Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 1 (2020) (série)


Po hřebenech Vysokého Atlasu (S01E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Road movie dvou přátel pokračuje Marokem po klikatých horských cestách Vysokého Atlasu. Oranžové vodopády Ouzoud, hledání vína z Meknes a nocleh v berberském domě... Cesta Marokem pokračuje přes město Meknes, kde jsou vinice, z nichž pochází výborné víno. Martin se pokouší doptat na možnost jeho koupě, což v muslimské zemi není jednoduché. Výsledek pátrání zaskočí i jeho – stačí se stavit v supermarketu. A pak už začne motorkářský ráj, cesta přes Vysoký Atlas. Zastávka je v Ait Ben Haddou, kde místní průvodce vezme oba cestovatele do ksaru, což je celek domů postavený z hlíny. Oproti tomu je pozvání k noclehu v berberském domě naprostý luxus. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí, že má tento dokument 16 dílů, protože si divák vychutnává krásy cesty a nesleduje pouze jakýsi rychlo průjezd vlakem. Maroko bylo krásně rozloženo do dvou dílů, kdy v tom druhém jsme se od drog přesunuli k vínu, respektive k pátrání po něm. Trošku kluky lituji, že se nepodařilo nakoupit od místních vinařů, ale koupili si splašky pochybné kvality ze supermarketu. Další zajímavá epizoda. Hezky se na to kouká. [83 %] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád sleduji road movie těchto dvou sympatických přátel a u této části jsem zavzpomínal na známá navštívená místa, ale sám jsem natočil mnohem lepší road movie a projel víc zajímavějších míst Atlasu, ochutnal několikrát místní Tajine a dokonce spal také v luxusním berberském domě s bohatou vynikající domácí snídaní s nejlepším ovčím a kozím sýrem co jsem kdy jedl a kvůli němuž se chci do Maroka opět vrátit a navštívit i místa, které jsem dosud neviděl. Maroko je dosti velké. Těším se na další díl z Marrakéše. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto trasu mám také projetu. Na letišti jsme si na deset dní pronajali auto. Chlapci ale najíždí mnohem větší denní porce kilometrů. Jsou zde působivě ohromivé ty nedozírné prostory, což bylo vidět i v dokumentu. V Maroku člověk nenarazí na ženskou, natož na hezkou. Asi sedí doma. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama