Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 11
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 11

Recenze (301)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě odpočinková zábava, která se opravdu hodí k večerní pohodě. Žádné zapeklité přemýšlení, případy až banální, kriminalisté až na výjimky jsou naivní, ale herci jsou příjemní a mnohé díly opravdu povedené. Obzvláště zajímavý je v roli padoucha Lubomír Lipský a také je velmi zajímavý pohled na Rudolfa Hrušínského s pouty na rukou a ve vězeňských teplácích. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tunajšie hodnotenie nechápem, je asi výsledkom nejakého syndrómu zakomplexovanosti našich národov a neschopnosti uznať kvality aj nad niečím tuzemským, aj keď iba recyklujúcim zahraničné kriminálne seriály. Prečo sa mám pozastavovať nad tým, že sa v seriáli riešia prípady, nad ktorými by dnes ani pes nezývol, keď sa kedysi takýmito prípadami zaoberali? A keď sú natočené aj napriek zdanlivej nezaujímavosti zápletky napínavo? Veď tu máte občas aj nejakú tu vraždu. Seriál verne zachytáva mravenčiu a detailnú prácu sympatického policajného týmu s vtedajšou hereckou smotánkou. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

"Když nejde o život(resp smrt)...jde o hovno." Pravidlo všeobecně lidské platí naprosto ukázkově i v oblasti kriminálních seriálů. A tady jde o smrt jen v každém řekněme čtvrtém-pátém díle. Sledovat totiž hodinu jak se celý policejní aparát pouští do nerovného boje s fantomem aranžérem výloh Ovoce-Zelenina, nebo zápolí s bestiálním zlodějem papagájů...chce vskutku pevné nervy. Scénář je dejme tomu průměrný, koukat se na to jistě dá, ale Dietl by určitě zvládl jít více do hloubky, pokud by mu to formát seriálu umožňoval. Vtipné je, že s výjimkou Freje vidíme v epizodních rolích věhlasnější a lepší herce(Hrušínský, Kemr, Preiss, Čepek, Sklenčka), než jsou ti, co vedou každodenní vyšetřování. Koumák Zedníček není vtipný, spíš obvykle to otravný. Silák Krampol je prostě mimický svéráz, ale jeho dramatické schopnosti jsou mizivé. Šmoulinka Pešek je výstavní opak mužnosti. Alespoň že Taťka šmoula Hašek si střihl asi svou nejlepší roli.60% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Upřímně, srovnávat tento seriál se Zemanem je tak trochu šlápnutním do louže. Zatímco Zeman oslavuje domnělou bezchybnost režimu a přebíjí tak tu detektivní část, zde máme přesně opačnou situaci - občas v něčem poplatné době (ovšem jinak by to ani nemohlo projít cenzurou), ale spíše je to normální rutinní detektivka. Není to sice Dobrodružství kriminalistiky, ale rozhodně lepší než většina současných pokusů o seriály obecně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, tehdy headhunterům stačily papuče, psací stroj consul se dvěma kopírákama, fixem nakreslená cedule - NERUŠIT VÝSLECH a dvacet deka vlašáku v povoskovaným papíru. A desperáti neměli šanci... Vůbec k tomu nebyla potřeba nabušená laborka, nadupaný pécéčka napojený do Langley a vnadný kočky a metrouši co všechno znaj a všude byli. Z téhle socialistické kriminální série na někoho možná dýchne retro závan, na mne to však působí už mírně vyčpěle. Neříkám že tehdy v osmdesátejch jsem na to nečučel, ono ani nic moc jinýho od tohohle kromě Honzíka Zemanů v bedně nešlo... ale proč to dnes reprízovat? Opravdu je ještě někdo z diváků rozhicovanej, kdyš si hoši v šusťákovkách jedou pro vraha houkajícím žigulíkem? :-))) Jediné co možná zaujme jsou některé ty herecké výkony, kromě mladého Peška ovšem... ten byl na pěst. Dva rohlíky k tomu vlašáku. Víc nedám. * * ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • V časti "Exot" hral Josef Kemr postavu odborníka na vtáctvo. Kvôli úlohe musel niekoľko mesiacov dochádzať k odbornému poradcovi. Nakoniec v tom našiel záľubu, a dokonca si potom domov zaobstaral papagája. (Raccoon.city)
  • V roce 1734 vydal francouzský právník Francois Pitaval sbírku kriminálních příběhů. Právě odtud pochází slovo "pitaval", které se rychle ujalo. (M.B)
  • Pavel Zedníček (Kamil Hamřík) spomínal, že pri natáčaní bojoval s odborným poradcom, aby si nemusel ostrihať dlhé vlasy. Bola to doba, kedy policajti museli byť ostrihaní nakrátko. Oponoval, že keď bude mať dlhé vlasy, zmätie zločinca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama