Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dalším z celovečerních filmů se tvrdý německý polda Horst Schimanski vydává pátrat po velké lásce svého známého Mamuta Schulze. Před pěti lety dostal Schimanski Mamuta do vězení, nyní se mu snaží pomoci najít jeho ztracenou lásku Catherine. Ta Mamutova pobytu ve vězení využila k tomu, aby zmizela, dokonale za sebou zametla stopy a vybudovala si zcela novou existenci. Při svém pátrání Schimanski potkává řadu lidí, kteří chtějí jeho pátrání překazit a zabránit mu v tom, aby Catherine našel. Někteří z nich nejsou ve volbě způsobu jak Schimanského zastavit příliš vybíraví. Překvapivě se zdá, že zabránit Schimanskému v nalezení Catherine je dokonce i v zájmu nejvyšších politických kruhů. Navíc se Schimanski ocitá před velmi obtížným rozhodnutím zda má opravdu odhalit pravdu a naplnit Mamutův sen, přestože by to znamenalo zničení nového života Catherine. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 07, celkově už 36. Začátek je prima, příprava na plavbu po moři a hlavně spousta piva. Jenže Schimiho najde jeho docela velký dávný kámoš Mammut Schulze, kterého zrovna honí policie a který je pořád zabouchnutý do své bývalé holky Olgy. Na scénu se vrací dávný kámoš a kriminalista Hänschen (Chiem van Houweninge). Na scénu také vstupuje nový kriminalista a trotl Thomas Hunger (Julian Weigend). Takže Schimi hledá Olgu a Hunger hledá Mammuta. Jenže Olga není Olga, ale Denisa. Ta falešná Olga je její sestra Denisa, přijala dřívější identitu Olgy, a teď je učitelkou ve školce někde ve Francii. Ta pravá Olga je bývalá pornostar a ta se mezi tím provdala za ministra a chce smazat veškeré stopy za minulostí a to i přes mrtvoly, zabije sestru i Mammuta. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herce Götze Georgeho mám rád a musím říct, že jeho ztvárnění komisaře Schimanskiho je opravdu výborné. Pokud bych chtěl porovnávat, tak bych Georgeho přirovnal k Davidu Suchetovi, který má s Georgem společnou jednu věc. Oba totiž se proslavili především coby kriminalisté, resp. detektivové a oba svou roli hráli několik let. Zatímco George se proslavil coby Schimanski, David Suchet se proslavil jako slavný belgický detektiv Hercule Poirot, kterého hrál přes 20 let. Ostatně pokud bych měl ze svého pohledu shrnout nejlepší role Georgeho, byly by zřejmě tyto tři. 1) Fred Engel ve slavné mayovce "Poklad na Stříbrném jezeře" 2) velitel KC Auschwitz - Birkenau Rudolf Höss ve snímku "Aus einem deutschen leben" podle slavné knižní předlohy Rudolfa Merleho "Smrt je mým řemeslem" a samozřejmě 3) Horst Schimanski v kriminální sérii o Schimim. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama