Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daleko za hranicemi dětských hřišť existuje úžasný svět fantazie – Tvojzemí. Opice a krkavci tu mluví lidskou řečí a po zlatých pouštích se procházejí neskutečné stroje, které fungují v dokonalém souladu s přírodou. Desetiletý Riki uteče do Tvojzemí ze svého domova ve skutečném světě, protože zachytí signál vysílaný tajemným zářivým kamínkem. Tento kamenný zdroj velké síly, který chce každý získat, se ukryje v Rikiho srdci. S kým může Riki sdílet toto tajemství? Se svou novou drzou kamarádkou Emmou? S opičím generálem Tidlingem? S Kovomanem, mocným robotem a poradcem Prezidenta Tvojzemí či s kapitánem parní lodi? Rikiho dobrodružná výprava za záchranou nejen vlastního života, ale i celého světa fantazie, může začít. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Cesta do Tvojzemí nepřináší vůbec nic nového, hezkého ani přínosného. Animace mizerná, což nejde moc vyčítat slovenské produkci, ale ani mi nepřišla ničím osobitá. Příběh celkem jalový. Dějové zvraty nic. Zábava spíš minus. Vydrželi jsme v letním kině celý film spíš proto, že se malýmu nechtělo jít spát. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pôsobivý animovaný film s dobrou až Exupéryovskou atmosférou. Vidieť, že tvorcovia prekypujú fantáziou a obraz Tvojazeme premysleli do najmenších detailov. Kvalitná produkcia sa postarala o veľmi dobrú animáciu takže tu a tam sa nejaký nedostatok nájde. Príbeh točiaci sa okolo strateného/chorého/zlomeného/ukradnutého srdca, ktorý stavia do opozície lásku a chladného robota Železníka sprevádzaného čiernymi havranovitými beštiami, je len imagináciou chlapca Rikiho nešťastného z rozchodu svojich rodičov. 70% ()

Reklama

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Cesta do fantázie feat. Bioshock. Ambiciózny slovenský animovaný projekt s neštandardnou produkciou a neštandardnými témami. Sivá Petržalka, rozvrátená rodina a detské choroby sa len tak v animovaných filmoch nevidia. Na film pre deti je to ale príliš temné a na film pre dospelých zbytočne detské. Tvojazem je však obrovská pocta steam punku s vynikajúcou hudbou s masívnou mainstreamovou kampaňou na nie príliš mainstreamove poňatie filmu určeného prevažne detskému divákovi. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Prvoplánové, mělké, příliš doslovné, neobratně vyprávěné a zbytečně na sílu vydřené dílko s tuctovým námětem, chabou jazykovou, myšlenkovou i fantazijní výbavou a s nemotivovaným výtvarným provedením, které mohlo být celkem jakékoli a nepřiznaně nahodile inspirované čímkoli. (Pilotů, o podzimních prázdninách s R., J. a P.) *~ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Animované prekvapenie, aké sa len tak nevidí. Tvojazem je obsahovo zaujímavou rozprávkou, ktorá v sebe nesie dobrodružstvo, tajomnosť, ale zároveň príjemnú atmosféru. Navyše veľmi kvalitné a zároveň unikátne animácie, ktoré po vizuálnej stránke chytia za srdce a odlišujú sa od tých masových, čo je určite značným plusom v poli animákov. A keď sa bavíme o slovenskej tvorbe, je to o triedu viac. 75 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • „Animovanou formu zbožňuji. Otevírá brány fantazie a kreativity. Řada mých oblíbených filmů nebo seriálů je animovaná, a Cesta do Tvojzemí mi navíc svým promyšleným 3D zpracováním připomíná jednu z mých oblíbených videoher. Věřím, že to pro diváky bude osvěžující styl, který na plátně nejspíš ještě neviděli. Tento příběh je o lásce, přátelství, důvěře i odvaze a každý si v něm něco najde – ať už je na světě pár let, nebo pár dekád,“ prohlásil před uvedením filmu Kovy. (Duoscop)
  • „Práce na filmu pro mě znamenala 4 324 dnů čisté radosti z práce a velmi mě těší, že film konečně uvidí malí i velcí diváci. Jde o napínavý příběh, ve kterém hlavní hrdina Riki zažívá spoustu dobrodružství, poznává nové kamarády a světy. Je to jako jízda na horské dráze plná vzrušení a nečekaných zvratů,“ prohlásil před uvedením snímku režisér Peter Budinský. (Duoscop)

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama