Reklama

Reklama

Ústav

  • Velká Británie Asylum
Trailer

Obsahy(1)

Edgar Stark (Martin Csokas), je talentovaným sochařem, momentálně pacientem ústavu s maximální ostrahou, odsouzený za zohyzdnění a vraždu své manželky. Při práci v areálu se seznámí s ženou ředitele ústavu Stellou (Natasha Richardson), která se do něj zamiluje, propadne nepřekonatelné vášni a pomůže mu k útěku. Bez psychiatrického dozoru se u Starka začíná opět projevovat jeho chronická žárlivost, která ho již jednou přivedla k vraždě. Podaří se Stelle ho přesvědčit, aby ji věřil nebo ji čeká stejný osud jako jeho bývalou ženu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nicim nevybocujici romanticky drama, kterejch je k videni desitky, tohle je jen ozvlastnene tim, ze se vetsinou odehrava v blazinci. Na druhou stranu, moc dobre ten blazinec vyuzitej neni, blazni nevysilujou a atmosfera se z toho taky moc nevytezila. Ale vyvoj postav je docela zajimavej, i kdyz se vlasne trikrat opakuje to samy. Nastesti se film muze oprit o slusny vykony Csokase, McKellena a Richardson, ale ze by byly tak skvely, aby film vytahli z lehkyho podprumeru, to zas ne. Navic na to, ze se jedna o romanticky drama, je film dost chladnej, coz na druhou stranu prida na pusobivosti neco malo scenam, ktery tady ale nebudu vykecavat, pac jich je fakt jen par. Film sem sice bez vetsich problemu skouk, ale je to docela nuda. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Cože? Cože? Cože? Dobrá, začátek bych ještě chápala, mě přivézt do cvokhausu, kde mi budou společnost dělat buď právě ti cvoci nebo sterilní paničky, jejichž největším vyvrcholením dne jsou debaty alá "aby ta kapela na našem plese nehrála příliš hlasitě, ba spíš potichu", pravděpodobně bych se také vrhla do náruče prvního ucházejícího magora, kterého bych potkala. Ale to, co se děje pak, nad tím už mi zůstává rozum stát. Ze všech hlavních představitelů se totiž stanou tak trochu monstra a nebohé Natashe Richardson parádně hrábne. Ještě dnes mám z té její chladnokrevné aristokratické vizáže spojené s netečným pohledem, kterým sleduje utonutí svého syna (ooops, teď jsem prozradila něco málo z děje) husí kůži. Naordinovala bych jako lék na nešťastnou lásku, za tímto účelem je totiž Ústav plně funkční:o) Věřte mi, ono vás pak jakékoliv blbnutí hned přejde. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Nefunkcni thriller z prostoru psychiatricke lecebny kam je sluzebne umisten doktor se svoji manzelkou a synem. Prostredi uz tak nepomuze chladnemu vztahu mezi manzely, a kdyz navic se ona zaplete s jednim z chovancu, veci se naramne komplikuji. Jedinym pozitivem v tomto nelogicky se vyvijejicim pribehu jsou dobre zvladnute eroticke sceny, ale zbytek opravdu nestoji za rec a po skonceni jsem byl nehorazne rozcarovany, ze jsem se vydrzel divat tak dlouho. 35% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora vám prozradí dvě třetiny filmu a navíc vás od něj zřejmě i odradí, protože toto provařené téma už bylo zachyceno na filmovém kotouči nespočetněkrát a pokaždé stejně... A ne, Ústav není výjimkou. Je to opět snadno předvídatelné drama, které obsahuje pár nadstavovaných dějových zvratů na závěr, které ovšem stejně budete čekat, takže se nad nimi jen pousmějete a řeknete si "no a?". Ale nerad bych filmu škodil, protože není až tak špatný... Je jen naprosto nezajímavý. Napadá mě jen jediný důvod, co na něm vyzdvihnout - erotické scény David MacKenzie umí natočit, naaranžovat a nasnímat skvěle. Ale to je na film tak trošku málo. Šeď a místy špetka erotického jiskření? Tři hvězdičky a ještě jsem musel dlouze uvažovat. [leden 2007] ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Preboha, ľudia, od tohto ruky preč! Absurdné zvraty v scenári museli autorovi diktovať samotní zverenci Ústavu. A možno, že dotyční zverenci do toho kecali aj rejžovi. Celkom isto strihačovi. Ako sa v tomto gigantickom, telenovelovom potrate ocitol Gandalf McKellen mi zostane záhadou. Hm, zrejme ani v Británii prachy nesmrdia. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Leedsu v Anglii a v Dublinu v Irsku. (rafix)

Reklama

Reklama