Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (477)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Vlajková loď jihoamerických telenovel na TV NOVA. Kdyby zůstalo jen u ní, bral bych to jako dobrou recesi, ale když vidím, jakou zkázu přinesla, kdy desetitisíce babek s fialovejma trvalejma a vypatlaný puberťačky hltají jeden argentiskej a já-nevím-ještě-jakej blábol za druhým, jde mi z toho až mráz po zádech. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlíp to asi vyjádřil David Cinzano-Bianco Lister v Red Dwarfovi v jedné rozmluvě s Rimmerem a gelfem na přání - "Kdybys chtěla prožít zábavnější večer, moh bych tě vzít ven a prostřelit ti hlavu." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Esmeralda byla prvním latinskoamerickým romantickým seriálovým produktem, s nímž byl český divák seznámen, právě ona odstartovala obrovskou vlnu zájmu o tento žánr, který je dnes znám pod označením "telenovela". Nutno však upozornit na to, že divácká podpora zmíněného fenoménu byla značně genderově nevyrovnaná. Většinu modrého kousku koláče zkrátka tvořily divačky. Poněvadž Esmeralda na několik let redefinovala podobu odpolední televizní zábavy, považuji za žádoucí věnovat jí alespoň malou pozornost. Za určující můžeme brát již první epizodu, v níž je malá budoucí hrdinka ihned potrestána za to, že se narodila jako slabá žena (přijde o budoucnost dcerky bohatého statkáře). Dosud nezainteresovaná divačka je rázem zainteresována vytvořeným poutem k hlavní hrdince, neboť s ní sdílí tíhu domnělého trestu ženského pokolení. V prvních epizodách je Esmeralda se svým údělem smířená, následně vidí (bez náznaku ironie) naději na lepší budoucnost (zamiluje se do strůjce svého neštěstí - muže). Tato naděje avšak časem mizí. Ke konečnému happy endu může dojít až po prohození rolí (Esmeralda vidí! Chosé Armando oslepne!), kdy mužská postava prohlédne (opět bez nejmenšího náznaku ironie) - pozná, jak to měla Esmeralda těžké. Ženský princip tímto vítězí. Divačka, která se v první epizodě ztotožnila s "téměř mrtvou" hrdinkou, tak prošla celou tuto cestu spolu s ní, čímž na moment pocítila stejný subjektivní posun ze své původní pozici. Pozice cílová však rozhodně nikdy nemůže odpovídat pozici, na níž je divačka nucena se vrátit po skončení seriálu. Následně logicky shledá žádoucím proměnu svého aktuálního stavu (dává se tak an telenovelovíru), inspiraci bude hledat u dalších zástupců rovnakého žánru. S "lepšími věcmi příštími" tak žánr telenovely pracuje podobně chytře jako třeba marxismus nebo křesťanství a není se proto čemu divit, že byl před pár lety tak úspěšný. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadkový koš, plný plesnivějících zbytků jídla, vypadá vedle toho "skvostu" jako umělecké dílo. Nedopatřením jsem byl donucen shlédnout asi 2,5 dílu. Následků na psychice z toho "kulturního" zážitku jsem se nezbavil dosud. Podobnými "perlami" nás bohužel Nova zásobuje pravidelně, tohle je jen vrcholek ledovce, jenž je ale tak obrovský, že i ten legendární ledovec, který stál u zkázy Titaniku vypadá vedle něj jako kostka ledu ve sklence s whisky. "Je to zelené a naráží to zdí" - ano, i to je Esmeralda. A přesně tohle by se vám mohlo stát také, pokud budete tento, ale i jemu podobné výkvěty "novácké kultury" sledovat. Možná neoslepnete, ale bude vám z nich špatně, až zezelenáte a při klopýtání na záchod budete také vrážet do stěn. To, co vyvrhnete, bude vypadat bezesporu vábněji než to, co nabízí tento seriál. ()

gouryella odpad!

všechny recenze uživatele

Teď budu asi trošku sprostej, ale tento seriál nemůžu nazvat jinak než zelená sračka - kdo viděl jistě chápe. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Z čisté zvědavosti jsem zhledl jeden díl!Odpad!A navíc jsem někde někoho slyšel říkat že nechápe jak se mohou někteří jedinci dívat na jakési Simpsnóvy,že Esmeralda je mnohem lepší.No nezabili byste ho(ji).Vláďa zase nad námi zastánci dobrých mravů zvítězil. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Není to tak jednoduché. Já jsem se na to začal dívat poměrně brzy, už nevím proč. Nejspíše mě informovaly moje sestry, které se dozvěděly zas od někoho jiného. No a po prvním dílu, jsem se nepozvracel a ani mi nepřipadlo, že by se vskutku jednalo o takovou kravinu. Naopak jsem se začal dívat pravidelně a dohromady jsem mohl zhlédnout dobrých 70% procent seriálu. Docela jsem se zajímal o zápletku, s mnoha kamarády jsem se o Esmeraldě bavil, v naší vesnici byly bohoslužby přesunuty o hodinu, abychom mohli stíhat obé. Nevím, jestli to bylo kvůli tomu, že se tu jednalo o úplně nový fenomén, či zda se mi vkus průběhem doby tak změnil, ale dnes už telenovely opravdu nesnesu. Každopádně, možná se skutečně jedná o takovou příšrnost, ale z mého osobního pohledu musím uvážit, že normálně, pokud se mi něco skutečně nelíbí, neřku-li hnusí, v žádném případě mě to tak nezaujme, abych pokračoval v sledování tohoto až do úplného konce, aniž bych pociťoval jakékoli nelibé pocity. Proto bude pro mě Esmeralda vždy spíše světlou vzpomínkou. Kdyby ji však někdy opakovali, svůj vkus pokoušet nebudu. ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Televisa S.A. de C.V. // Keď budem o 40 rokov starší, možno si na túto telenovelu nájdem čas, ovšem ak nebudem mŕtvy čo by bolo asi pri tejto somarine pre mňa lepší prípad. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Proti tomu, co je k vidění v TV teď by Esmeralda zasloužila Oskara... Tenhle seriál byl takový malý klíč, jímž se otevřela brána telenovelského pekla... :( ()

B!shop odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla asi prvni telenovela co se u nas vysilala, takze za to pridavam na hodnoceni. Na druhou stranu at ste si pustily jakoukoliv cast jakyhokoliv dilu vzdy se tam resilo ze nekdo neco proved, druhymu tim ublizil, tamta chce toho, tamten tamtu, ale ta nemuze pac chce tamto atd..takze s prihlednutim k vyse popsanemu "kladu" muze tento skvost hrde dostat hodnoceni odpad. Btw kdyz jsem omylem zahlid kousek, behem prepinani programu, hned sem videl zelene. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno se téhle ptákovině nedá upřít - všichni díky ní víme, jak se řekne španělsky "slepé střevo". O % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak hrom. První a jediná telenovela pro kterou jsem měl ve své době skutečně slabost! Sledoval jsem ji s rodiči a se sestrou, nevynechal skoro jediný díl. Moji oblíbenci krásná leč tragická Graciela a místní blázen jojojo Melesio to jeho Esmeraldíček. Bylo to dobře natočené jak po komediální tak i dramatické stránce, skvělý příběh, zápletka, luxusní dabing viz třeba Zawadské Dominga. Většina herců z tohoto pro drtivou většinu lidí braku, strčí hravě do kapsy drivou většinou našich seriálových ba dokonce i filmových herců! Lidi nebuďte pokrytečtí, sundejte si ty brýle za tou umělou pseudointelegtuální maskou a nepodléhejte davu OVČánci! ()

Bebacek odpad!

všechny recenze uživatele

Za to, že byla "první", dávám jednu hvězdičku. Ale za to, že mi pak pár spolužáků jeden čas říkalo Esmeraldo (už ani nechápu proč sakra!), tu hvězdičku zase mažu... ()

Reklama

Reklama