Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Od vyprávění je pak už jen krůček k činům. Ke zkoumání vlastní intimity, k zážitkům s jinými partnery a ke stále intenzivnějšímu hledání hranic, za které se dá v lásce a sexu zajít. Experiment se svobodou se však může snadno vymknout z rukou... (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nakonec o jednu hvězdu ubírám. Ne proto, že by mi film nepřišel kamerou, záběry, či vyjádřením pocitů skrz pouhé pohledy postav zajímavý. Ani ne proto, že by mě nudil - pomalejší drama zde nebylo ke škodě, jednoduchou zápletku dramaticky natáhlo a celkem fungovalo. Jen jsem prakticky věděl, jak to celé dopadne a že případný překvapivý, či jinak moralistický závěr, se konat nebude. Představitelé mi navíc nepřišli charismatičtí a celý dej k divákovi přistupoval chladně, se značným odstupem. Trvalo mi víc než polovinu filmu, než jsem mu aspoň trochu přišel na chuť. V mnohém připomínal zahraniční Palm Swings, jen zde hrál na komornější a obecně lepší notu. Na český film pod rukou polského režiséra nicméně velice kvalitní počin, za nějž bychom měli být spíše vděční. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Filmová analýza nejzvrácenějších tužeb těch, co mají v životě všecko, co si mohou jen přát, aby se díky tomu začali nudit a vymýšlet ptákoviny s předem znatelnými fatálními důsledky. Jsem extrémně rád, že nemusím kydat hnůj na všeobecnou českou tvorbu a skrze takhle citlivá, ač fakt nepříjemná dramata můžu naše filmy sledovat s chutí. Jak podotýkám, s ničím, co se tu vyobrazuje, vůbec nesouhlasím, ale je fajn do toho nahlédnout a uvědomit si, co přesně člověk do života nepotřebuje. [viděno na Netflixu 27.3.2023] ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Málo komu se povede natočit drama o intimitě, partnerském soužití a hloubce vztahu. A tady se to nečekaně povedlo. Chvílemi vtipné repliky, které umožňují v návalu emocí na chvíli vydechnout. Jsem rád, že se celý tvůrčí film rozhodl na filmu intenzivně pracovat, protože to je vidět. Trošku mě znepokojovalo, jak si hlavní postavy vše točily na mobil, protože by to šlo nádherně i bez toho. Se vším všudy je to fajn film, na který si určitě hodně lidí zajde do kina. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický pokus o jiný český film, který sice nefunguje stoprocentně, ale nedá se říct, že by vyzněl do prázdna. Od začátku je vidět, že debutant Tomasz Winski má cit pro komponování jednotlivých scén, dokáže zachytit to podstatné a nemá potřebu se divákům podbízet lacinými vizuálními pozlátky a naopak se snaží, aby vše vypadalo co nejrealističtěji. To platí i o erotických scénách, které jsou velmi přirozené a rozhodně nemají diváka nějak vzrušit a zbytečně rozptylovat, což ale nemění nic na tom, že s postupující stopáží jich je tu přece jen moc. I herci jsou výborní a mezi Hanou Vagnerovou a Matyášem Řezníčkem funguje perfektní chemie a zejména Řezníček je ve svém minimalismu až fantastický. O ostatních se pak nedá moc mluvit, protože ti už mají spíše větší camea, z nichž žádné zásadně nezaujme. Škoda je, že celý příběh je až moc předvídatelný a vesměs povrchní, protože nepronikne do hloubky postav, řeší víceméně to samé a není schopen nějaké katarze, která by byla potřeba. Také samotný závěr mohl být jasnější, k divákovi upřímnější (když už se tvůrci ohánějí upřímností) a nezůstat jen u pochyb o tom, zda jde o představu, nebo realitu. Veškeré výtky ale nic nemění na tom, že Hranice lásky jsou sympatickým pokusem o jinou cestu české kinematografie, kterou je ukrutně potřeba najít. 60 % ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

To nejhorsi, co jsem videl za posledni dobu. Respektive ta pul hodina, co jsem zvladnul. Dal to neslo. Polskej uchyl se jede seberealizovat do Cech a cesky (ne)herci, v cele s neuveritelne odpornou Wagnerovou, maj pocit, ze delaji velky umeni. Obludna curakovina na bliti. Hofmann s Cermakem uz taky klesaj niz a niz ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • Hana Vagnerová (Hana) prohlásila, že v rámci příprav filmu zvažovala návštěvu swingers party. (Duoscop)
  • „Já jsem tu roli odmítla dvakrát. Tomasz mi potom zavolal. Když jsme si sedli v kavárně, Tomasz řekl, nebudu tě přesvědčovat, jen ti ukážu, co jsme natočili na předtáčkách v Polsku. A já jsem viděla takový drive, takovou něhu, intimitu, že jsem nedokázala mluvit. Na konci schůzky jsem řekla: ‚Tomaszi, jdu s tebou do války,‘“ řekla Elizaveta Maximová. (Duoscop)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Reklama

Reklama