Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze (36)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Sotva priemerný seriál na netflixe, ktorý má aspoň 8 epizód, poriadne temné to teda bolo ale ako nejak ma nezaujali ani samotné postavy a dej vôbec. Dopozeral som to fakt len kvôli tej temnosti a zopár kvalitných scénok sa našlo. Záverečná časť veľmi vydarená. Inak trochu nuda a určite sa v streamovacej službe nájde o dosť viac lepších seriálových kúskov. 3* ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

1. série: Původně jsem očekával výpravný historický seriál o Velké francouzské revoluci, který divákovi nabídne reálný pohled na tehdejší události, které bezprostředně předcházely této jedné z největších události 18. století. Což jsem svým způsobem i dostal, i když s trochou fantasy prvků. Myslím, že kdyby se tvůrci obešli bez různých nemocí a lidojedů, seriál by se mi líbil mnohem víc a mé hodnocením by bylo rozhodně vyšší. Každopádně seriál je moc dobře natočený, líbila se mi ta drsná a špinavá realita předměstí, všudypřítomná bída byla neuvěřitelně věrohodně natočená. Herci vesměs neznámí, výkonnostně spíše průměrní, přesto své role zvládli poměrně dobře a žádná postava mi nepřišla vyloženě otravná, ale ani moc sympatická. Oceňuji i kvalitní kameru a střih, povedlo se i výborné hudební podbarvení, které dodává jednotlivým scénám místy až mrazivou atmosféru. S první sérií jsem hodně spokojen, je natočená nesmírně poutavě, místy až brutálně a i když je to trochu mimo můj žánr, rád se podívám na pokračování. 6/10. ()

Reklama

gonga 

všechny recenze uživatele

Taková blbost a kolik to muselo stát peněz. Po většinu času nuda, která se strašně hustě tváří, ale nestačí zakrýt totální impotenci scénáře a roztažení ubohé historky do šílených 8 dílů, přičemž na konci to ještě vypadá jako začátek další série. Jen to ne! Čirý brak. Přitom to muselo dát dost práce, soundtrack je fajn a atmosféra taky. Jen by scénář nesměl psát někdo po dvojité lobotomii. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

To mi sedlo. Po dlouhý době jsem cejtil onu nostalgickou atmosféru Bratrstva vlků (jak už zmínil kolega Cervenak), tady navíc zkříženou s lehkou dávkou například Taboo nebo nějaký pasáže Solomona Kanea. Natočený je to fantasticky - kamera, kostýmy, hudba, výprava, zvuk, všechno na perfektní úrovni, a herecký výkony byly až na výjimky taky obstojný. Problém nastává trochu ve scénáři, kterej se někdy zdá bejt trochu krkolomnej, samoúčelnej a zvlášť v posledních dvou dílech hned v několika scénách prostě blbej, což nakonec dost kazí celkovej feel seriálu. Lore to má nicméně rozehranej hodně dobře a nemůžu popřít, že bych se s chutí podíval na druhou sérii. Naopak - s tímhle zakončením bych ji i docela vyžadoval. Jinak žánrový zařazení má jeden zásadní nedostatek a tomu přičítám i o něco nižší hodnocení než bych čekal. První série - 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že to bude drsný a špinavý historák vrcholící VFR, ale to jsem se kapánek spletl. Příběh sleduje dění v jednom z francouzských hrabství, ve kterém se objevil jakýsi nadpřirozený virus, který jeho nositelům dává nadlidské schopnosti a touhu po krvi. A to se líbí místní už tak zkažené šlechtě. A tak zatímco se doktor Guillotin snaží najít vakcínu, lid a pár sociálně uvědomělých šlechticů se musí postavit bestiální aristokracii. Je to taková patlanina, ale líbil se mi ten duch Bratrstva vlků, který se tu vznášel, umulousaná atmosféra a i místy povedená akce. Horší to bylo s konzistencí příběhu. Sladit všechny linky dohromady dělalo tvůrcům potíže, na můj vkus je tu příliš mnoho postav a zejména první polovina série se táhla takovým způsobem, že jsem měl sto chutí to vzdát. Ale poslední tři díly mi nakonec chuť napravily a přesvědčily mě, abych dal případné druhé sérii šanci. Už jen ze zvědavosti. 55% ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama