Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát budou kriminalisté postaveni před úkol vyřešit případ bezohledného motoristy. Vyšetřovatel Krejcárek (J. Krampol) pátrá po řidiči, který při noční jízdě srazil a zabil cyklistu. Na místě nehody zbylo jen minimum stop... Na policejní stanici se ve večerních hodinách objeví muž, který oznamuje, že nedaleko nalezl zraněného cyklistu. Když kriminalisté na místo činu dojedou, je muž už mrtev. Je evidentní, že postižený byl sražen autem bezohledného piráta, který z místa činu ujel, aniž cyklistovi poskytl pomoc. Po pachateli a jeho autě zbyla pouze rozbitá krytka koncových světel... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalši díl "osmrdělý" tou pravou lidskou clovecinou. Je treba zminit predkritikem jiz zmineny dialog s Janou Bouskovou. + "Podplatit je chtel kazdej..." + Nadherna Rosulková. Tempu ublizilo ono zamestnani Krejcarka necim jinym, ale jako dokumentaci praci policie a jako ukazani hloubky zaulisi onoho "nikoho to nezajima..." to beru. Bod dolu za telefonat s "detickama," to se jaksi rezijne, strihacsky a posynchronne nepovedlo. Nepochopil jsem "prestrikavani na modro.".  9.5/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si zapnu dneska TV, abych mrknul na nějakou detektivku, tak se mi dostane zuřivá honba za teroristama, masovýma vrahama, chemickýma zbraněma, mutantama a co já vím a pak potkám Malého pitavala z malého města , kde Libor Krejcárek se stejnou zuřivostí hledá promačkaný blatník Škody 105. To je pak balzám na duši. ()

Reklama

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Libor Krejcárek je doopravdy do práce zažraný. Když je v Libuši zabit cyklista, sražen bílou Škodou 120, udělá absolutní maximum aby dopadl pachatele. Vzbudí bývalého zloděje aut (Roman Skamene), aby zjistil co je to za blinkr z místa nehody. Je ochoten projít kartotéku 2000 bílých Škodovek 120 registrovaných v Praze. Zkoumá každou přestříkanou nebo lehce havarovanou 120. Jedna z akčních honiček je jak vystřižena z kriminálek s Belmondem, kterého Krampol často dabuje. Krejcárek je prostě neúprosný a leze tím Kubátovi na nervy. V epizodě se objevují hezké hlášky na téma uplácení v prodejnách náhradních dílů. Také zjišťujeme, že jakékoliv přelakování vozu se muselo hlásit, ale občané na to kašlali. A jako vždy přidávám postřehy z reálií 80.let. Objevují se první dětské motokáry. A hlavně poprvé v seriálu vidíme dva Fordy Granada. Zelený a modrý. Ford Granada byl vyráběn v tehdy Západním Německu mezi lety 1972 - 1976 a vylepšená verze v letech 1977 - 1985. Bylo to první západní auto co jste si mohli koupit v Tuzexu V 1.polovině 80.let ho měl skoro každý vedoucí řeznictví, zeleniny a restauračních podniků. Prostě ti co nás "trochu" okrádali (vozidlo se vyskytuje např.ve filmu Vrchní prchni. Na začátku filmu je Abrhám odvezen do Prahy zelenou Granadou a číšník musí přeparkovat svoji modrou Granadu) a v mnoha dalších filmech, kde byl potřeba vůz západní výroby. Jinak díl je pro mě lehce nadprůměrný a dávám mu dva a půl hvězdičky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sražený cyklista a neznámý pirát silnic. Příběh ukazuje nelehké pátrání po vozidle a jeho majiteli když se pouze ví, že auto bylo bílé. Vyšetřuje to poručík Libor Krejcárek (Jiří Krampol) který se do toho doslova zakousne a byť ho náčelník zařazuje k jiným případům, nedá pokoj dokud případ nevyřeší. Úmorná práce, ale s výsledkem. Jedná se také o první díl série s akční scénou v podobě automobilové honičky. Nemá to sice ten správný drive, ale na svou dobu to nevypadá zase až tak zlé. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl začíná oznámením zraněného cyklisty v jedné z uliček Prahy a následné pátrání po řidiči, který nehodu způsobil a z místa odjel aniž by pomohl zraněnému. Co rozhodně zaujme je Krampol jako zatvrzele pátrající policista a na svou dobu velmi slušná automobilová honička. Průměrný, ale rozhodně dobrý díl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v garáži, kde hovoří lakýrník (Vítězslav Jirsák) s Liborem (Jiří Krampol), je záběr na přestříkanou Škodovku, která má sundané stírací lišty (vidět jsou pouze kovové úchyty). V následné honičce, při stíhání Škodovky v dešti, je tato již osazena funkčními stěrači. (Kirman)
  • Tento díl se z části natáčel v Pražském Liboci, konkrétně část s automobilovou honičkou. (Winster)
  • Když poručík Libor Krejcárek (Jiří Krampol) dává dohromady světlo havarovaného vozu, činí tak tehdy často používaným acetonovým lepidlem Kanagon. Znali ho především ti, kdo lepili mapírové modely. (Robbi)

Reklama

Reklama