Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scenárista vražedných příběhů Stanley Caldwell zmizel a je považován za mrtvého. Jenomže podivné příběhy děsivých zločinů, které psal v poslední době, se staly velice žádaným tématem, a tak režisér Mike Helton najal spisovatelku Allison Gaddisovou, aby Caldwellovu práci dokončila a výsledek se tak mohl dostat na plátna kin. Jenomže, jak se ukáže, Stanley mrtev není: podařilo se mu uniknout a po celou dobu se skrývat, a až zprávy o tom, že někdo sáhl na jeho dílo, ho přinutily k návratu. Stanley se nechá zaměstnat jako asistent režiséra filmu a určitě neponechá vlastní scénář napospas cizím… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

monolog 

všechny recenze uživatele

Hej lidi, tohle přece není odpad! Není to thriller, ale komedie a možná i parodie a já se u toho královsky bavil. Nebýt nenápaditého konce, dal bych víc. Už jen námět je neobvyklý, protože v jakým filmu se vrah rozhodl zasáhnout do natáčení filmu o sobě a to jen proto, aby byl film kvalitní? Navíc Judd Nelson je bezva chlapík a s Vrtalovým dabingem (pokud se nepletu) mu šlo slizkost (v tom dobrým) znázornit moc dobře. Část filmu o jeho zasahování do filmování považuji za absolutně úžasnou parodii thrillerového žánru. Jenže problém je, že to původním určením není parodie, ale thriller. Ale pro mě to bude navždy vážně se tvářící parodie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +žádný klad mě nenapadá, no možná není to úplný odpad -nevýrazní herci, slabé zpracování, nic pořádnýho se neděje/// Jestliže jednička byla alespoň průměrná vyvražďovačka, tak tenhle paskvil je ubohé nic snažící se parazitovat právě na průměrném jménu. Hlavně v první půlce se postavy chovají idiotsky a šíleně. A ani později se ničeho lepšího nedočkáme. Obecně známá klišé se vrší jedno za druhým. Záporáka znáte hned po prvních minutách a nějaké pořádné vraždy se taky nedočkáme. Prostě je to strašná slabota a uplná zbytečnost. Koho napadlo natáčet film o natáčení filmu!/// Celkem 26%/// ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rok po natočení podprůměrného televizního hororu/thrilleru Cabin by the Lake dostal režisér Po-Chih Leong šanci na reparát, ovšem ani tentokrát si moc dobře nevedl. I toto pokračování nám nabídne vcelku zajímavý úvod, celková kvalita však dost pokulhávala a opět to celé vypadalo spíše jako jakási parodie na mix hororu a detektivky. Navíc byla dvojka diváky přijata ještě hůře než jednička, přestože si myslím, že kvalita obou filmů je naprosto stejná. Podprůměrná podívaná s několika dobrými scénami, ale to je tak vše.    Hlavní hrdina – psychopat a sériový vrah si na své konto přidá znovu několik obětí a Judd Nelson nepodal zas až tak tragický výkon, ale tentokrát mou pozornost nejvíce zaujala přítomnost tehdy začínající herečky Dahlii Salem. Ta si nevedla vůbec špatně a nebýt slabých tvůrců, mohl z toho být vcelku snesitelný kousek. Dalo se tu narazit na několik zajímavých mordů, oproti jedničce byl dobrý i samotný závěr, jenomže když ta „škvára“ okolo za moc nestojí, tak se z toho prostě nedalo vytěžit víc než podprůměrná podívaná.    Srub u jezera 2 tak budu hodnotit naprosto stejně jako první díl. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděl, že Srub u jezera má nějaké pokračování. Druhý díl není zas tak špatný a nápad natáčení filmu o masovém vrahovi, který se nesmíří s jeho podobou a vkrade se na natáčení je povedený. Sice je to TV thriller, ale docela fajn. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, pokračuje tam, kde minule film skončil. Stala se z toho více parodie, a to i sama sebe. Krause budete nejspíše znát z Čarodějek (Leo) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pokračování televizního thrilleru se nese ve stejném duchu jako ten předchozí a nijak za ním nezaostává. Příběh je opět napsán naprosto dokonale a natočen v televizním duchu velmi dobře. Bez lekaček, bez krve a s mírným napětím. Námět sice byl už mnohokrát před tímto počinem a už víme, že byl několikrát použit i později, ale to nic nemění na faktu, že jako televizní tvorba je tento snímek takřka bezkonkurenční. Málo kdy se stane, že se s takovým tématem zdaří. ()

chrispe odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se dívala do programu, jestli to má být vážně thriller a ne komedie. Ale o to by nešlo... i tak jsem si řekla, že jako na komedii nebo parodii, se na to dívat musím. Ale... ne... tohle prostě nejde, ztráta času i mozkových buněk. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Tak odpad bych vyloženě nedal, ale žádná bomba to není. A přitom začátek vypadal velice slibně. Spíše než thriller bych to klasifikoval jako hororovou komedii či (jak napsal "monolog") parodii typu Vřískot. Právě z tohohle filmu si "Srub 2" vypůjčil zápletku, kdy se podle skutečných vražd natáčí "halivúdský trhák". Bohužel mi připadá, že vše zůstalo tak nějak na půl cesty. Občas se sice pobavíte, ale časem není celkem čemu se smát. Hlavní představitel sice zpočátku jako cynický a sarkastický vrah vypadá slibně (navíc mu více méně chtě-nechtě fandíte, což nevím jestli je zrovna dobře, ale jiné sympatické postavy tam nejsou), ale i jeho výkony se postupně ředí na stále stejné pohledy a gesta. O strachu mluvit nelze ani náhodou, ostatně všechno už tu bylo tisíckrát předtím (utopené dívky v jezeře, sklepní vězení atd.). Kromě představitele Stanleyho herecké výkony za moc nestojí. Jedinou známější tváří je Brian Krause (Modrá Laguna 2, Sleepwalkers) v roli cholerického režiséra, ale kromě toho, že místy dost přehrává, mizí jeho postava zhruba v půlce filmu. Další hlavní hrdinka je zoufale nudná a její osud je vám lhostejný, další mladík - bratr jedné ze skutečných obětí - je v celém filmu spíš na obtíž. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná blbost, která postrádá snad vše, co i průměrný televizní film musí mít - spád, trochu příběh, obstojné herecké výkony a neurážející ztvárnění. Ani jedno z toho zde není. Od odpadu dělí film opravdu milimetrový chlup... ()

lift666 

všechny recenze uživatele

Brian Krause je dobrej herec.Sice tam hrál hroznýho debila,ale člověk si nemůže vybírat.Jedničku jsem neviděl a tohle byla stejně celkem ptákovina.Kvůli Krausovi tomu dávat 1,5* navíc ()

Citera_Mor 

všechny recenze uživatele

"Stojí tu, že jsou vážně mrtví... to znamená co?" ... "Že jsou vážně mrtví." ... Tak jo. Kdyby to byla parodie, dám tomu snad i plný počet. ()

Bublushka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný film. Už od začátku jsem k němu přistupovala s odstupem, ale překvapil mě tím, že se na něj opravdu dalo koukat. Stanley mě už od začátku bavil a ovázání první slečny popínavou rostlinou se mi dost líbilo- hned jsme si řekla- wow, ten má hustej způsob zabíjení. A ta jeho podvodní zahrada byla fakt pěkná. Pak se to opět trochu zkazilo poměrně hloupými dialogy a neuvěřitelnou hloupostí štábu, který si tam nechá povídat cizího člověka uvěří jeho povídačkám. Ale Stanley byl stále zajímavý a pří koukání s nadsázkou se u filmu dalo i bavit. Konec mi přišel už trochu překombinovaný a to jak skončí bylo předem jasné. Ale vlastně se mi to líbilo. Nenáročná podívaná, která neurazí. ()

Reklama

Reklama