Hire: The Follow, The

Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický

USA, 2001, 8 min

Kar-wai Wong

KWW dokáže i na minimálním prostoru rozehrát úchvatnou atmosféru. Takové krátké Ztraceno v překladu (co se nálady týče), kde kulisy Japonska nahradilo BMW:-)(19.4.2004)

Wong Kar-wai a jeho umění udělat z reklamy uměleckou záležitost plnou citu je tu zase (informační dálnice vám to najde skoro sama), a zase to stojí za to. Clive Owen sice není mužem mnoha hereckých výrazů, ale aspoň to mluvení mu jde:) Přítomnost čivavy (nemůže to být nikdo jiný než Rourkeův amigo Mick) vyměním za přínos hudební složky a jsme u následujícího výsledku: za "tiché" přemýšlení a morální kredit hlavního hrdiny si tento minifilm zaslouží 80%.(6.7.2009)

Hire se pokusilo o klidný kousek, něco jako "spříznění duší," ale v tak krátkém časovém úseku se to IMHO nedá. Chce to přidat na tempu a gradaci.(9.5.2005)

There's always something waiting at the end of the road. If you're not willing to see what it is, you probably shouldn't be out there in the first place.(16.12.2005)

Nejpoetičtější reklama na BMW a zároveň nejzábavnější (protože nejktratší) film Wong Kar-waie.(28.8.2006)

• Djkoma

Docela nudná záležitost. Od reklamy na auto chci asi moc, když mě nestačí režisér jako Kar- Wai Wong, ale řekněme si upřímně, proč on točí reklamu na auto? Peníze nic více. Do jeho stylu by se spíše hodila reklamy na dámské parfémy a nebo ještě lépe Mezinárodní veletr mody a designu.(1.9.2005)

• Renton

Scénář: Andrew Kevin Walker(9.10.2006)

• Malarkey

Nudou jsem umřel, nemohu si pomoci. Když chci reklamu na BMW, chci jí hlavně akční, aby se onen automobil zobrazil v co největším světle. Ne aby se v příběhu rozjížděla romantika, která není režisérovi cizí, ale divákovi nic nenabídne. --- 30 % ---(12.1.2008)

Ách, další z opravdových slastí. Vynikající výběr hudby, opět výborní herci a skvostná vizuální stránka, příběh mě dostal ..(4.9.2008)

Je to podpásovka ale tohle mi prostě sedlo. Nálada a hudba je prostě super a je to až takové "Jarmuschovsky" meditativní. Ta herečka co hrála tu manželku je fakt nádherná. Další podpásovskej vrchol jsou herci Owen, Whitaker a Rourke no ty já prostě můžu. Hire bez jediného výstřelu a jízdy nad 400km/h a přitom super nestačím se divit.(30.6.2005)

Kar-wai Wong (STVORENÍ PRE LÁSKU)? Forest Whitaker? Mickey Rourke? No... a prečo nie? Po všetkých tých scottoch a woooch (a hlavne plytkých carnahanoch) svieže a vítané hire-oživenie v podobe baladickej, láskyplnej a hebkej atmosféry. Mimochodom, Andrew Kevin Walker žije.(29.4.2007)

• Kulmon

Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=vXIBj-mcoLI(2.5.2009)

Nejklidnejsi dil cele serie a presto nenudi. Zadna honicka, zadna prestrelka ani jina podobna akce. Pokud jsem to dobre pochopil, tak M. Rourke, ktery se zde obevi asi na 15 sekund a je vyborny, da hlidat a privezt svou manzelku, ale Owen se na to nakonec vykasle. Prijemnej a pohodovej snimek, dal bych i vic, ale v porovnani z jinyma dilama, ktery jsou nabuseny akci, ktera mi precejen vyhovuje vic, musim dat jen tri, ale presto to je vybornej filmecek.(25.2.2005)

I když by reklama na auto měla být akční, někdy stačí se vydat trochu jiným směrem a efekt je stejný, ne-li lepší. A obligátní fráze "já brečím i u reklamy" najednou díky Wongovi získá úplně nový rozměr.(12.1.2006)

Minisérie filmů s ústředním motivem BMW a díl, kde je BMW zastoupeno nejméně. The Follow je totiž spíše o náladě, melancholické hudbě, atmosféře, ale pořádně vlastně o ničem hmatatelném. Má to něco málo do sebe, ale příliš zaujat nejsem. 6/10(5.2.2009)

V pořadí třetí díl skládačky s názvem The Hire. Celovečerní snímek smrsknutý do cca šesti minut, nádherná hudební složka a vizuální stránka dodává kraťasu výjimečnou atmosféru, je jen škoda, že si divák topmodelky Adriany Limy neužije více. Zpracování razí heslo: "Don't get too close.". Kamera vesměs pozoruje sledovanou ženu jen z povzdálí...(8.11.2007)

Simply excellent.(20.8.2008)

Kar-waiovsky posobive, no toto predsa len nieje namet, ani plocha, kde by sa mohol reziserov cit naplno rozvinut. Ale aj tak, posobive. Skvely Whitaker. (7/10)(28.3.2008)

Eee, toto je myslím najslabší kúsok celej BMW série, ktorá je inak skvelá! Bez akcie a akéhokoľvek vzrušenie, teda okrem Adriany ;-)) bez nej by som dal za dva. 65%.(12.5.2006)

• Le_Chuck

Tak toto ma absolútne neoslovilo. Myslím že Hire séria nieje moc vhodná na sentimentalitu.(19.6.2005)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6