Reklama

Reklama

Místo činu - Série 21 (1990) (série)


Mezi námi bratry (S21E09)

(epizoda)
  • Česko Schimanski: Mezi námi bratry (více)

Obsahy(1)

Krátce po zboření Berlínské zdi je v Duisburgu nalezena mrtvola zavražděného muže, který byl hledán v NDR kvůli ilegálnímu obchodu s uměním. Pro východoněmecké kriminalisty, komisaře Fuchse a Grawa, je to vítaný důvod vydat se na první služební cestu „na Západ“. Společně s komisařem Schimanským a jeho kolegou Thannerem se pouštějí do vyšetřování, které však dlouho nemá žádné konkrétní výsledky. Je tu sice takzvaný „mecenáš umění“ Schrader, na kterého kriminalisté během vyšetřování narazí, ale ten podle všeho s uměním obchodoval v NDR zcela legálně a chybí důkazy o tom, že by byl nějak zapleten do vraždy. Čtveřice detektivů se přesto domnívá, že Schrader je do zločinu zapleten stejně jako do nelegálního vývozu umění z Východního do Západního Německa. A protože se o něj zajímá kriminální policie, věří, že se stane pro své komplice nepřijatelným a oni se budou chtít poohlédnout po nových bohatých zákaznících na své poněkud „choulostivé“ zboží z muzeí i soukromých sbírek. Tuto roli se rozhodnou sehrát Schimanski a Thanner, kteří se jako „volavky“ ubytují v Grand hotelu „Pod lípou“ a nenápadně rozhodí sítě. První nenápadné a dvojsmyslné oťukávání a nabídky na sebe nenechají dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi a Thanner sou vysláni aby v přestrojení za bohaté obchodníky vyšetřili případ s pašeráky obrazů.Dostávají posilu 2 detektivy z nichž jeden pěkně nasává.Dojde zde také ke konfliktu mezi Horstem a Thannerem.Skvělá je scénka kdy si Thanner chce udobřit Horsta a na náměstí vystoupí z rozjetého auta a de zpátky k Horstovi a přitom hraje skvela hudba(Hamtim ham)! A taky je super když se vztekne Thanner a říká Horstovi že v případu jeli spolu ale teď to balí a jede domů.Tak si všimněte šibalského úsměvu Schimiho když mu řekne že pokoj je na Thannerovo falešné jméno a že bude muset hotel zacálovat :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John Fitzgerald Schimanski: Ich bin ein Berliner! Jelikož symbol železné opony padl, mohou duisburští hoši spojit síly se soudruhy z NDR (seriál Polizeiruf 110) a závěrečnou chlastačkou s předáváním metálů potvrdit znovunalezení kdysi ztraceného bratrství.. Díl působící ucelenější formou (jako by štáb přesedlal z Wartburgu do Fordu Escort), ale po kouzlu tvůrčí nevyzpytatelnosti předchozích epizod zůstane navždy závan nostalgie. Tu ústřední odrhovačku reprezentující úchylnost německého popu 80.let by měli v rádiích pouštět jen po úderech do kolejnice oznamujících chemický poplach, ale k Schimimu to zkrátka patří.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch odlehčenějších dílů. Zatímco minule jsem si vychvaloval začátek jak má Schimanski krásnou kocovinku v tomhle díle musím vychválit především konec, kde nám Schimanski a spol předvádí jak takovou kocovinku dobře nakoupit. Ovšem asi nejvíc se mě líbil Tanner a jeho závěrečný "alko aplaus" už ho nacvičuju a v brzku jím začnu oblažovat náš slavný národ. Dobrej byl taky ten "alko výstup" z vlaku toho dedoronskýho policajta, taky měl slušně naváto a těch děvek co se tam všude hemžilo, no radost pohledět. Abych se přiznal mě tak nějak ta hlavní zápaltka unikala a nevěnoval sem jí pozornost, za to jsme si všímal detailů, třeba na náměstí byla zaparkovaná Škoda 120, kolega uživatel dobytek tuto info jistě ocení. Tenhle díl považuju za velmi zábavný a podařený, především musím ocenit všeboecné nasávání a dobrý vztahy mužů s ženami :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hamtim Ham :-D To byla zase muzika. Schimanski se do ní pořádně vobul a nevožral jenom sebe, ale i svýho parťáka Thannera. Do toho se přimotaj ještě dva policajti, co taky chlastaj jak duha a je zaděláno. K tomu samozřejmě nesmí chybět kopa známejch tváří v podobě seznamu kurev, který by se nevešel ani na pět áčtyřkovejch stránek. Jooo, tenhle díl byl takzvaně do pohody. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

26. seriálový díl dvojice Schimanski a Thanner. Jeden z takových těch hodně odlehčenějších dílů, Schimi a Thanner jako volavky a hlavně tintily vantily. Podle mě asi nejvtipnější díl celé série Schimanski. Díl je "postižen" spojením Německa v roce 1990. Na východě se hold dost kradou starožitnosti a cennosti a vyváží se ve velkém na západ. Do děje se zamíchají 2 východoněmečtí kriminalisté a opilci ze seriálu Polizeiruf 110 starší Fuchs (Peter Borgelt) a mladší Grawe (Andreas Schmidt-Schaller). Díl navíc doprovází poměrně podmanivý song, přitom je to příšerná odrhovačka, Hand in Hand od Klause Lage. Je to můj asi nejoblíbenější díl celé série. 90% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Tento díl je specifický tím, že se zde potkávají dva seriály a dva proslulí policejní komisaři. Je to původně západoněmecké Místo činu (od r. 2007) a původně východoněmecký Polizeiruf 110. A jsou to vrchní komisař Horst Schimanski (Götz George) a Peter Fuchs (Peter Borgelt). Tento crossover je naznačen už kombinovanou znělkou na začátku. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama