Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (82)

otík 

všechny recenze uživatele

Dvojrole Jackieho Chana sice nepřinesla dvojnásobek akce, ale i tak vznikl jeden z nejpovedenějších komediálních akčních filmů, při kterém se zároveň bavíte a obdivujete úžasnou akci, kterou mohou udělat snad jen v Hong Kongu. Jackie vychovaný v Hong Kongu je pořádný rváč a jeho rotačky jsou úžasné. V takové formě jsem ho dlouho neviděl a byla to fantazie jej sledovat. Jackie vychovaný v New Yorku spíše nudí, jeho klavírní kompozice nejsou moc záživné. Když se však oba setkají a začnou mást všechny kolem sebe včetně sebe i svých milých, o zábavu je postaráno. Sečteno a podtrženo - k dokonalosti chybí jen kousíček, krásných 90 %. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

No jedna z komedií Jackieho Chana, která mi vůbec nesedla a místy otravovala. Příběh o dvojčatech, které si celý film někdo plete po celou dobu, kdy polovina scének je vyloženě trapných. Příliš situační a trpí tím bojová umění, choreografie a pořádný nášup akčních scén přichází úplně na konec. Bohužel ani ty nenadchnou a neustále iritují parodické kraviny, které se tam snaží za každou cenu nacpat. Opravdu jsem si přál, kdy to skončí......3/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uplne prvy film, ktory som s Jackiem videl a hned som dostal Jackieho v dvojnasobnej davke. Takze neprekvapi, ze som nasledne Jackieho filmom prepadol natolko, ze som sa na nich stal dodnes zavislym. Jackie v tejto akcnej komedii hra jedneho chlapika, ktory je drsny bitkar a druheho, ktory je pre zmenu jemny dirigent, ktory sa nevie bit. Cely film je postaveny na komickych situaciach, ktore vyplyvaju z ich neustalych zamen. Komedialnu stranku mal pod palcom reziser Tsui Hark a väcsinou je fakt vtipna bez naznakov trapnosti. Akcnu sceny zase odreziroval Ringo Lam a tie su na Jackieho pomery len priemerne a aj ich mnozstvo nenadchne. 2 väcsie hromadne bitky, 2 nahanacky a potom uz len prilezitostne nejaky kratky suboj. Chyba mi tu nejaky pamätny kaskadersky kusok. Zo vsetkej akcie sa najviac vydarilo finale, ktore je tiez viac postavene na humore ako nejakych obdivuhodnych chvatoch, ale fakt stoji za to. Smutnym faktom je, ze od tohoto filmu Jackie zacal v bitkach aj pri standardnych chvatoch pouzivat pomocne lana, ktore predtym pouzival len na odhodenie supera po silnom kope. Takze uz nikdy viac jeho bitky neboli uplne ciste. Skoda. Okrem Jackieho, ktory dokazal dostatocne uveritelne zahrat obidve polohy zaujme Jackieho neschopny partak Teddy Robin Kwan a 2 krasky (Maggie Cheung a Nina Li), ktore sa snazia Jackieho postavy zbalit aj ked si ich pomylia rovnako ako vsetci. Znalci HK filmov si vychutnaju obrovske mnozstvo cameo vystupov a to hlavne znamych HK reziserov. Niektori z nich sa fakt len mihnu v pozadi, takze aj ja som par z nich objavil az teraz, ked som film sledoval v poriadnej HD kvalite. Na vyvoj pribehu nemaju ziadny vplyv, ale ich vyskyt ma rozhodne potesil. Pochvalit musim aj stary dobry VHS dabing, ktory je o 1-2 triedy vtipnejsi ako novy redabing a mozno aj ako original. U nas nastastie vysla pôvodna nezostrihana 104 minutova verzia. Vysledkom ja standardne kvalitna Chanovka, ktora je viac zamerana na humor ako na akciu. 8/10. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dráha akční hvězdy je lemována fanouškovskými úlitbami. Patří mezi ně film, kde se setká se svým pubertálním obdivovatelem (MISTR KICKBOXU, POSLEDNÍ AKČNÍ HRDINA), crossover s jinou akční hvězdou (ROCKY IV, UNIVERZÁLNÍ VOJÁK, WAR) a v neposlední řadě film, kde se svým věrným nabídne dvakrát za stejnou cenu (DVOJITÝ ZÁSAH, REPLIKANT, ŠESTÝ DEN). DRAČÍMI DVOJČATY vstoupil do klubu i Jackie. Dvě slušné bitky (diskotéka, finále), ale těžkotonážně infantilní humor mě tu přes všechnu snahu (nervové propojení dvojčat, koncert/únos) nějak minul a film mě i vzdor pestrému obsazení s roztomilou Maggie Cheung (POLICE STORY), otravným Teddym Robinem Kwanem (LEGENDA O ZLATÉ PERLE) a cameo roličkami Johna Woo, Tsui Harka a Ringo Lama nudil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve stejnou dobu, kdy se objevily čtyři velmi pevné hýžďové půlky v Double Impact, přišel s téměř totožným příběhem i křepčící Jackie Chan. Teda, je tam navíc prvek situační komedie se vší tou typickou dětinskostí. Nebýt celkem invenční choreografie a konce v Mitsubishi autodílně, asi bych se uzíval. Apropo, asi nejsem sám, kdo si představoval Tysona (Teddy Robin Kwan), jak supluje dřevěného panáka v tréninkovém kung-fu centru.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Zisky z filmu měly být použity na výstavbu budovy Hong Kong Directors' Guild, k výstavbě však nikdy nedošlo. (Rominator)
  • V malé roli ženy na hřbitově se ve filmu objevila také režisérka Clara Law. (Vavča)
  • Americký sestřih od Dimensionu má 89 minut, hongkongský má 100 minut. (Rominator)

Reklama

Reklama