Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle sviňě za to může! Tahle jakože přisleplá kráva to má na svědomí! Tahle zrůda v rouše beránčím může za morální a intelektuální úpadek v české kotlině! Dříve lidé četli klasiku, protože v TV bylo prd, ale teď jsou tam místo prdu sračky a lidi to hltaj. Tahle ta esmeralda (s malým e, nestojí mi za velký). To ona je tím neutronem, který rozpoutal neřízenou jadernou reakci, která uvolněním své energie spustošila mozky drtivé většiny diváků. Sice upalování se u nás nosilo před dávným časem a morální a humání to moc není, ale rozhodně říkám: Na hranici s ní! Kill! Ty svině! Kill! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak! Většinou se snažím hodnotit podle svých prvotních pocitů buď teď a nebo tehdy a z prdele u této telenovely neudělám výjimku! Tohle byla má první zkušenost s nekonečným seriálem a bylo to opravdu, hodně, hodně, hodně dávno. Vzpomínám si, že jsem tehdy nemohla vynechat jediný díl a nebyla jsem sama! Dokonce díky tomu, že jsem sama sobě uměla uplést francouzský cop, tak jsem pak svým kámoškám musela plést přesně ty samé dva, které měla tamta ... no taaa ... Esmeraldina kámoška jméno už nevím. Dnes se mi z plačkoidních a uvzdychaných seriálů dělají osypky po celém těle a kvůli zachování svého duševnímu zdraví, se jim snažím úspěšně vyhýbat. Jinak by to totiž mohlo dojít i daleko, že bych si chtěla strčit prst skrz oko do mozku a veškeré vzpomínky na něco podobného si z něj vyškrábat svým krátkým nehtem. Znáte tuhle hádanku? Je to zelené a neustále to vráží do dveří, co to je. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

A došlo to tak daleko, že jsem si vyprosila knihu, knihu přečetla, po přečtení ji zapsala do čtenářského deníku, čtenářský deník prezentovala ve škole i s knihou a se ségrou jsem uzavřeli alianci proti Alvarovi a kdykoli se objevil na obrazovce, házeli jsme po televizi polštáře. To bylo dávno, když mi bylo málo. když mi bylo víc, plakát letěl pryč ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Esmeralda je slepá, žije s nějakou starou ženskou, Chozé je pohledný syn zámožného Mexikána. Esmeralda není slepá, žije ve velkém městě, Chozé taky, oba pracujou v nemocnici. Esmeralda není slepá, Chozé je slepý, po zbytečných dvou stech dílech je Esmeralda dcera zámožného Mexikána a Chozé by měl žít s nějakou starou ženskou, kdyby si kdysi ta ženská s Mexikánovou ženskou nevyměnily děti. Dobrej čenž. Mně bylo 8 nebo 9, když to Nova začala vysílat. Já se na to koukal a bavilo mě to. Od té doby jsem to neviděl a je jasné, že se mi to líbilo jen kvůli tomu, že jsem jako osmiapůlleté dítě těžko rozeznával mezi brakem a kvalitou. Nicméně odpad! tomu nedám, budu se řídit vzpomínkami a ne zdejším pseudointelektuálním mainstreamem :-) ...za pravdu musím dát ale uživateli Lima, že Esmeralda přinesla našim televizím strašlivou zkázu: měla úspěch a její kolegiální vejšplechty z oblasti "jižně od Rio Grande" na sebe nenechaly dlouho čekat. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Není to tak jednoduché. Já jsem se na to začal dívat poměrně brzy, už nevím proč. Nejspíše mě informovaly moje sestry, které se dozvěděly zas od někoho jiného. No a po prvním dílu, jsem se nepozvracel a ani mi nepřipadlo, že by se vskutku jednalo o takovou kravinu. Naopak jsem se začal dívat pravidelně a dohromady jsem mohl zhlédnout dobrých 70% procent seriálu. Docela jsem se zajímal o zápletku, s mnoha kamarády jsem se o Esmeraldě bavil, v naší vesnici byly bohoslužby přesunuty o hodinu, abychom mohli stíhat obé. Nevím, jestli to bylo kvůli tomu, že se tu jednalo o úplně nový fenomén, či zda se mi vkus průběhem doby tak změnil, ale dnes už telenovely opravdu nesnesu. Každopádně, možná se skutečně jedná o takovou příšrnost, ale z mého osobního pohledu musím uvážit, že normálně, pokud se mi něco skutečně nelíbí, neřku-li hnusí, v žádném případě mě to tak nezaujme, abych pokračoval v sledování tohoto až do úplného konce, aniž bych pociťoval jakékoli nelibé pocity. Proto bude pro mě Esmeralda vždy spíše světlou vzpomínkou. Kdyby ji však někdy opakovali, svůj vkus pokoušet nebudu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)
  • Literární předlohou byl román mexické spisovatelky Oliete Lourdes. První filmová verze Esmeraldy vznikla v roce 1968 ve venezuelské produkci. (HappySmile)

Reklama

Reklama