Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak! Většinou se snažím hodnotit podle svých prvotních pocitů buď teď a nebo tehdy a z prdele u této telenovely neudělám výjimku! Tohle byla má první zkušenost s nekonečným seriálem a bylo to opravdu, hodně, hodně, hodně dávno. Vzpomínám si, že jsem tehdy nemohla vynechat jediný díl a nebyla jsem sama! Dokonce díky tomu, že jsem sama sobě uměla uplést francouzský cop, tak jsem pak svým kámoškám musela plést přesně ty samé dva, které měla tamta ... no taaa ... Esmeraldina kámoška jméno už nevím. Dnes se mi z plačkoidních a uvzdychaných seriálů dělají osypky po celém těle a kvůli zachování svého duševnímu zdraví, se jim snažím úspěšně vyhýbat. Jinak by to totiž mohlo dojít i daleko, že bych si chtěla strčit prst skrz oko do mozku a veškeré vzpomínky na něco podobného si z něj vyškrábat svým krátkým nehtem. Znáte tuhle hádanku? Je to zelené a neustále to vráží do dveří, co to je. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Asi první telenovela u nás. Když s ní Nova přišla, tak si pamatuju, jak lidé mizeli z polí a z ulic aby se na ni dívali. A já se mohl v klidu projít po prázdné ulici a vychutnávat si klídek a pohodu. Ale musel jsem dávat pozor na čas, jakmile Esmeralda po 45 min. skončila, tak se zase lidé vyhrnuli ke svým pracovním činnostem. Dávám jednu hvězdu za pěknou úvodní píseň. ()

Reklama

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli nedat Esmeraldě alespoň jednu hvězdičku za to, že v době kdy vnikla na naše obrazovky byla první, originální a zcela výjimečná! Dnes se totiž v záplavě jiho a středoamerických telenovel nemůže orientovat ani člověk, který je všechny sleduje. A aby toho nebylo málo, Prima začíná produkovat své trošky do mlýna. Právě slepá Esmeralda tohle všechno začala, toto prvenství jí nelze upřít! A proto ten odpad, protože zamořila televize šmejdem z Latinské Ameriky! Navíc když jsem se dozvěděl, že v posledním díle slépka Esmeralda najednou prozř ela (doslova) před oltářem a vrhla se do náručí svého milého, zalitoval jsem, že jsem se nedíval, tohle by byl asi žážitek roku! ()

Rocky88 odpad!

všechny recenze uživatele

To, co se stane v prvních třech dílech, se opakuje dalších 150 dílů...Má mě ráda, nemá mě ráda, má mě rád, nemá mě rád. Když jsem zhruba v půlce seriálu pozřel další díl a zjistil, že oslep i José-Armando, málem jsem se zvencnul, protože bylo jasný, že seriál bude mít dalších 100 zbytečných dílů....A sorry za spoiler ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ale jděte odpaďáci, vždyť jsme se na to dívali všichni a asi nás to bavilo, protože peoplemetry to mohlo ztrhat. A proč? Protože to v té době prostě bylo dobré! Ano, dívali se všichni, děti, rodiče, prarodiče, tetičky, strejčkové, puberťáci, dojičky, doktoři, študovaní a renomovaní. Neopakovatelné. Nikdo nikoho nezblbnul, ani pan ředitel Železný. Prostě jsme se koukat chtěli. Jen si to dneska nikdo nechce přiznat. A já se za to nestydím. Mně se to v té době líbilo a ta pátá * je právě kvůli tomu kdy to bylo vysíláno, to bylo ještě všechno fajn, takže tak trochu z nostalgie.... Esmeralda ze začátku nabízí krásné exteriéry s krásnou hudbu, sympatické a výborně hrající mexické herce (mj. v porovnání s našemi VIP herci v nekonečných seriálech podávájí nesrovnatelně lepší výkony) a zajímavý příběh plný lásky a zklamání. Když se děj přesunul z venkova do města, už to nemělo to kouzlo a spád, prospělo by prostříhat několik dílů, ale stále to byli na ši staří známí. Nebojím se přiznat, že Esmeraldu jsem s velkými počátečními obavami a ve slovenštině shlédnul po x letech znovu v roce 2012, obavy se však rychle rozplynuly, pamatoval jsem si to dobře...vůbec to není takový patos, jak se tady většina snaží ostatním nabulíkovat. Bavilo mě to a prožíval jsem to úplně stejně jako kdysi a smekám klobouk před slovenským dabingem, který je daleko lepší než ten náš český. Na odreagování a zavzpomínání si na staré časy můžu jen doporučit! Tak, a teď mě klidně můžete lynčovat, je mi to vážení, úplně fuk. Esmeralda, José Armando, Graciela a Adrian forever! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Postava Crisanty byla poslední rolí herečky Diny de Marco. Po 7 měsících od skončení natáčení podlehla vě věku 60 let rakovině. (Agatha)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)
  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)

Reklama

Reklama