Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie s několika veskrze rodinnými momenty, ve které čtyři sympatičtí (ve třech případech skrytí) Rastafariánci s brilantním trenérem Johnem Candym úplně zboří zimní olympiádu v Calgary za doprovodu hudby autorské dílny Hanse Zimmera, tentokrát ve spolupráci s Nickem Glennie-Smithem. Pro moji generaci má tenhle film status legendárnosti srovnatelný s Vražedným Pobřežím:) Jednou provždy 80%. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Cool film!!! Prečo Kokosy na snehu? Môj malý synček sa tomu divil, pretože nijaké kokosy tam nevidel😁. Väčšinou veeeľmi nemám rada, keď distribútori úplne zmenia názov filmu, často aj jeho význam a niekedy tam šupnú dokonca aj spoiler! V prípade Cool Runnings ten slovenský/český preklad aspoň pobavil a dokonca to znie celkom cool, čiže svetlá výnimka. Filmy so športovou tématikou veľmi nevyhľadávam, ale tento sa mi páčil. Má skvelé dialógy. Je to zaujímavé, vtipné, dojímavé, zábavné. Stojí za pozretie :-). "Coach" John Candy bude pre mňa navždy ten zo Sám doma, je to veľký sympaťák, teda vlastne bol, ani som nevedela, že zomrel taký mladý. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Parta negříků se vydá bobovat. Nápad k popukání. Potenciál byl celkem využit a vznikla jedna z vydařenějších komedií minulého století. Bohužel už jsem tento snímeček viděl tolikrát, že s každým dalším zhlédnutím mě více a více štve. Ale to je problém snad každého filmu. Abych nebyl za rasistu, tak sem teda 3* napálím. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je Josef Grool, jeden z nejlepších řidičů. - A taky jeden z největších vocasů! Představuje se sympatická posádka jamajského bobu, který kdysi upoutal celý svět. Nejen na skutečné Olympiádě, ale především na filmovém pásu, kde mu dnes v rámci sportovní komedie, rozhodně patří stupeň vítězů. Je to vtipné, místy trošku napínavé, dojemné, hezky to odsýpá a nemá to klasický hollywoodský happyend, takže u mě mají kokosy to nejlepší hodnocení. Jinak - John Candy byl opravdu skvělý a je veliká škoda, že odešel do filmového nebe tak brzy. P.S. Legendární hlášku o hrdosti a síle, si taky občas nacvičuji před zrcadlem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasně nejlepší film od Walta Disneye. Sympatický příběh o jamajských bobařích, kteří si něco dokázali a nemusí se za to vůbec stydět. Film je natočen s cítem pro vtip i silnější scény. Konec je trochu vypjatý, ale přesto pěkný, typický pro Disneyovky. Kouknu se na ten film znova a rád. John Candy zde hraje jednu z jeho nejlepších rolí. Musím dát 5 *, protože tohle byl film mého mládí a mám ho rád i dodnes. --- Viděl si Švýcary, že by se prali? Viděl si Švýcary chlastat a blbnout a vůbec? – Taky je ale nevidíš že by se někdy smáli. Mám dojem že kdyby nějakej Švýcar zakopnul o nějakou holku řekne: eins, zwei, drei a přejede ji bobem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • V roku 2015 predstaviteľ Sanku (Doug E. Doug) priznal, že ešte stále vlastní Sankove šťastné vajcia. Boli vyrobené z gumy. (megajalec)
  • Auto, které vlastnil Junior (Rawle D. Lewis) a prodal jej, je MG A Mk. I 1600 (1959). Jeho otec mu přijede oznámit zprávu o zaměstnání v Jaguaru XJ6 z roku 1969. Policisté, do kterých při tréninku na Jamajce hrdinové narazí, jezdí v Toyotě Land Cruiser z roku 1984 a zrovna kontrolují posádku vozu Hillman Hunter z roku 1967. Sankovo (Doug E. Doug) pomalované autíčko je VW Sedan (typ 1) z roku 1968. Z letiště v Calgary protagonisté odjíždějí na hotel v Chevroletu Chevy Van z roku 1983, a za zpěvu "někteří lidi nevěří..." přijíždějí na svou druhou testovací jízdu s bobem na valníku Chevroletu C-30 z roku 1973. (ajaxx)
  • Skutečné složení jamajského bobu na ZOH v Calgary 1988 bylo: pilot Dudley Stokes, brzdař Christian Stokes, Devon Harris, Michael White. Trenérem byl Američan Howard Siler. Christian Stokes byl jediným, kdo měl už dřív něco společného se světem sportu, jelikož ostatní členové posádky byli "jen" vojáci. (zdeny99)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama