Reklama

Reklama

Xin shu shan jian ke

  • Hongkong Shu Shan - Xin Shu shan jian ke (více)
Trailer

Obsahy(1)

Za dávných časů je mladý čínský bojovník Ming (Biao Yuen) nucen utéct a schovat se v Kouzelné hoře. Tam začíná jeho nebezpečná výprava do magického světa mytologie, kde musí najít dva nebeské meče, aby zachránil svět. Když se dva meče spojí v jedinou zbraň, je pak dostatečně silná, aby porazila monstrózní bytosti, které se chystají zničit svět. (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tsui byl celkem v humorné náladě, když tento film tvořil je zde hodně fórů a humorných momentů. Digitální efekty a triky samozřejmě za tak dlouhou dobu zastarají, jenže mně se to líbilo mám pro to slabost, stejně jako pro Souboj Titánů, protože tady se prostě dokonale povedla pohádková atmosférá, říznutá trochu wuxia a duchařinou, vážným tématem boje dobra proti zlu. V menší roličce Samo Hung, v hlavní roli Yuen Biao, zejména Brigitte Lin tu vypadá úchvatně. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu sa neda jedno upriet, je to plne akcie, hlavne roznych zableskov. lietania, co mi fakt lezie na nervy v takychto filmoch a vsetko to pre mna vyznelo chaoticky nahromadene vo filme a celkovo ten dej bol pre mna plytky, pretoze film bol len o zapasenie dobra so zlom. KEd to zhrniem, film neni spatny,a le to poletovanie, dost casto nemam rad vo filmoch, aj ked to bolo fantasy. Viac mi vonia nejaky film zo zapadu na toto tema. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka fantasy rozpravka s akcnymi scenami uplne odtrhnutymi od reality. Vsetci tam lietaju a strielaju po sebe firebally. Ani zapletka ma nezaujala. Bavilo ma len tych par scen v ktorych Sammo Hung a Yuen Biao vo vojnovej vrave predstrieraju mrtvych vojakov. Technicka stranka je vzhladom na dobu vzniku pôsobiva a vidno, ze film nebol lacny, takze celkovo sa vo svojom zanri urcite jedna o lepsi kusok. Ale mna to proste nebavi. P.S: Yuen Biao s obvyklým hlasom Jackieho Chana znel v kantonskom dabingu divne. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mal som prehnané očakávania. Ale nevadí. Som spokojný, pretože toto sa aspoň nekúpe v prehnaných CGI efektoch a 4K rozlíšení, ktoré dnešný diváci tak strašne potrebujú k uspokojivému diváckemu zážitku a potrebujú k jeho dokonalosti ešte aj hercov z iným strihom vlasov, len aby vedeli že sa pozerajú na niečo nové a nie staré. A nemá to žiadne LGBTQUXYZ. Je to starosvetské, staromódne divadielko, pri ktorom netreba zápasiť s rokom výroby...ale s rokom výroby vašeho mozgu a vnímania sveta. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Podobně jako o Harkově o dvanáct let mladším snímku Dao (The Blade) se dá o Zu mluvit jako o originálním uchopení klasické látky, v němž se projevuje charakteristická režisérova snaha narušovat kontinuitu vyprávění i střihové skladby. Film jenž se v některých ohledech vlastně obrací k základům filmového pojetí wuxia žánru (bojovníci v něm mají magické schopnosti, které jsou vizuálně znázorňované pomocí triků) je vlastně adaptací rozsáhlého čínského eposu, jehož zhuštění do cca devadesátiminutového snímku vyústilo v dílo, v němž postavy (doslova) prolétávají stále novými místy a situacemi a divák musí být obzvláště pozorný, aby mu v té barvité smršti neunikl smysl toho, co na plátně / obrazovce děje. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama