Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (264)

Všivák 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou Lásku Nebeskou mě díky obsazení naplňoval nadějí. Bohužel je to hrozné. Většina příběhu nedává smysl a celkové vyznění vyjde křečovitě a trapně. Korunu tomu dává kněz vzdávající se celibátu. I když jeho linka nebyla vůbec vyobrazená. Většina postav jsou ve filmu zbytečně. Většina herců přehrává a jediné, u čeho jsem se pobavil, bylo Rodenovo extempore v rádiu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé příběhy je třeba brát s určitou rezervou, přičemž pospojované jsou poměrně dost násilně. Herecké obsazení ovšem nemá chybu, akorát že potenciál většiny zkušených bardů českého filmu zůstal absolutně nevyužit. Některé scény pobaví, jiné balancují na hranici trapnosti. Přesto se mi to nějakým záhadným způsobem docela líbilo. Třeba ta dějová linka s Karlem Rodenem se hodně povedla a takový Hynek Čermák hrál svou roli rovněž velmi dobře. (55%) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Veskrze pozitivní film. Přesně takový si ve vánočním čase představuji na obrazovce. Herecké obsazení budí respekt a mé oblíbené hvězdy nezklamaly  - rád jsem viděl opět spolu  duo Lábus a Kaiser, k tomu mí oblíbení Roden, Čermák. Ani mladí nezklamali. Navíc Pierre, který mě dojal, stejně jako celý závěr filmu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel kvůli tomu, že mám rád Vánoce, Ježíška, Santu, Lábuse, Kaisera a Pierra Richarda. A je smutné, že právě comeback v komedii pro kina Lábuse a Kaisera stejně tak jako  Pierrovo cameo v tuzemském filmu se odehrálo  v takhle špatném snímku. I když možná mi něco uniklo, protože bouřlivě smějící diváci (speciálně jeden velmi originální pán) se v kině řezali jak zaplacení.  Já jsem asi viděl něco jiného, kde jsem skoro žádné vtipy ani vánoční atmosféru nenašel. Vánoční film bez situací, které pobaví a dojmou není správný vánoční film. Tohle pro mě byl jenom  zvláštní pokus o něco a la Láska  nebeská.  Jenže Vánoční příběh  má děsně monotónní a kašovitou atmosféru, jako mozaika různých příběhů vůbec nefunguje. A když si je samy od sebe rozebereme, tak linka s farářem WTF, jízda paní Bohdalové s taxikářem Křížem podezřele dlouhá a dění na chatě....tam mi  bylo asi nejvíce trapně, tohle jsou ty romantické Vánoce? Naštěstí  se z ni sem tam přeplo a objevil  se Lábus+Kaiser nebo Anna Fialová, kdy jsem měl alespoň motivaci to sledovat. I když potenciál této legendární komické dvojice nebyl vůbec využít.  Neměli, co hrát. Kaiserova postava mi přišla špatně napsáná, Lábus se snažil o hrstku  (patrně improvizovaných) bručonských hlášek a vtipný výstup u dvěří, ale u Tluchořů jim to jde daleko lépe. Takže další film, který vůbec nevyuživá Lábusův potenciál, ač jsem mu věřil. Až historie bude litovat?  U Pierra těžko říct jestli ví čemu se upsal a jak by to dopadlo kdyby mohl vycestovat. Byl roztomilý, ale jen půl vteřiny na tabletu (:D)  Půlvteřinová pasáž s kluziště mi alespoň připomněla romantický kýč...a jestli někdo dokázal (bohužel na miniaturním prostoru) film skutečně prozářit tak Anna Fialová. Tak především za ni a Lábuse jednu hvězdu. Ale škoda  letos premiérově vytaženého  vánočního svetru, jsem rozpačitý a závídím kamarádce, která se prý na promítání v pátek skvěle bavila. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je smutné sledovat neschopnost českých filmařů natočit zábavný pohodový film, který by bylo možno ohodnotit jako povedený. Křeč, trapnost, nuda ať už je řeč o scénáři, režii nebo hereckých výkonech. Jeden Čermák, občas jedna Sedláčková a to, že se místy v tom blátě blýskne drobný zábavný moment, to bohužel nezachrání. Občas si říkám jestli to zúčastnění opravdu nevidí nebo je jim fuk, jak žalostně zaostávají za scénáristy, režiséry, herci ať těmi prvorepublikovými nebo těmi, kteří točili filmy v 60. letech, ale dokonce i ti, kteří točili v letech 80tých? ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)
  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama