Reklama

Reklama

Tatra kolem světa 2 - Série 1 (2020) (série)


Epizoda 1 (S01E01)

(epizoda)
Česko, 2020, 45 min

Recenze (9)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu pompu ohledně Tatra kolem světa #1 pamatuju. Dokonce i to jak potichu a prakticky bez zájmu kohokoliv se vrátila do čerstvě porevoluční ČSSR. #2 má kopzle jen v první polovině kdy se #2 staví. Jakmile vyjedou, není to ono... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je takový rozporuplný. Je to takový rozjezd, kdy polovinu dílu řeší, jak se Tatra vyráběla, kdo ji vyráběl a takové ty kecy kolem dokola. Upřímně tohle bylo takové nudné a nezajímavé. Na tom by si pošmáknul tak leda nějaký automechanik nebo milovník Tater. Ovšem jak se vydali na cestu, tak se to změnilo. Nejvíc mě zaráželo, že takřka na každé zastávce museli Tatru opravovat (Brno, Bratislava, Balaton atd.). Projetí Evropou bylo hodně rychlé. Byla jí věnována jen druhá polovina tohoto dílu, což mi příjde málo. Ale i tak to stačilo, aby mě to nalákalo na další díly. [39. hodnocení, 3. komentář, 45%] ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tomu popojíždění prostě chybí jakýkoliv náboj. A to je první díl aspoň zajímavý tím, že je vidět zrod projektu a práce na Trajdě. Dál už to je jen nuda a nuda. Tatru kolem světa 2 zatím strčí do kapsy nejen trabanti, ale dokonce i amatérští Vagabundi na cestách a jiní youtubeři. ()

trx2010 

všechny recenze uživatele

Úrovní je to tak někde u reportáže z cest do večerního zpravodajství. Naprosto nezáživné. Rozdíl oproti trabantům je propastný. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Taková velká nuda, nic se neděje, většinu dílu tvoří mluvící hlavy, kterých se kameraman (nebo si vezou i režiséra a dramaturga?) na něco ptá. Předpokládám, že často jsou to i věty, které řekli mimo kameru a pak je jen zopakovali a působí tak naučeně. Někdy i hlavy mluví o něčem, co by bylo lepší natočené. Přijde mi ale, že kameramani se často flákali a nechali si to jen povyprávět až dojedli a vyspali se. Až moc velký důraz je i na to, že auto vlastně není hotové ale i tak s ním jedou, ale tím pádem mají alespoň nějaký materiál z oprav. Po prvním dílu nevíte ani kdo je v posádce, občas se někdo objeví, ale kromě hlavního autora projektu není nikomu věnován prostor. A to bude asi největší kámen úrazu, bude to taková velká one man show, kde si pan Havlíček bude jet svoje bez ohledu na to, co by uvítal divák. K tomu objevování objeveného (Balaton, Postojnska jama, slovinská města, která se od českých nijak neliší, Chorvatsko, Soluň... kde se ale stejně dozvíte jen "byli jsme tam, bylo to hezké" a šmitec), moderní doprovodné vozidlo a navigace podle google map, vzadu v autě obrovská ložnice, vpředu sedáky jak v letadle, nahoře stany s matracemi na míru... Je to zase jiné cestování, ale není to zajímavé pro koukání, když chybí adrenalin v nápadu i ve zpracování. Druhý díl už asi nedám. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Jako když koukáte z okna a nikdo nejde. Nedává mi smysl, proč se musí každej výlet zfilmovat. Pokud je nějaká expedice něčím výjimečná, tak to pochopím, ale jet světem v Tatrovce s takovým zázemím a podporou vypadá v televizi méně zábavně, než rodinný výlet Škodou 100 do Bansin Ückeritz na polsko -německé hranici. ()

JajoTheBlade odpad!

všechny recenze uživatele

Vraj "najväčšia expedícia" na ktorú som sa tešil, ale bohužiaľ je to obrovské sklamanie, ktoré navyše robí i zlé meno celej cestovateľskej komunite. Už od začiatku sa spolu s Tatra kolem světa 2 tiahne veľa nezodpovedaných otázok na rôzne nekalé praktiky alebo zavádzanie divákov. Dokonca na ich stránkach sa objavili i rasistické a diskriminačné komentáre priamo od členov expedície (napríklad označili človeka ako "opica zo Sýrie"). Čo ma naozaj mrzí, pretože cestovanie by práve naopak malo odstraňovať tieto bariéry medzi ľuďmi. Dlhú dobu som ich sledoval na ich stránkach, čakal na zlepšenie a sľúbený kvalitný obsah, ale bohužiaľ s touto expedíciou (alebo skôr lepšie povedané cestovkou) to išlo a stále ide veľmi rýchlo dolu z kopca. Podobne ako celá táto kvázi "najväčšia expedícia", ako sama seba rada nazýva, je i seriál nudný, fádny a pôsobí falošne. Ale čo iné čakať od nepoctivej cestovky, ktorá obrala ľudí o nemalé peniaze a rôzne pravidlá a zákony sú pre nich len pre srandu... ()

Reklama

Reklama