Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

José Armando: "Kurva zhasni, jsem se svléknul!" Esmeralda: "To je jedno, stejně vidím hovno. Přistup ke mně. Kde jsi do prdele?!" José Armando: "Stojím přímo před tebou, do píči , to nevidíš, ty píčo slepá?!" Esmeralda: "Aha, držím v ruce to, co si myslím, že to je?" José Armando: "Ne, ty krávo, to je koště, já stojím víc vpravo a stojí mně doleva". Esmeralda: "No tak dneska z toho nic nebude, probudil se malý Armando." José Armando: "No fajn, jak to tak vypadá, dneska mě přeblafne sousedka Rosalinda". 0% ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

To je HATU to je HATU tady! To chce klid lidi... já se na to taky díval s babičkou XD . Vzpomínky na to mám vesměs kladné a většinu emocí jsem tam skutečně jako malý dost prožíval. Určitě je to nejlepší telenovela, kterou jsem měl možnost vidět. Jsem jenom člověk... takže dávám silné 3* a myslete si co chcete :) ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Zločincov vo výkone trestu by som nútil sledovať celý seriál so špendlíkmi nalepenými pod viečka a následne požadoval robiť štátnice zo zápletky, diel po dieli. Takéto skvosty majú ďalekosiahly dopad na sociálne správanie ľudí, v priebehu vysielania akejkoľvek telenovely naši rómski bratia s úľubou dávajú svojim ratolestiam mená po alfasamcoch a alfasamiciach z telenoviel, napr. poznám jednu Manuelu Č. Príchod Esmeraldy Č. na svet je púhou otázkou času. Je to zaiste tvrdenie politicky nekorektné, z hľadiska etnografického a sociologického však má táto informácia cenu zlata, tak si vyberte. PS: S odstupom času radikálne mením hodnotenie. Isté okolnosti ma prinútili si toto dielo pozrieť a pochopil som jeho zmysel a estetiku. Telenovely sú kultový fenomén, tak ako ako sú kultom niektoré brakové horory, ktoré mám zase rád ja. Dávam šalamúnovské tri hviezdičky a v budúcnosti sa radšej komentovania telenoviel zdržím. ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Na doporučení dobré kamarádky, která tento seriál sledovala s celou rodinou, jsem se pokusila na jeden díl dívat. Mně to teda zas tak srandovní nepřišlo (možná mi k tomu chyběla ta správná veselá společnost:-)). Děsivě nudné a strašlivě frustrující (vždyť polovinu z celého dílu trvalo, než vyslovili celá svá jména!), takže za sebe dávám bez váhání odpad. S tímto druhem TV zábavy mi vskočte do glutea maxima. 5% - za ty vtipy, které na Esmeraldu vznikly:-). ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle byla moje nejoblíbenější telenovela :-) Možná to bylo tím, že to byla jakoby první populární telenovela uvedena na naší tv stanici ale mě to bavilo. V tomto jdu proti proudu a slovo odpad si to nezaslouží ani náhodou. Znám daleko více sraček i telenovel, které stáli za starou bačkoru a hodnotit to odpadem jenom skrz toho, že se o tom navykládalo plno vtipů a posměšků je nesmysl! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Leticia Calderón (Esmeralda) nechtěla nejdříve o roli Esmeraldy ani slyšet. Zrovna totiž dotočila jinou telenovelu, a navíc se chtěla vdávat. Nakonec ale roli přijala. (Duoscop)
  • Ve 41. dílu čeká Blanca (Raquel Morell) s Domingou (Raquel Olmedo) v její chýši na návrat Esmeraldy (Leticia Calderón). Venku je celou dobu tma, Blanca nakonec odchází. Pak sedí při svíčce u stolu Dominga a Florecita (Esther Rinaldi), těsně před touto scénu je krátký záběr zvenku na chýši, v něm ale tmu nesmyslně vystřídala jasně modrá obloha a slunce. (Agatha)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)

Reklama

Reklama