Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

Matty 

všechny recenze uživatele

Míň toxické než jiné filmy Petra Kolečka. Zdrojem humoru zde není znásilnění, ale „jen“ vyjadřování člověka po mrtvici nebo to, že „ženský neuměj couvat“. Navíc nechybí náznak mravního ponaučení. Nevěrník je potrestán imobilitou, afázií a univerzální hnědou omáčkou. Jinému nedospěle jednajícímu muži, jehož zájmy začínají u hulení a končí u aut, je na druhou stranu odpuštěno bez toho, aby na svém chování cokoli změnil. Ženy pak v závěru smířeně přijímají, že všichni chlapi dělají stejné chyby, a vracejí se buď k lahvi tvrdého alkoholu, nebo k vaření a pečení (slibný motiv pozdní ženské emancipace rozveden není). Nic víc než kefírovou buchtu a nadívané kuře ostatně Kolečkovi hrdinové ke štěstí nepotřebují. Strukturou to připomíná pásmo situačních scének s předvídatelnými pointami, jejichž přítomnost ve vyprávění často opodstatňuje jen možnost dát některému z herců prostor k jeho kreacím (pomalu se bojím jít na český film, aby na mě nevyskočil Kozub, nehodící se do většiny rolí, do nichž je obsazován). Když se nicméně vyprávění těkající mezi půltuctem postav zaměří na Zuzanu Kronerovou, která jako vždy hraje naplno a jako jediná své podváděné manželce dokáže dodat jistou věrohodnost, dokonce to ani nebolí sledovat. Jen bych se rád dožil toho, že autoři českých romantických komedií přijdou s konfliktem spočívajícím v něčem jiném než je mimomanželský poměr, ženská hysterie nebo neschopnost postav říkat si věci na rovinu. 40% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Do tej štvrtej hviezdy tu čosi chýbalo, ale ja osobne som sa pri tomto snímku bavil. Pretože je to snímok civilný s príjemnou atmosférou a aj hereckým obsadením. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú hereckú show v podaní mojej obľúbenej Zuzky Kronerovej. To, že tu bolo množstvo klišé, ok, ale zas k takémuto žánru to jednoducho patrí. Podstatné je, že som sa pri filme necítil trápne a ozaj som si oddýchol. 65 % ()

Reklama

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

deli06 

všechny recenze uživatele

Pojďme si říct narovinu, že ta jedna hvězda je jenom za Kozuba. Ale zase nebudu tvrdit, že se nikde jinde nezasmějete. Občas to vypadalo, že je docela našlápnuto, ale vzápětí to zabili něčím neuvěřitelně laciným… Je to škoda, protože Kolečko je dobrý scénárista (hlavně s Prušinovským). Když se trochu povznesete, není to tak, že byste u toho dvě hodiny trpěli. Spíš u jednotlivých “hlášek” budete plakat nad úpadkem české kinematografie… ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý úvod, veľmi dobrý potenciál, veľmi dobré obsadenie a herecké výkony. Lenže prakticky sa tam nič nedeje. Po úvodnej zápletke je tam obdobie, ktoré trvá celý film. Všetci vieme, ako skončí, všetci sme dávno pochopili, čo sa nám tvorcovia snažia povedať. Pri súčasnej tvorbe je to ale vysoko pozerateľný snímok. 3 z 5 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)
  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)

Reklama

Reklama