Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ, kterým se tentokrát kriminalisté zabývají, je krádež vzácných druhů ptactva z jedné pražské výstavy. Vyšetřování vede Libor Krejcárek (J. Krampol), kterému jsou k ruce Rudolf Pekař (V. Hašek), Kamil Hamřík (P. Zedníček) a Jiří Otradovec (M. Pešek). Začíná tak mravenčí práce hledání a pátrání po množství chovatelů. Kriminalisté jsou při pátrání doslova bezmocní, protože nikdo z nich není odborník na exotické ptactvo. Krejcárek proto požádá o pomoc znalce v tomto oboru, učitele (J. Kemr). Do vyšetřování se zapojí i svého švagra (J. Lábus) a připraví na zloděje past... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriáli príde aj na takú bizarnosť, ako ukradnuté exotické vtáky a je z toho jedna zo slabších častí. Ale pozor, tu ide o veľké peniaze, takže Krejcárek sa nemá vôbec za čo pri riešení prípadu hanbiť. Zaujímalo by ma, či takúto mravenčiu prácu aj dnes pri podobných prípadoch (nie nutne krádež vtákov) polícia rieši, alebo sa na to vydrbe a rieši radšej pokuty za parkovanie. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humorněji laděná epizoda, kde se řeší jeden z menších případů, ale tak řešit se musí všechno, i když nikdo z kriminalistů papouškům nerozumí. Libor se klasicky do případu zakousne a zorientuje se i v pro něj neznámém prostředí, zbytek týmu tu spíš jen dělá křoví. Slušné herecké výkony ve vedlejších rolích (Kemr, Lábus, Termerová i záporák Augusta, který si myslí, jak moc má nad kriminalisty navrch) a hodně hlášek ("Já si chtěl dojít pro mlíko." - "Dneska ne, dneska pijte něco jinýho.") Plán na dopadení pachatele nebyl neprůstřelný, ale zase co jinýho podniknout, že? ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chovatelům exotického ptactva jsou na výstavě ukradeny vzácné kusy a na starosti to dostane poručík Libor Krejcárek. Úkol přetěžký, když se v onom ptactvu nevyzná. Pro diváky je to od začátku jasné, neboť pachatele znají a tak se v této epizodě sleduje jen vyšetřovatelské počínání. Velice reálný krimi příběh s exotickým ptactvem, kde mimo jiné i máme možnost vidět, že vyšetřující policista není žádný akční frajer, jak máme možnost vidět ze zahraničních filmů, a že mu pachatel může jednoduše utéct před nosem i malého bytu jedné bytovky. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamil na začátku opět předvede svůj trapný smysl pro humor, vyšetřování naštěstí vede mnohem vtipnější Libor (Já jsem si chtěl zajít pro mlíko - Dneska ne, dneska pijte něco jinýho), který je výborný hlavně v pasáži v hospodě (Kladu tlapu tady na ten telefon) V pátrání po zákeřném lupiči andulek Augustovi mu navíc pomáhají Kemr s Lábusem, takže je o zábavu postaráno. Rudla Pekař se tu jen mihne a je vidět, že papouchové nejsou zrovna jeho parketa. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dil sice vtipny, ale slabsi a mene zajimavej, asi ukol znel ukazat prestrost prace Verejne bezpecnosti, tedy nejenom vrazdy, ale i nejake exoty. Pravda, u tech vrazd mam stale pochyby o kompetence Obvodnich oddelenich, ale to je vedlejsi. Je mile videt pany Kemra ci Augustu ve svych typickych rolich. Labus s filmovou manzelkou fajn, Krampol v hospode top. A "sto procent mene" se z mantematickeho hlediska moc nepovedlo. 6/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • V 50. minutě je vidět, že učitel (Josef Kemr) má na prstě vedle snubního prstenu růžencový prsten. (ladyViolet)
  • Keď sa Votradovec (Pešek) 18:42 a po ňom Krejcárek (Krampol) 29:22 preukazujú služobným odznakom, majú na ňom rovnaké číslo 0754. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama