reklama

J*A*M*A*L odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Zdeněk Troška by měl zůstat ve starých kolejí a natáčet jen komedie a nebo jiné žánry, ale už raději ne pohádky.Zlatým dřívějším padesátým, šedesátým, sedmdesátým a osmdesátým pohádkám se už asi nic nemůže srovnat a tohle dost možná jen kazí pověst našich docela dobrých pohádkách.Možná by tu bylo ještě řešení pro Trošku a to takové, že by se možná už ani vůbec k režii filmů nemusel vracet, myslím si, že kdyby skončil, tak by se země moc nepohnula možná vůbec ne.2% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

No, nebýt herečky Sabiny Laurinové, ani na to koukat nebudu. Opět zde hraje princeznu Eufrozínu. Všechno už je předem dané, a divák už nemá o čem přemýšlet. Další díl si už nedovedu ani představit. Tento díl je opravdu uječený. Spoiler: Scéna dráčkem je taková oddechovka. Poznámka: Hláška princezny "A co mám v pekle celý den dělat? Smrdět?" 😀 / "To radši skočím z věže!" "Neblázni, tady žádnou nemají." "Tak se zblázním" "Bláznivou princeznu tu ještě neměli" 😁 Hudba 👍 Poznámka: Karel Gott 👍 Hvězdiček 1 ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Plaváček, Baba Jaga, po lektvaru zapomněl, taky usnul, drak, boty se zlatou rybkou, Honza, Jasněnka, jeden sokol, Tři mušketýři, samej čert. Chyběl jen děd vševěd a pták ohnivák ... Takovej zmatek už jsem dlouho neviděl. No, místy to i šlo, jenže když už to šlo, tak někdo naběhl, aby to rychle zasekl ... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Na 1. MFF pro dětské filmy NADĚJE v Petrohradě (2003) získal snímek obě hlavní ceny festivalu - Grand prix a 1. cenu dětské poroty. (hippyman)
  • Na natáčení jezdili za Karlem Gottem němečtí fanoušci i v několika autobusech. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama