Reklama

Reklama

Slavné útěky

(seriál)
  • Francie Les Évasions célèbres

Obsahy(1)

Slávny koprodukčný seriál, kde každá časť tvorí samostatný príbeh, v ktorej sa opisuje útek slávnej osobnosti z väzenia. A tak z nedobrovoľného pobytu postupne utekajú: slávny Casanova, Benvenuto Celliny, knieža Rákoczi... (dyfur)

Recenze (5)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Hodně starý a dobrý seriál, který se opíral o skutečné historické události. Nejvíc mi utkvěl v paměti díl s útěkem v šachovém stroji... A tenhle seriál by si zasloužil opakování v TV. ()

Robbi

všechny recenze uživatele

Lovím z paměti dětské vzpomínky - a vedle zde zmíněného útěku v šachovém stroji (ve skutečnosti šlo o figurínu hráče, která posouvala figurky po šachovnici) si vybavuji ještě epizodu o maďarském knížeti Rákoczim a také úspěšný útěk vévody de Boeufor (pokud jsem to napsal dobře). Bohužel je téměř nemožné zjistit, kolik dílů vlastně bylo natočeno, ale souhlasím, za zopakování by to rozhodně stálo. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se mi velmi líbil škoda , že ho neopakují!!Nepočítaje útěk v šachovém stroji jak se zmiňuje "Brouk" tak tam byl i útěk Casanovy tuším!?!? ()

senecek 

všechny recenze uživatele

Taky pamatuji,šlo to někdy v 70-tých letech. Úkryt ve figurině hráče v šachy vidím jasně a něco se mi ,plete",že snad to byl voják a neměl nohy? ()

montewalsh 

všechny recenze uživatele

Mimo již zmíněné vzpomínám na další díly. Útěk Casanovy z vězení nazývané "Olověné střechy", další "Útěk z Andělského hradu" Benvenuta Celliniho. Na seriál mám velmi dobré vzpomínky, proto 5. Pro Robbi: mrkni na tento server - http://www.imdb.com/find?ref_=nv_sr_fn&q=+%C3%89vasions+c%C3%A9l%C3%A8bres%2C+Les&s=ep Jak jsem zjistil, dílů je dvanáct. Mám ale pocit, že ČT nedávala všechny. Ještě jeden odkaz: http://www.fdb.cz/serial/slavne-uteky-les-evasions-celebres/obsazeni/81625 ()

Reklama

Reklama