Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nastavování úspěchu za každou cenu nikdy nepřináší kvalitní díla. Pro malé děti možná zábavné (hlavně malý roztomilý dráček), ale scénář i herci už za moc nestojí. Korunu tomu všemu ovšem nasadil Karel Gott, který je opravdu jedním z nejhorších "herců", který kdy byl obsazen do filmu (může si podat ruku leda tak s Mariah Carey). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já jsem to říkal - Princezna Ze Mlejna byla nejlepší, pak už to šlo do...pryč. A ani božský Gott a "skvělý" soundtrack to nezachrání, to fakt ani bohovi... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak jasně ,je to Troška, tak se tady dá očekávat kopa nesnášenlivosti a demonstrace vytříbrného vkusu. Já to opět tak tragicky nevidím. Zdeněk bohužel dělá jednu chybu stále dokola vybírá si do svých herců mediálně známé tváře a ne herce. Mě tohle prostě vadí, Gotta ještě zkousnu měl tam několik minut, ale takovej Hůlka to byla fakt parodie. Míša Kuklová není moc typ princezna, nejspíš proto, že není moc typ herečka. Zkrátka casting to tady fakt dost posírá, pak bych měl ještě výhradu, že pohádka obsahoval příliš mnoho dějových linek takže celkově to moc nedrží při sobě. Do salátu se taky neháže všechno, aby byl víc salátovější. Příjemná byla pohádková atmosféra, tady je třeba pochválit práci kameramana a exteriéry a pohádkový postavy byly napsaný taky dobře, působily roztomile. Příjemně překvapila Dana Morávková já jí měl zafixovanou jako pipinu z Novy, ale tady předvedla docela vyzrálý herecký výkon. Z pekla štěstí sice není pohádková lahůdka, ale po její konzumaci mě rozhodně špatně nebylo. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi pokaždé líbí, když Troška při x-té repríze nezapomene v TV relaci Novy říci, že "Tyhle mé pohádky zůstanou intelektuály nepochopeny a přitom, já když jsem si procházel ty staré recenze, například na Pyšnou princeznu, nebo na Byl jednou jeden král a také byly velmi špatné a jaké jsou to dnes klasiky, že?"V jeho vlastní zdraví doufám, že tím chtěl naznačit, že intelektuálové tu byli i za bolševika, kdy se mu určitě žilo jako praseti v žitě, ale teď aby měl na uspokojování svého "lidového" ega musí točit jednu kravovinu za druhou a dětinsky si to s nimi vypořádávat.Jó, Troška je kumštýř nevkusu.Lidi mu to žerou a my zavšivení inťouši, které jeho filmy uráží máme být ticho.Ale je zajímavé, že tady na něho nadává takový vzorek lidí a stejně má každoročně nejsledovanější film... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rutina, navíc tak laciná... Velký troškář semlel do svého čertovského kotlíku spoustu ingrediencí, ale vyvařil jen šlem a břečku. Ale zase - do pekel - rovnou do odpadu tečou u mistra (a v tučudlácké šašské kinomatlografii vůbec) jinčí kameňáky... Nu a tak s troškou štěstí se to dalo usedět a až pak spláchnout... :-/ - - - P.S. Navíc - jestli jste to trumberové nepochopili, zásadní důvod, proč vznikla tahle pičohádka a zde její odvar v dvojce, je jediný - udělat vejvar a pumpnout novoidní blbouny o nějaké ty chechtáky. Prostě za hodně peněz trošku pískání. A všichni mají pocit, že to je ta >kultůra< či co... V tomhle zdá se je mistr Mistr... ;o) - - - - - (Poprvé značně nesoustředěně, leč v šťastném nadhledu a z pekla dobrém rozmaru viděno 12.8.2008 na novácké trdlovizi, komentář zde jako mnohý - 13.8.2008) ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku si kopnout trošku móda je, ale když on si o to ten kluk vousatá sám tak trošku říká jak svojí "uměleckou tvorbou," tak svými výroky do médií. Děs běs, příšerné dialogy, nevtipné vtipy, uječená Laurinová (Troškův trademark) a jásej ptáčku slavíčku Karlíčku v pomejích. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení bude dost podobné prvnímu dílu. Sice tu jsou některé světlé body (jako Vydra nejmladší, který byl opět nejvýraznějším hercem, pokud vůbec můžu použít slovo "výrazný"; malý dráček, si nemůžu pomoct, byl docela roztomilý ;-) a Gott, co se týče herectví zklamal, ale alespoň mě pobavila jeho dvojrole), ale převažují tu ty záporné (stejné výtky jako u jedničky + "dokonalý" mišmaš z několika pohádek). Tudíž hodnocení horší o 1*. ()

mysicka odpad!

všechny recenze uživatele

Uplne o nicem a Karel by se mel drzet zpevu! Byl jeste horsi nez Hulka a to jsem si myslela, ze horsi "herec" nez on (a S. Segal:-) byt nemuze... ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Znásilnění těch zbytků co bylo na jedničce ještě dobré. Ze všeho nejhorší je jak deb*lní je Markýta s Honzou. I když oni byli naivní již v jedničce, ale tentokrát tomu vážně nasadili korunu. Troška si zřejmě myslí, že být hodným, znamená být blbým. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama