Reklama

Reklama

Džudžucu kaisen

(seriál)
Trailer 2
Japonsko, (2020–2025), 23 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Gege Akutami (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hrají:

Júiči Nakamura, Džun'ja Enoki, Júma Učida, Asami Seto, Džun'iči Suwabe, Kendžiró Cuda, Kóki Učijama, Mikako Komacu, Tomokazu Seki, Šigeru Čiba, Marija Ise (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(59)

Obsahy(1)

Ve světě, kde se démoni živí na nic netušících lidech a kde mnoho z nich padlo za oběť nejrůznějším prokletím, jsou všemožně schované části těla legendárního a obávaného démona Sukuny. Každý démon, který pozře nějaký z těchto ostatků, může získat obrovskou moc, se kterou by mohl být schopný zničit celý svět, či vážně narušit běžný chod věcí. Naštěstí však existuje tajemná škola bojovníků Jujutsu – čarodějů, kteří běžné smrtelníky v tajnosti ochraňují před všemi nebezpečími ze strany démonů a nebezpečných prokletí.
Yuuji Itadori je obyčejný středoškolák jehož největší starostí je jeho nemocný dědeček, který leží v nemocnici. I když chlapec vypadá na první pohled úplně normálně, má neobyčejnou fyzickou sílu a vytrvalost, díky které o něj má zájem mnoho školních sportovních klubů. Yuujimu je to ale jedno a mnohem raději tráví svůj volný čas ve společnosti dvou dalších přítel, členů okultního kroužku. Jeho život se však změní jednoho dne, kdy se mu do rukou dostane zapečetěný a prokletý předmět – jeden z prstů démona Sukuny! Chlapec ani nikdo z kroužku nemá tušení, jaké hrůzy se stanou poté, co poruší pečeť... (Jeoffrey)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (26)

Luicy 

všechny recenze uživatele

Jujutsu kaisen je podle mě zbytečně přehypované anime. Je to přesně ten typ seriálu, který se snaží vypadat hrozně hustě, avšak příběh je zcela prázdný a chaotický. Rovněž práce s charaktery je naprosto mizivá. Jak hlavním postavám, tak záporákům chybí motivace a nějaká jejich backstory, tudíž si k nim divák prakticky neutvoří žádný hlubší vztah vyjma Nobary, u které si na první dobrou řeknete že je to otravná kráva. Pouze vedlejší postava Kento Nanami mi byl svým apatickým přístupem k životu trochu sympatický, avšak stále tomu něco chybělo. Jediným pozitivem je pěkná animace a povedené openingy spolu s chytlavým endingem, avšak tím to asi končí. Nechápu tak vysoké hodnocení. Lidi, kteří v komentářích srovnávají tohle anime s Narutem jsou naprosto mimo mísu… ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Předloni japonské diváctvo masově hltalo boje s démony, letos si je pro změnu získali krotitelé duchů. A já jejich popularitě rozumím. Je to šónen, ale oproti kánonu dospělejší, temnější, krvavější, hrdinové jsou vyspělejší, monstra se nechovají úplně vypatlaně, umí to překvapit, umí to pobavit, díky zasazení do (polo)reálného prostředí to umí být příjemně civilní, a co především – je to prakticky bez patosu a správňáckého moralizování, které bývá šónenům tolik vlastní. To vše spolu se zajímavou kresbou a kvalitní animací dovede nabídnout stylovou podívanou. Jenže mně to nestačí. Ač se na to dívá hezky, po určité době jsem začal s každým dalším dílem víc a víc postrádat nějaký souvislý příběh a jakýkoli náznak vývoje a směřování děje. Ačkoli je těch 24 dílů za mnou, tak v podstatě stále nevím, o co tam jde, co se chystá, jaká je vůbec motivace záporáků a proč bych se měl dívat na pokračování. Kvůli soubojům? Byť je jich hafo, jsou kvalitně naanimovány a zpočátku dovedou překvapit výsledkem, ve většině případů je jejich průběh jednotvárný, postrádají nápad, ani jedna strana se nesnaží soupeře překvapit nějakou chytrou taktikou a vychází z toho jen fádní rubačky, které zpravidla vyšumí doprázdna nebo se vyřeší jednoduchým power-upem. A to je škoda. Slabé 3* s tím, že druhé řadě šanci dám, ale neočekávám příliš. // Edit: Tak prý v tom hledám něco zbytečně sofistikovaného a ti záporáci chtějí jen ovládnout svět, prostě tak, asi jako tisíc osm set padesát šest záporáků z jiných šónenů před nimi. Tož hodně zdaru, hoši… ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Ty vole to bol teda bordel. Počul som samú chválu, spolužiakovo obľúbené anime, priateľka vysoko odporúča a jej kamarátka tiež. Noa dočkal som sa asi takého bordelu ako keby som vbehol do slovenského parlamentu. Zmätený som bol asi tak, ako keď ten Drbohlav Fico zahlásil krásne porekadlo "Je jedno či slony sexujú alebo sa bijú, nakoniec vždy trpí tráva". Zo začiatku malo JK zaujímavú, leč debilnú premisu o tom, že Itadori začne jesť démona (prečo by to robil... asi je rovnaký Drbohlav ako vyššie spomenutý pacient, ktorý unikol z domova sociálnych služieb pre mentálne postihnutých). Táto drbnutá premisa ma držala možno tak prvé štyri diely, potom príbeh akosi vymizol a ja som sledoval už len nejakú divnú epizódickú telenovelu bez zaujímavého deja (ktorý už teraz neviem zopakovať) ktorá sa snaží byť tak strašne cool, až vyznieva vyložene trápne na úplne všetkých frontoch. Vtipný bol naozaj asi iba jeden moment (Mechamaru). Jediná vec ktorá sa JK uprieť nedá je kvalitná animácia, všetko je krásne plynulé a dizajn monštier je nápaditý. Avšak nič to nemení na tom, že je to celé asi také zábavné ako byť žehliaca doska Extreme Ironistu. Dejové linky zostávajú otvorené, nič sa nevyriešilo, postáv je tu ako Kokotlebovcov na proteste proti vláde a vlastne majú s týmito Kokotlebovcami jednu vlastnosť spoločnú - pre celkový chod vecí sú úplne zbytoční. Openingy tiež neoslnili, púšťať si ich dobrovoľne veru nebudem. Takže celkovo odo mňa JK dostáva jednu Veľmi slabú hviezdu, 34,5%. PS: Vysoké baby s veľkým zadkom môj typ nie sú, prepáč Toudou. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najvypeckovanejší prvý diel v anime všetkých čias a strach o moju momentálne najobľúbenejšiu mangu je PREČ!!! Štúdio si poradilo viac ako skvelo s animáciou (kamerové nálety WAU), súboje sú vizuálne prepracované, príjemne ma zaskočil skvelý humor, a ak sa ostane pri kvalite prvého dielu tak sa klaniam pred NOVÝM BLOCKBUSTEROM MEDZI ANIME SÉRIAMI!!! PS: Ak sa nemýlim toto isté štúdio robí aj poslednú sériu Attack On Titan, a zmena štúdia nakoniec možno ešte vylepší vymakanosť Titánikov :D ()

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Riadna vykrádačka Naruta, ale napriek tomu (alebo vďaka tomu?) ma to dosť bavilo. Úvod a záver sú o úroveň vyššie ako prostredné časti, každopádne sa teším na pokračovanie, na ktoré azda nebude treba čakať tak dlho ako na One Punch Man.  Po 2.sérii - tak teraz sa to už vôbec nepodobá na Naruta, ide to vlastným (dosť krvavým) smerom ()

Galerie (1 854)

Zajímavosti (53)

  • Gojovo kimono je zdobeno vzorem vážky, která je v Japonsku symbolem statečnosti a vítězství. Vážky se mohou pohybovat pouze vpřed a jsou známy svou odvahou a nebojácností, což přispívá k jejich uznávané pověsti a naznačují Gojův charakter jako kouzelníka. (mikki089)
  • Anime začíná adaptací prvních dvou stránek druhé kapitoly. V anime je však přidána scéna, kde Júdži volá do nemocnice, ale jeho dědeček na něj křičí a říká mu, aby se vrátil zpátky do klubu a neotravoval ho. (mikki089)

Reklama

Reklama