Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (698)

marleyy 

všechny recenze uživatele

100% Dokonalá ukázka bezbřehé imaginace, kreativity, lidskosti, legrace, odvahy, šarmu, přátelství a lásky. Tenhle příběh, snímek mě utvrdil a donutil si dát mistra Mijazakiho do své Topky režisérů. Všechny jeho filmy byly parádní ale tenhle se stal mým nejoblíbenějším, zřejmě proto, že je v dobrém slova smyslu tím nejšílenějším, který mě opravdu chytil za ❤️ ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Moju čarovnú púť naprieč celovečernou tvorbou majstra Miyazakiho som ukončil práve tímto skvostom. Vždy som si myslel pri každom jeho kúsku, že na vyššíiu úroveň sa už animácia nemôže dostať, no zase som raz bol vyvedený z omylu zázračnými rukami ľudí z Ghybli studios. To akých vizuálnych orgií sa tu divákovi dostáva sa musí len a len zažiť, aj keď animácia už je viac uhľadená, no stále si zachováva svoje čaro. Treba dopredu upozorniť, že sa upustilo od vážnych tém a užijete si jednej z najlepších rozprávok aké kedy uzreli svetlo filmového vesmíru. Dvere do sveta mágie, čarodejníkov, kráľov, vojnou zmietaných miest, čarovných dverí, najzlatších psíkov, chodiacich hradov, ješitných zhovorčivých ohňov a mnoho iných kúzelných zaklínadiel, ktoré vám budú robiť spoločnosť na ceste k ďaľšiemu z pokladov z puncom dokonalosti vykladanej truhlice pána rozprávania veľkých príbehov i rozprávok pre deti nad dvadsať. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Naprsto nádherná animace. Film po všech stránkách perfektní. Vtipný, napínavý, nápaditý, romantický, fantistický... nebudu zlatit zlato. Miyazaki je prý mistrem v oboru, tak proč ho vynášet do nebes? Tu práci za mě ochotně udělají jiní. Ale určitě je to krásný film. Troufám si říct, že se mi líbil víc než Mononoke. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho tvorba je pro mě taková zvláštní a to i v tom, že nedovedu přesně vydumat čím to je :-). "Zámek" je taky ten případ. Dobrá japonská animace, spousta fantazie, velmi přiléhavá hudba, nevšední děj... Ale stejně to prostě v mym mozku nezapadne všechno dohromady tak, aby stačilo slovo BOMBA. Nějak mi přijde, že to mohlo být ještě lepší.... ()

Efik_CZme 

všechny recenze uživatele

Tohle se už nedá s srovnávat s ničím jiným než s jinými Miyazakiho filmy... Neskonalá fantazie autorova zasazuje něžný příběh do kuté reality válečného prostředí... jasných deset bodů z pěti:-) ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Okouzlující příběh ze steampunkového světa podobného tomu z Fullmetal Alchemist, plného parních strojů a kouzel. Svět se velkolepě připravuje na válku, v níž není vítězů, jen poražených. A opět se ukazuje, že nejdůležitější ze všeho je mít srdce na správném místě. Pro Miyazakiho trochu netypicky jsou ekologická poselství přítomná spíš skrytě, ta morální pak byla stejným autorem zpracována i rafinovanějším způsobem, vše je ale vyváženo dokonalým výtvarným ztvárněním bizarního světa. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Miyazaki stejně jako ve snímku Cesta do fantazie předvádí opravdu neskutečné nápady a parádní příběh motající se kolem mladé dívky, čaroděje a ošklivé zlé čarodějnice. Ač by to mohlo znít jako běžná pohádka, není tomu tak, jedná se o vážnější film ve kterém krom romantiky a úchvatných nápadů hraje svou roli i jistá protiválečná tématika. Hudební doprovod, jak jinak, výtečný. Pejsek a výstup po schodech bez komentáře :-) ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

S denním odstupem píši komentář. Film ze mne ještě zcela nevyprchal... je to jako bych pil dobře uleželou whiskey:-D. Ale teď vážně. Kouzelný dědeček Miyazaki znovu ukazuje, že dělá to, co mu jde nejlíp... a to je fantazírování. Opravdu krásně zvládnutá pohádka pro dospělé. Možná ještě lepší než Cesta do fantazie. Každopádně oprávněné pětihvězdí. BRAVO MISTŘE! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle třetí Miyazaki co jsem dosud viděl mi vůbec nesedl. Jedinné co na Zámku v oblacích můžu vychválit je výborně namixovaný zvuk a skvělá hudba. Dost zmatený a zdlouhavý příběh o chodícím plechovém zámku mě vůbec nebere. Tak jsem se po jeho předhozích dílech těšil a takové zklamání. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Velice krásná kouzelnická a romantická pohádka. Jelikož jsem si Zámek v oblacích nepamatoval z dřívějších let, musel jsem si ho opět připomenout. Udělal jsem dobře. Tohle prostě musí zaujmout místo u každého z nás. ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Další překrásný animovaný zážitek, za kterým se neskrývá nikdo jiný než Miyazaki. Tento japonský režisér je opravdovým mistrem ve svém umění a moc dobře ví co dělá. Takže káždému jedině doporučuji. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

u tohoto japonského anime-áku zůstanu jen u 3 hvězdiček. Profesionální stránce nejde nic vytknout, ale jen ten příběh mě tolik nechytl a přišel mi hodně sentimentální a romantický, i když fantazie je tam taky dost. Navíc na mě působil hodně evropsky, aspoň těmi exteriéry, které předváděl, [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Ve svém (zatím) posledním filmu natočil Miyazaki krásný příběh o lásce. Pokud si myslíte, že tohoto japonského mistra znáte, pak se v sobě možná po tomto filmu zklamete, protože takovou romantiku bych od něj nikdy nečekal. Neznamená to ale nic negativního, příběh není přehnaný a mimo milostné záležitosti je ve filmu spousta dalších symbolů a metafor, takže se máte na co těšit. Obsahuje i celou řadu humorných scén a postava Howla nebo ohýnek Calucifer jsou výborné. Celkově prostě super. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Jako vždy nádherné, kouzelné a tajemné. Miyazaki tohle prostě umí. Nádherné barvy, neuvěřitelné nápady, spousta tajuplných postav, u kterých nevíte, co se z nich na konci vyklube. Sophie se svým laskavým srdcem je postavou, do které se od začátku zamilujete a postupně bude vaší duši blíž a blíž. Naproti tomu u Howla se pocity mění s každým záběrem. Umí totiž být okouzlující, chytrý a krásný, ale bohužel také povrchní, namyšlený a hloupý. A co se z něj vyklube na konci, musíte zjistit sami.:) ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Když se pořád děje totéž, jednou to omrzí. Tentokrát příliš dětinské, příliš jednoduché a několikrát viděné. Přesto, těším se na dalšího, a počítám že stejného, Miyazakiho. ()

Nifgai 

všechny recenze uživatele

První film který jsem od Miyazakiho viděla, naprosto mě uchvátil a nezůstalo jen u jednoho zhlédnutí. Velká romantika, úžasný příběh a nádherně vykreslená příroda. Samozřejmě, že nelepší ze všecho byl Calcifer! ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Na ghibli a miazakiho pri-melagomansky projekt, ale to si snad jeden z najdrahsich (cca 20 mil. dolarov) a najlepsie zarabajucich (cca 200 mil. v japonsku,) jap. filmov moze dovolit. Retro fantasy stylom trocha pripomina druhy najdrahsi jap. animak roku 2004 steamboy, nastastie techno akirovsky nabalovaci styl steamboya miazaki nahradil ghibli citom pre pokoj, melancholiu a lasku. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Perfektně nakreslená pohádka s dívkou zakletou do stařecké postavy. I když je mladá, musí se naučit žít s tělem stařeny. Elán mládí ale dokáže všechno a láska všechno překoná. Krásné nápady, roztomilé postavy a velmi uchu lahodící hudba. Magické. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama