Reklama

Reklama

V roce 2035 jsou roboti součástí každé domácnosti a lidé jim důvěřují. Až na jednoho – trochu paranoidního detektiva Dela Spoonera (Will Smith). Ten je přesvědčený, že zločin, který právě vyšetřuje, spáchal robot. Vyšetřování ho přivede k odhalení děsivé hrozby pro lidskou rasu... Společně s psycholožkou Susan Calvenovou vyšetřují smrt doktora Milese Hogenmillera, vědce, který pracoval s roboty pro U. S. Robotics. Příčinou smrti byla sebevražda, ale Spooner je přesvědčený, že vědce zavraždil robot. Tři zákony robotiky však zaručují, že taková věc je nemožná… (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 071)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ajzek v truhle určo nerotuje, přinejmenším ne kvůli tomuto filmu. Není špatnou zprávou, že rozvinutá technická hejblátka dnes dovolují velice kvalitní vizuální ztvárnění fantasií velikánů sci-fi. A Fresh Prince si posílil ego nejedním klikem, shybem a pružením v kolenou, takže mu člověk skoro i uvěří roli drsňáka. Samozřejmě by na jeho místě byla vhodnější celá plejáda jiných ochotníků, ale rozstřikovat natrávený oběd se mi z něj nechtělo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Já, robot" je bohužel prototyp a vzorová ukázka toho, jak se v současné době točí sci-fi. Dialogy na úrovni mateřské školky, všude samé počítačové digitriky, žádná atmosféra, pointa... prostě nic. Willa Smitha rád nemám, ale tady mi připadá, že je jeden z mála kladů. Alex Proyas již v minulosti ukázal a dokázal, že má na mnohem víc. 35%. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Bravurní sci-fi se skvělým námětem, parádní atmosférou a hlavně coolmanem Willem Smithem, který si mě tímto filmem definitivně získal. Hlavně kvůli němu je ta pátá hvězdička, protože na jeho místě si opravdu nedovedu představit někoho jiného. Alex Proyas po slabším Než se staneš superstar, potvrdil pověst obrovského talentu a nemohu se dočkat jeho dalšího dílka. Kdykoli mám chuť na svěží, příjemný snímek se spoustou vtipných hlášek, tak vždy sahnu po Já, Robot. Kdo neviděl nemá představu o co přišel...... ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi zhruba na úrovni druhého MATRIXU. Její největší slabinou není výjeb Asimova, ale mnohost inspiračních zdrojů a populismus, se kterým scénář klouže po těch nejvyšlapanějších cestách. Není divu, když za ním stojí mj. Akiva Goldsman, scénáristický robot, jehož kyselinová imaginace rozleptala už nejednu originální vizi (viz BATMAN NAVŽDY). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Poslední film Proyase, GARAGE DAYS, byla blbost, ale teď se vytáh a I, ROBOT natočil přesně ve svém typickém potemělém stylu. Samo že je to malinko stříklý Hollywoodem, ale pořád velice dobré. Příběh je hodně zneklidňující, akce špičková a Will Smith cool a určitě ve své nejlepší roli, hrdina s temnou minulostí mu sekne nejvíc !!! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (39)

  • Kód garáže detektiva Spoonera (Will Smith) je 911. Stejné je v USA telefonní číslo na policii. (Pavlínka9)
  • 105milionový film si z amerických kin během prvního víkendu (16.-18. 7. 2004) odnesl vynikajících 52 milionů dolarů a celkově jich v USA nasbíral 144,8 milionu. Celosvětově pak 353,1 mil. (imro)
  • Postavě Dr. Alfreda Lanninga bylo ve filmu 64 let. Ve stejném věku byl v době natáčení i jeho představitel James Cromwell. (Pavlínka9)

Související novinky

Ocelové jeskyně míří do kin

Ocelové jeskyně míří do kin

28.07.2016

Isaac Asimov vymyslel tři zákony robotiky a napsal stovky knih, takže je docela fascinující, že se dočkal jen dvou hollywoodských filmů. Chris Columbus natočil Pozitronového muže (aka Andrew - člen… (více)

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

07.06.2013

Další urostlý blonďák v roli nebešťana, který sestoupí mezi smrtelníky a předvede jim, zač je toho kladivo? I když v tomto případě spíš kopí, bitevní palici nebo efektní dvojzubec. Nikolaj Coster… (více)

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama