Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina a vymývárna mozků o jedné mexické krávě, co neustále chodila v jedněch zelených hadrech a kolem ní kroužil zjizvený felčar a cvok v ponču pobláznila celou generaci důchodců a bohužel i mnoho mladších diváků. Já se tomu davovému šílenství naštěstí ubránil. Co se mi ale líbilo byla parodie na tento seriál od Kaisera a Lábuse v podání dílu 418. Esmeralda ze seriálu Tlučhořovi, to nemělo chybu! "Aurora onemocněla!" "Co chytla?" "Někdo si z ní vystřelil!":-D ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak! Většinou se snažím hodnotit podle svých prvotních pocitů buď teď a nebo tehdy a z prdele u této telenovely neudělám výjimku! Tohle byla má první zkušenost s nekonečným seriálem a bylo to opravdu, hodně, hodně, hodně dávno. Vzpomínám si, že jsem tehdy nemohla vynechat jediný díl a nebyla jsem sama! Dokonce díky tomu, že jsem sama sobě uměla uplést francouzský cop, tak jsem pak svým kámoškám musela plést přesně ty samé dva, které měla tamta ... no taaa ... Esmeraldina kámoška jméno už nevím. Dnes se mi z plačkoidních a uvzdychaných seriálů dělají osypky po celém těle a kvůli zachování svého duševnímu zdraví, se jim snažím úspěšně vyhýbat. Jinak by to totiž mohlo dojít i daleko, že bych si chtěla strčit prst skrz oko do mozku a veškeré vzpomínky na něco podobného si z něj vyškrábat svým krátkým nehtem. Znáte tuhle hádanku? Je to zelené a neustále to vráží do dveří, co to je. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Davové šílenství lidí od 5 - 95 let, enormní spotřeba elektriky ve vysílacím čase, cedule u novinových stánků: "Vlastu s Esmeraldou už nemáme!", nekonečné, fakt nekonečné rozhovory lidí v autobuse o tom, kdo komu víc fandí, nebo jak to dopadne (po 5 minutách jsem hledal něco, čím bych spáchal sebevraždu) a třeba i přeobjednávání se u zubaře, aby se stihla.....Esmeralda. Nevydržel jsem, musel jsem se na pár dílů podívat, abych věděl, proč jsem tak out, proč si nemám s kým povídat, proč nevím, kdo je José Armando apod. Já ten odpad dám, protože TO, co jsem viděl, mě jednoduše znechutilo. Tak moc, že velmi... Od jisté doby jsem alergický na slovo telenovela...nikdo ho přede mnou nevyslovujte:-) ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám se dobrovolně, zřel sem. Zřel jsem několik dílů této neskonale romantické telenovely od bratrů a sester z Mexika a mou tvář zkrápěla jedna slza dojetí za druhou. A nebo že bych brečel nad tím kam se ztrácí kouzlo filmování? Někdo ho oblékl do zeleného stejnokroje a nehal ho čelem narážet do rohů a stěn mexických chatrčí. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadkový koš, plný plesnivějících zbytků jídla, vypadá vedle toho "skvostu" jako umělecké dílo. Nedopatřením jsem byl donucen shlédnout asi 2,5 dílu. Následků na psychice z toho "kulturního" zážitku jsem se nezbavil dosud. Podobnými "perlami" nás bohužel Nova zásobuje pravidelně, tohle je jen vrcholek ledovce, jenž je ale tak obrovský, že i ten legendární ledovec, který stál u zkázy Titaniku vypadá vedle něj jako kostka ledu ve sklence s whisky. "Je to zelené a naráží to zdí" - ano, i to je Esmeralda. A přesně tohle by se vám mohlo stát také, pokud budete tento, ale i jemu podobné výkvěty "novácké kultury" sledovat. Možná neoslepnete, ale bude vám z nich špatně, až zezelenáte a při klopýtání na záchod budete také vrážet do stěn. To, co vyvrhnete, bude vypadat bezesporu vábněji než to, co nabízí tento seriál. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Telenovela byla prodána do 80 zemí a dabována do 15 jazyků. (HappySmile)
  • Leticia Calderón (Esmeralda) se na roli připravovala tak, že se ve svém domě pohybovala v úplné tmě a dále po dobu tří týdnů pobývala v útulku pro nevidomé. (Duoscop)
  • Budova Casa Grande, hacienda Peňarealovcov, bola v minulosti františkánskym kláštorom. (corona)

Reklama

Reklama