Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (178)

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenáristický klišé balast, trpiaci hlavne rýchlou postprodukciou, ktorej zostal čas iba na zlepenie niečoho farebného a celovečerného. Nákladné scény s digitálnymi efektami tak dostali prednosť pred scénami, venujúcimi sa postavám. Pôvodný front-runneri Fred a Daphne len dopĺňajú viacej "rozvinutých" Shaggyho a Velmu. Digitálne efekty sú síce slušné, ale k spokojnosti z plnohodnotného rodinného pobavenia nepostačia. Pozitívne prekvapia akčné bojové scény (Daphne s oštepom, Fred na chopperovi) - Raja Gosnell by mal skúsiť akčný žáner. Zasmial som sa iba raz, v scéne s Velmou, oblečenou do priliehavej sexy syntetiky. ()

KevSpa odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem jedničce křivdila, když jsem ji považovala za špatný film. Tohle je totiž vrchol veškeré stupidity. Tenhle film nemá žádný scénář a dialogy jsou ty nejhorší, co jsem za poslední roky ve filmu slyšela. Never more! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem se stěží bránil téměř až zhnusení, nakonec jsem to ovšem díky na dětské poměry dobrým trikům a několika vtipným situacím dopracoval na hodně ušmudlané dvě hvězdičky, za které se upřímně stydím. Aby se tenhle výtvor mohl rovnat s původním seriálem, musel by se zbavit všudypřítomné a nesnesitelné ukřičenosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala by som si zohnať kontaktné šošovky.“ Dvojka je v podstate rovnako dobrý film, ako jednotka od plus mínus identického tímu (zostal režisér, i odskúšaní herci). Respektíve rovnako zlý. Záleží od uhla pohľadu. Už Gosnellov prvý diel bol - kvôli celkovej bizarnosti - snímkou, ktorá sa rozhodne nepáčila všetkým. Iných ale dostala (napriek masívnej prdiacej scéne). Dvojka je rovnaká. Rovnako parádne (otrasné?) afektované herecké výkony, rovnako podarené (zlé?) počítačové efekty a rovnako bláznivý (strašný?) scenár. K tomu zopár béčkarov (Seth Green), dávnych hviezd (Peter Boyle) a vtipy pre najvernejších (Vilmine nešťastné dioptrické okuliare, už by s nimi vážne mohla seknúť). Takže síce teoreticky rovnaké, ako minule. Ale stratil sa moment prekvapenia a tak ma dvojka nebavila až tak, ako jednotka. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Od odpadu tuhle hovadinu zachránilo jen to, že jsem se několikrát opravdu uchechtnul (jenže už nevím čemu). Film je tak neuvěřitelná snůška blábolů, že bych to nedoporučoval ani dětem, protože pokud se budou dívat na toto, vyrostou z nich debilové. Ono vůbec dneska jsou dětský knížky (onehdy jsem četl pohádky pro nejmenší) jen snůškou žvástů a blbostí. Kam se poděla stará zlatá Němcová. Pravda, trikově to je dobře zpracovaný, jenže tu není naprosto žádnej příběh. Děj je tak vyvařenej z vody, že jsem musel občas i utírat obrazovku od vysrážené páry. Hlavní postavy jsou už v seriálu jen předstírající postavičky, jenže od celovečeráku (a jak si vůbec mohla Prima dovolit to zařadit večer?) člověk chce aspoň zábavu, když už ne propracovanost, aspoň hlášky, když už ne humor, aspoň sympatický hrdiny, když už ne lidi, aspoň akční jízdu, když už ne děj. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problémový sequel se vším všudy. Na co se člověk podívá, to je špatně. Nechci být jako nějaký Torguemada, ale tohle bych dětem zakázal. I s tím jejich idiotským psem. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Chápu, že chtěl Gunn opět převést ujetost animované verze do reálu a jsem si celkem jistý, že kdyby režíroval, možná by to dopadlo i zábavně. Gosnell je ale uspávač hadů a v jeho podání i ten sebelepší vtip vyzní jenom debilně a nefunkčně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto si moji obľúbenci určite nezaslúžili. Chýbalo tomu asi všetko, čo mal pôvodný seriál. Mysterióznosť zápletky bola na zasmiatie a naopak, humorná línia na zaplakanie. Najväčším pobavením sú asi tie tržby. A to by som bol predtým povedal, že táto partička utiahne viac ako takýto splašok. 35%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No dobře, je to blbost. Je tam všechno, co film definuje jako blbost, (ať už jsou to blbé dialogy, atd..) ale nenudil jsem se, sem tam jsem se i uchechtnul. Nicméně tu 3 * věnuji jen a pouze Sarah Michelle Gellar. Jak řekl POMO: Bojová scéna s tím oštěpem, byla fakt dobrá. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu snímku musím ubrat hvězdičku. Film jde sice cestou, kterou mu vyšlapala jednička, a v duchu tradice většiny pokračování se snaží být větší, větší a ještě větší, ale z něčeho jsem měl špatný pocit. Zdálo se mi totiž, že druhý Scooby-Doo vznikl hlavně z nutnosti a ne proto, že by tvůrce bavil. A tahle nálada se více než párkrát přenesla i na mě. Je to přitom škoda, protože v některých scénách dokázaly Nespoutané příšery vyvolat atmosféru jako z původních Krotitelů duchů a měly rozhodně na víc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvú časť ešte dokážem rešpektovať ako filmársky pokus oživiť populárne animované postavičky. No netuším načo a pre koho sa točilo toto pokračovanie? Veď ani úvodný film nezaznamenal výraznejší úspech. Jednoducho sa tento projekt nepodaril. Jeho zbytočné, ešte nudnejšie, pokračovanie je preto pre mňa nepochopiteľné. Scoobyho a jeho mladých spoločníkov už viac nechcem vidieť vo filmovej podobe. Rád si niekedy primomeniem niektoré ich prípady v klasickom, animovanom seriály, ale o ďaľší kinofilm už nemám žiaden záujem. * ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na film, který je tady ohodnocený černou barvou, čekám že uvidím strašnou píčovinu. Tenhle film mě mile překvapil a zároveň vyvedl z omylu. Jediný co mě štve je, že hlavní hrdinové jsou v každé situaci skvěle nalíčeny a jejich účes vydrží minimálně tornádo, to je ale jediná vyjímka. Hodně se mi líbí ta scéna ve které Scooby skočí ze skály na výku od popelnice a kamera se fakt brutálně otočí, v tu chvíli jsem řek jen wow. Docela pohoda film, né pro každýho samozřejmě! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních filmů na druhém filmovém maratonu, kterej mě sice udržel při životě ale taky vůbec nenadchnul, všechno je špatně. :: (( ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne základný problém tohto filmu je v nepochopení kreslenej predlohy - resp. v nepochopení jej atmosféry a čara. Príklad: efekty a štylizácia filmu je krásna, ale sakramentsky nevhodná a vôbec neladí s pôvodným seriálom. Osobne sa mi nepáči, že hlavní hrdinovia sú profesionálni mysteriózni detektívi, nepáči sa mi, že tam sú digitálni duchovia, nepáči sa mi, že film má tak "hororovú" atmosféru, že aj kreslený seriál zo 60s by ho pretromfol. A pritom to malo tak skvelé herecké obsadenie!!! Takže 40%, hlavne za Sarah ... ()

Reklama

Reklama