Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

ryccoly 

všechny recenze uživatele

No jo, Sedmimílové boty, zlatá rybka a Karel Gott, to jsou přesně ty tři věci, co prvnímu dílu chyběly. Jinak je to vlastně skoro stejné, snad jen že Sabina Laurinová o trochu víc ječí, draci jsou tu dva a taky konečně vidíme peklo, ze kterýho má pocházet to štěstí. Navrch nám přibylo ještě pár písní, bez těch by se to samozřejmě neobešlo. Herecky mě tu baví snad jen Dana Morávková, která se v té své potvoře Doře mohla konečně pořádně vyřádit. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejprve musím konstatovat, že jsem odpůrcem pohádek. Nicméně i tak mi nedělá problém prohlásit, že naše pohádky (Byl jednou jeden král, Tři oříšky pro popelku, S čerty nejsou žerty) patří mezi národní filmové poklady. Nevím zda tyto snímky pan Troška viděl, ale rozhodl se nám divákům ukázat, že to jde i jinak. Dal tomuto žánru zcela nový rozměr a ukázal, že i z pohádky lze krásně vytvořit zcela nestravitelnou idiotskou sračku. Skvělá práce pane Troška. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nastavování úspěchu za každou cenu nikdy nepřináší kvalitní díla. Pro malé děti možná zábavné (hlavně malý roztomilý dráček), ale scénář i herci už za moc nestojí. Korunu tomu všemu ovšem nasadil Karel Gott, který je opravdu jedním z nejhorších "herců", který kdy byl obsazen do filmu (může si podat ruku leda tak s Mariah Carey). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení bude dost podobné prvnímu dílu. Sice tu jsou některé světlé body (jako Vydra nejmladší, který byl opět nejvýraznějším hercem, pokud vůbec můžu použít slovo "výrazný"; malý dráček, si nemůžu pomoct, byl docela roztomilý ;-) a Gott, co se týče herectví zklamal, ale alespoň mě pobavila jeho dvojrole), ale převažují tu ty záporné (stejné výtky jako u jedničky + "dokonalý" mišmaš z několika pohádek). Tudíž hodnocení horší o 1*. ()

Finarfin odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli je klíčem k úspěchu současné pohádkové tvorby obsadit do jinak absolutního braku dva české zpěváky, tak nevím... Je možná pravda, že mezi strašnými hereckými výkony ostatních se ty jejich trochu ztratí. Dokonce si říkám, že na popud podobných filmů by mělo ČSFD změnit položku "Hrají:" na položku "Obsazení:", protože někdy se dá o herectví mluvit jen stěží. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)
  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč. (Pumiiix)
  • Dana Morávková (Dora) má ve skutečnosti z koní strach. Během natáčení dokonce z koně spadla. Dnes již s úsměvem vzpomíná, že když film viděla poprvé, byla naštvaná, jelikož záběr s koňmi se točil poměrně dlouho, avšak ve filmu z něj vidíme jen několik málo sekund. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama