Reklama

Reklama

Osamělý mstitel

(neoficiální název)
  • Itálie Per il gusto di uccidere (více)
Trailer 1

Obyvatelé městečka Omaha se obávají útoku banditů, kteří mají zálusk na zlato z nedalekých dolů. Majitel dolu a ředitel banky se proto rozhodnou požádat o pomoc lovce banditů Lanky Fellowse. Ten přijme nejen kvůli vidině tučné odměny, ale i proto, že má s vůdcem banditů Gusem Kennebeckem nevyřízené účty z minulosti. (špaček421)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (9)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že i Italové občas natočili také tak trochu pravičácký western - ředitel banky a majitel dolů budí dojem, že se z nich během filmu vyklubou záporáci, kteří tahají za nitky v pozadí, což je umocněno tím, že je hrají obvyklí špageťáčtí představitelé záporáků Franco Ressel a Piero Lulli. Nicméně celou dobu jsou na straně zákona. Aby pochyb o tom, na čí straně kdo je, nebylo málo, klasický představitel banditů Lorenzo Robledo hraje šerifa, taky klaďáka, i když v pozadí. Záporáky jsou pak otrhaní Mexičané. Vede je celkem slabý George Martin, který ve mně nevzbuzoval žádné emoce, převyšují ho jak Fernando Sancho v epizodní roli na začátku (žeru jeho způsob střelby, jako by ty kulky házel :) ), tak George Wang v roli Martinova pobočníka Mačety. Hlavním hrdinou, pragmatickým lovcem odměn Hankem Fellowsem, je jakási směska Clinta Eastwooda, Terence Hilla a Franca Nera, americký herec Craig Hill (dva filmy s ním jsem už viděl a tenhle je z nich nejlepší). Craig Hill nemá bohužel charisma ani herecké schopnosti tří výše uvedených borců, takže u hrdiny film také celkem selhává. Hudba je taková průměrná (Nico Fidenco), zdálo se mi, že občas až příliš tlačí na pilu. Příběh je zajímavý, ale dost uspěchaný. Co tenhle film rozhodně zvedá z průměru, je vynikající kamera Stelvia Massiho a dobře udělaná akce. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dosti dobrá kvalita, je poznat, že Tonino Valerii spolupracoval s Leonem. Některé prvky připomínají jeho Dolarovou trilogii, také zde je hlavním hrdinou pragmatický lovec odměn. Zvláště začátek a cca prvních 20 minut má zajímavou kameru a zábavný scénář, ten však začne posléze upadat a zbytečně se tříštit v sérii drobných epizodek a ztrácí spád. I tak ale silné tři hvězdičky. ()

Reklama

clint123 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci spaghetti western v hlavnej úlohe so skvelým Craigom Hillom. Klasický, jednoduchý dej, ktorý sa točí najmä okolo zlata a dolárov a troško aj okolo pomsty hlavného hrdinu. Cudzinec (Craig Hill) prichádza do mesta a necháva sa najať pre peniaze - typický antihrdina čo je skvelé!! Hudba od Nica Fidenca je výbotná a skvelá ústredná pieseň. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Craig Hill jako klasickej westernovej lovec odměn je výbornej. Je podobný Eastwoodovi, ale ještě mnohem více rodokapsový. Film má vynikající kameru, ale režisér moc nezvládl odvyprávět příběh, takže je hodně fragmentovanej mezi několik ne příliš zajímavých epizod a přitom to nejpřitažlivější téma - pomsta za smrt bratra - zůstává prakticky až do konce v pozadí. Rád bych se dozvěděl něco více o Hillově postavě. Vím, že to není běžné, ale zrovna jeho charakter by to zde zasloužil. Místo toho je rozebrán charakter záporáka (George Martin), který je sice bandita, ale má i některé světlejší stránky a srší emocemi - ne jako např. sociopatický plukovník Mortimer v GBU. Alespoň závěrečnej duel v netradičním podání puška proti pušce patří k tomu nejpamětihodnějšímu ze žánru. Titulní písničku mám taky strašně rád. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velice milé překvapení! Surový spaghetti western jak má být, plný deziluze a násilí. Všechny postavy mi přišly v podstatě záporné - hlavní hrdina je mi nesympatický na první pohled, bandité jsou sadističtí šílenci, strážci zákona se zase v boji proti nim neštítí mučení vězňů ani únosu dětí. Závěrečná přestřelka je slušný mazec, ovšem opět zvítězí peníze, kterých "není nikdy dost." ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama