Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

PKD odpad!

všechny recenze uživatele

No,tak tohle už není ani na tu jednu ubohou hvězdu. Napřed Hůlka,potom Gott. Co to ten Troška porád má,že si čertví proč,vsugeroval(nebo kdo mu to poradil),že zpěváci(všeobecně) umí hrát? A zrovna Gott. Sledovat ho v jakémkoli filmu,je doslova fyzickým utrpením. Tohle je jasný důkaz,že česká pohádková tradice je definitivně v hajzlu. Aspoň pokud bude točit ten usměvavý,přiteplený kudrnáč,jehož jediným opravdu výborným filmem,je Bota jménem Melichar. Ten můžu sledovat pořád. Až se mi nechce věřit,že je to dílo stejného pána. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

No, nebýt herečky Sabiny Laurinové, ani na to koukat nebudu. Opět zde hraje princeznu Eufrozínu. Všechno už je předem dané, a divák už nemá o čem přemýšlet. Další díl si už nedovedu ani představit. Tento díl je opravdu uječený. Spoiler: Scéna dráčkem je taková oddechovka. Poznámka: Hláška princezny "A co mám v pekle celý den dělat? Smrdět?" 😀 / "To radši skočím z věže!" "Neblázni, tady žádnou nemají." "Tak se zblázním" "Bláznivou princeznu tu ještě neměli" 😁 Hudba 👍 Poznámka: Karel Gott 👍 Hvězdiček 1 ()

Reklama

neo101 

všechny recenze uživatele

uječený, trapný, zase děcko v uječený pohádce o tom co bylo když se vzali. Troška nepochopil, že kouzlo v pohádkových vztazích spočívá v závěrečné větě "a žili šťastně až do smti" totéž udělal u princezny ze mlejna. všimněte si, že nejlepší věci, které natočil maj jeden díl. Jasněnka a Melichar, zbytek je trága. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pouhopouhé nastavování úspěchu za každou cenu. Nepovedlo se to u PRINCEZNY ZE MLEJNA a v případě Z PEKLA ŠTĚSTÍ už vůbec ne. Sice to Troška okořenil zlatou rybkou a sedmimílovými botami, které se do prvního dílu nevešly, jenže ten zbytek byla katastrofa. Celé je to postavené na zákeřné Doře, která si stále myslí na Honzu a je proto schopna zabít Markýtku s jejím dítětem. Opět se tu nachází podle mě nejhorší princezna českých pohádek - uřvaná a upištěná Laurinová. Ovšem nejhorší ze všeho byl Karel Gott v roli Boha. To byla absolutní tragédie. Naopak v roli Lucifera se mi líbil. [14830. hodnocení, 250. komentář, 21%, 137. nejhorší film] ()

eFOXsize odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování se ale vůbec nepovedlo! Dát pohádce odpad je smutné, ale mám dojem, že ani pro děti to není to pravé ořechové. Ty postavy byly tragické, herecké výkony ještě tragičtější (anebo naopak, že by byly dokonalé v scénáristické zrůdnosti?). Hůlka byl silně navíc, Gott tomu přidal kornu. U Laurinové si nejsem jistá, nakolik se ses vou rolí musela sžít. Zápletka byla jak z telenovely. Za mě nic ani pro děti! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)
  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama