Reklama

Reklama

Vraždící zvony

(neoficiální název)
  • Česko Čtyři ocelově tvrdé pěsti (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Mladému bojovníkovi menom Sun umiera matka. Jej choroba je už v takom štádiu, že jej pomôže iba tajný recept na liek, ktorý však prísne strážia mnísi v šaolinskom kláštore. Sprvu mu knihu plnú liečiteľných múdrostí odmietajú požičať, ale nakoniec ich Sun svojimi päsťami presvedčí. Nanešťastie však vysvitne, že skutočnú knihu ukradol princ Yun Ching, ktorý ju potrebuje na to, aby zničil kláštor spolu so všetkými mníchmi. Kniha mu poslúži ako odmena pre nájomného zabijaka, majstra s dvomi gilotínami. Sun a bojovníci Šaolinu sa spoja, aby sa pomstili za svojich padlých súkmeňovcov, zabili chladnokrvného vraha s dvomi gilotínami a porazili nadvládu zlej dynastie. (JohnMiller)

(více)

Recenze (3)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Povedený počin zajímavého politruka Raymonda Luie a i Carter Wong je vyjímečně v pohyblivé formě, co se umění hole týče. Sing Chen si to v paruce starce také docela dává. Legendární bijec nezávislých snímků Lik Cheung se ukáže až v půli filmu, ďáblužel nemá moc prostor, naopak trampolín je povíceru. Propůjčený gilotinní název nemá se známější morbidní verzi Létající Gilotina (1976) mnoho společného, přesto je účast této smrtící zbraně nezpochybnitelná. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

čo môže byť v kung-fu filme brutálnejšie a drsnejšie ako Majster s lietajúcou gilotínou?.... no ?....................... Predsa Majster s dvomi lietajúcimi gilotínami ! A predsa sa to nepriživuje na,o rok mladšom, Master of the Flying Gilotine. Je to nezvyk že sa takýto céčkový, síce čo sa tíka bojov viac než zaujímavý, kung-fu film nepriživuje na sláve takého kultového grindhouse béčka. Ono to takmer funguje ako prequel avšak podľa mojich očí, veru nechcene. Bitky, choreografie a všetky veci s týmto spojené boli vynikajúce. Majster používajúci gilotíny ktoré fungovali ako karbobrúska boli primerane brutálne. Hlavy sa stínali jedna radosť. Len príbeh a dej akosi stagnoval. Proste je tu pár slušných scénok ktoré museli do niečoho zabaliť. Vyzdvihol by som ešte choreografie s dvomi lietajúcimi gilotínami. Bolo jasné že počas letu viseli zbrane smrti na špagátoch ale bola to neuveriteľná sranda, každý s jeho protivníkov pred nimi zdrhal v agónií. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Carter Wong si u mě z minula napravil menší vroubek za Return of 18 bronzemen a v tomhle kousku se opravdu vytáhnul. Ve velice dobré formě projevil své opravdové schopnosti a jeho pěsti s kopy lítali jedna báseň. Souboje byli náplň celého filmu, nebylo snad ani pět minut, bez toho, aniž by se nebojovalo, to musím ocenit, ale hrozmě mi vadilo, když byli souboje mepřirozeně zrychleny, pak to spíš působilo, jako groteska od Chaplina. A mástr s létajícími gilotinami Sing Chen byl opravdu děsivej a jeho image doplňovala šedá paruka a samozřejmě i dvě velké gilotiny. Poslední souboje bych ohodnotil opravdu kladně, ale ty zrychlovačky....ach jo. Za trošku trpký a netypický konec dávam palec nahoru. Davám pouze 4*, neb 5 je už moc vzhledem k víceméně místy stagnujícímu ději. ()

Reklama

Reklama