Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně 3

  • Hongkong Huang Fei Hong zhi san: Shi wang zheng ba (více)

Obsahy(1)

Lékař Chuang Fej-chung příjíždí do Pekingu, kde se právě chystá prestižní soutěž bojových umění. Nečeká ho ale oddech a zábava. Musí obstát před lstivými soupeři a ukázat lidem, že smysl kung-fu není v soutěžení nebo ubližování nepříteli. Je především o srdci a poznávání vlastního nitra. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

kitano 

všechny recenze uživatele

Len vyvar skvelych prvych dvoch dielov. Scenar viazne, pribeh je len slabou parlelou na prve dva diely a co je najhorsie, na bojovych scenach sa nepodielal Yuen Woo-Ping - a to je na filme sakra poznat. Tak ci tak ma film predsa len co ponuknut. Vyprava je stale nadherna, Jet Li je stale spravny hrdina, medzi nim a Penny to stale skvelo funguje, je tu zopar vydarenych humornych scien a nakoniec sa najde aj zopar velmi slusnych bojovych scien - znova vsak treba pripomenut , ze s tymy z prvych dielov sa nedaju porovnavat. Najviac potom stroskotava zaverecny boj, ktory je sice originalny, avsak po choreografickej stranke dosti nezvladnuty a nezazivny. Viac dodavat netreba. (6.3/10) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Akce je tu slušná a některé gagy vtipné (i když stále dětinské). Děj je vycucaný s prstu a nápad s draky byl omyl, akce je s nimi spíše nepřehledná než zajímavá. Ve chvílích, kdy se nebojuje nebo nevtipkuje, se film takřka zastaví. Nejhorší je ovšem v této sérii obraz, nevím na jaký materiál se točilo, ale tohle přebarvičkování, Jetovi nesedí... 50% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ak by som to mal uviesť na správnu mieru, tak je tretie pokračovanie Once upon a time in China rovnako zábavné ako jeho predchodcovia. Je to hlavne dobre vykreslenými postavami, ktorých osudy ma zatiaľ nenudia a ktoré sú zasadené do historického kontextu a poukazujú na mnohé čínske tradície a na to ako stáli tvárou v tvár technickému pokroku a cudzincom, ktorý si brúsili zuby na ich provincie. Lenže tam, kde by som dal inak aj 4 hviezdu musím jednu s hodnotenia ubrať. Aj keď to má všetky klady predchádzajúcich častí a len naozaj málo nedostatkov, finále a zároveň akési morálne posolstvo mi odrazu vadilo viacej ako by sa mi žiadalo. Film je to stále dobrý a Tsui Hark je stále zručný režisér aj keď jeho súčasná tvorba nedosahuje takých kvalít, hlavne preto, lebo jeho štýl sa už nevyvíja dopredu, len ten koniec bol pre mňa ako fanúšika kung - fu a série naozaj slabý. Keby bol trocha nápaditejší a bez papierových levov, bolo by to o hviezdu naviac. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nedával ... Oproti předešlým dvoum dílům hrozný propad a nuda. Film je sice nabušený akcí, ale v podstatě se jedná o trapné dračí souboje a tančení, které mi lezly krkem už po 10 minutách, natož, když jsem místo kung fu masakrů sledoval tady tohle snad 100 minut ... Nehorázně přeplácanej film se špatnou choreografií soubojů. Kung fu se v podstatě nedočkáte a to myslím vážně!! Navíc totálně přehnané "wuxia" prvky byly na mě moc, prostě úlet někam mimo ... kde to osobně neberu a nevychytávám ... Jet Li je v pohodě pořád, dobré na filmu je, že se konečně zlepšil jeho vztah k přítelkyni, ale to je snad všechno, co mě na filmu potěšilo ... Přeplácaná konina ... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Natřásající se čínské masky a jedna skvělá mela na oleji. Třetí díl vsadil na romanci, díky milounké Rosamundě funkční, a čínské národovectví nahradil tradicí. A mně nezbývá než si povzdechnout, zlatý čínský obrození. Místo kung fu obrovská porce tanečních kreací s tradičními óbrmaskami lvů a draků, spousta petard a hlavní záporák retard. Velmi vrávorající trojka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • První film ze série "Once Upon a Time in China" obsahující Dolby Stereo zvuk. (ČSFD)

Reklama

Reklama