Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André S. (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Už od prvých sekúnd je to chytľavý film a človeku tak nejde do hlavy ako je to možné. Ale časom zistí, že je tu podobnosť s anglickými komédiami z konca 90 rokov. A čo, je kopec filmov, ktoré sú tak nejak podobné. Napr. Tmavomodrý sveta a Pearl Harbor a pod. Jednoducho tento film sa podaril. Je hrejivý a má humornú formu- v dnešnej dobe nevšedné. Česi sú jednoducho v tvorbe jednoducho nenastaviteľní. Natočia toľko filmov ročne, že sa dá polemizovať čo je dobré, čo výborné a čo je prepadák a o tom to je. Tento film je jednoducho lepší priemer. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Natočit Sbal prachy a vypadni po česku jako svoji prvotinu byla velká výzva. Hobzik měl samozřejmě i český rozpočet, takže se s tím popasoval překvapivě slušně. Nechybí jeho oblíbené prvky v podobě pizzerie, huličů, mafiánů a vietnamské komunity, které vložil do kulis posraného Žižkova, kde by už v dnešní době nechtěli žít ani bezdomovci. Mihne se tam mnoho zábavných postaviček a bohužel ne všechny mají dostatek prostoru. Nad všechny ční policejní duo Hofmann a Noha, které by si zasloužilo vlastní sequel. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se někdo rozhodl natočit českou "gangsterskou" komedii, kterých u nás popravdě moc není, takže jsem byl moc zvědavý, jak se tento pokus povede, protože trailer lákal na docela solidní podívanou. Bohužel však trailer prozradil téměř všechny scény, které jsou vtipné nebo dokáží nějak způsobem zaujmout, jinak je ale film klasická česká nevtipná komedie, postavy jsou až na pár výjimek nesympatické, příběh je tak nereálný, až je to chvílemi nepříjemné. Tempo není svým způsobem špatné, i tak jsem se ale místy docela nudil, akční scény působí mimořádně komicky, závěr je vyloženě tragický. Vzhledem k hercům a jejich možnostem je to docela průšvih. 4/10. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Konečne poctivá česká krimi komédia, ktorá ide v podstate od úplného začiatku na plné gule a v priebehu filmu vôbec nepoľavuje. A presne o tom by mal byť podobný typ snímku - o zábave a tej správnej akcii, ktoré sa musia skĺbiť dokopy, aby to nakoniec sadlo ako riť na šerbel. Tu sa to podarilo a trošku nerozumiem slabým hodnoteniam. Ja som sa bavil kráľovsky a na pomery českého filmu sa tento snímok ozaj podaril. 75 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný bonus pro českou tvorbu. Člověk si tady jaksi zvykl, že zde pořád dokola jak na běžícím pásu vznikají romantické komedie nevalné kvality. Takže jsem rozhodně uvítal, když se našel někdo kdo se rozhodl inspirovat u velikána britské gangsterky Guye Ritchieho. Musím uznat, že NAŠI si nepočínali úplně nejhůř a bylo příjemné sledovat vyšinutého policajta Hoffmana, jeho apatického koleho Leoše Nohu, charismatického Karla Dobrého nebo snad ústřední kamarádské trio. Scénář navíc není úplně blbý a potěší i hudba. Zkrátka taková mírně přestřelená záležitost, kterou sice člověk nemůže brát zcela vážně, ale u které se rozhodně nenudí a herci připomenou skutečnost slušného českého řemesla. 65% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • „Role rockera se přijímá velice snadno. Navíc z ní mám pocit, že bude akčnější než všechny, které jsem dosud hrál. Je v ní víc testosteronu. A to je přesně ta změna, o kterou jsem stál,“ řekl Marek Lambora. (ČSFD)
  • Natáčelo se také na pražské Štvanici. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama